Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card bankada para mevzusu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
214 90 39.3k 83

  • Herkese merhaba. Mülakat tarihi yaklaşıyor ve en önemli konulardan biri de banka hesabındaki para miktarı malum. Ben bütün birikimimi şu anda kripto para karşılığında tutuyorum. Mülakatım Mart ayının ikinci haftası. Bugün bankadan dolar hesabı açtım. Bu konuda kripto para borsasından bankaya aktarılan miktar illegal değil ancak legal de değil sonuçta, devletler henüz bunu tanımış değil. Kafamda deli sorular anlayacağınız.

    İlk sorum, bu paranın kaynağını sorarlar mı, nereden geldi bu diye. Vize reddine yol açar mı?
    İkinci sorum da ne zaman buradaki yatırımımı dolara çevirip hesabıma aktarmalıyım?

    Yakın zamanda bu ve bunun gibi işlemleri gerçekleştireniniz veya tanıdığı olan var mı?


  • @ufas Nasıl geçti görüşmeniz acaba? Mülakat tarihinizi dün olarak görüyorum merak içerisindeyim :)


  • @smartcells, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    @aziz-2112, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    Selam mülâkata gittiğimizde hesapta para göstermemiz şart mı onun yerine üzerimize kayıtlı ev i göstersek olur mu

    1. sayfayı okuyun
      https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-TR.pdf

    @ufas 5. sayfa da net bi şekilde yazıyor hocam. İmza kısmınızda mülkat tarhiniz 09/02/2022 yazıyor. Ancak yorumunuzda mart ayı ilk haftası demişiniz. İmza kısmınızdaki bilgileriniz yanlış sanırım.


  • @şahan-küçükbingöl Bir yanlışlık yaptım, Mart yerine Şubat yazmışım. Mart'ta mülakatım. Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.


  • @burtaç Evet, uyarı için teşekkürler. Değiştirdim.


  • @ufas Hiç sıkıntı yok gelecek ay bekliyoruz o zaman güzel haberlerinizi :) Bol Şans!


  • @şahan-küçükbingöl Teşekkürler, size de bol şans :)

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba , ben hiçbir banka ile çalışmıyorum özel sebeblerden dolayı, greencard başvurumu yaptım çıkması halinde banka hesabi açıp parayi göstermem mümkün olur mu? Sıkıntı çıkarırlar mı konsoloslukta 3 veya 6 ay önce hesap açmadığım için?Teşekkürler….


  • @Asil-0 mülakat sırasında sunacağınız maddi yükümlülük evrakları için ankara konsolosluğu'nun talebi 6 aylık hesap dökümüdür.

    bunun için istisnalar olabilir ancak bu tamamen görüşmeyi yapan konsolosluk görevlisinin takdiridir.


  • @gucarslan anladım teşekkür ederim bilgilendirmeniz için zaten sonuçların açıklanmasına bir şey kalmadı simdi hesap açsam da 6 aylık bir döküm gösteremeyebilirim mecburen dediğiniz gibi konsolosluk görevlisinin insafına kalacak tabi greencard çıkarsa :)

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

  • Merhaba, bankadaki birikimi euro cinsinden göstermenin bir sakıncası olur mu? Teşekkürler!


  • @Sevipekcan o paranın dolar karşılığı şeklinde de hesap dökümü alabilirsiniz.


  • @Asil-0, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    @gucarslan anladım teşekkür ederim bilgilendirmeniz için zaten sonuçların açıklanmasına bir şey kalmadı simdi hesap açsam da 6 aylık bir döküm gösteremeyebilirim mecburen dediğiniz gibi konsolosluk görevlisinin insafına kalacak tabi greencard çıkarsa :)

    Şahsi fikrim bir sorun olacağını düşünmemekteyim. Bireysel olarak -şirket harici hesabımda- bir para tutmamaktayım. Bu nakdi değeri fiziksel olarak banka kasasında saklıyorum. Şahsen, olası bir mülakat esnasında banka dökümü artı bankadaki kasanın açılış tarihi ve içindekilerin bilgisini resmî bir yazıyla sunmayı düşünüyorum. Herkes bankada tutmak zorunda değil ve bu konunun bir zorunluluk olarak ele alınacağını düşünmüyorum.


  • @gucarslan bu harika! hesapları kurcalarken görmüştüm bu seçeneği ama uygun olur mu emin olamamıştım. Bir soru işaretimi daha giderdiğiniz için çok teşekkür ederim :)


  • @crazycells merhaba hocam ben müzik ögretmeniyim benim mülakat zamanım geldi cok endişeliyim. ben para bulamadım aama arabam ve ev tapum var bunları belgelerime koydum. aslında arabamı satarak bulabilirdim bu parayı fakat vizeden sonra satmayı planlıyordum. Kendime ait arabam ve tapumu gösterip satmayı planladığımı söylesem onay alabilir miyim illa para mı olması lazım cunku 10 k doalr 180 milyar su an. :(

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AykutCEGIN araç için aşağıdaki linkten belgeyi aldınız mı bu belgeyi herhangi bir yetkili sigorta acentesine imza kaşe yaptırırsanız daha iyi olur. Zaten konsolosluk düşündüğünü olayı söylüyor arabayı satmayın ruhsatını getirin diyor. Aracın değeri 2008 modelin altında ise bu liste de çıkmaz ozaman bana haber verirsen ben sana sistemden bakıp söylerim.

    https://www.tsb.org.tr/tr/kasko-deger-listesi


  • @ayvalik10 evet aldım 2008 model bir golf 194 bin tl cıktı


  • @ayvalik10 evet bu belge var ama imzalı kaşeli degil

  • ⭐⭐

    Merhaba sorum olacak

    1. Sorum amerikada yaşayan ve amerikan vatandası tandığım var bana sponsor olsa gelecek benim yanımda kalacak gibi buna nasıl bir belge almam gerekiyor ?
    2. Sorum hesabımda göstereceğim para hesabımda kaç gün durması lazım ?
    3. Sorum hesabımda gösterceğim parayı bana iş yerim verecek yatırdığım paranın kaynağını sorarlar mı sorarlarsa nasıl kanıtlayacağım?
    4. Sorum benim fiziken bilezik olarak bir kısım altın olarak birzda coinlerim var bunlaru toplasak 10k usd geçer ama coinler kabul ediliyor mu?
    5. Sorum ailem üzerinde olan bir tapu anne baba bunları gösterebilir miyiz ?

  • @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    Merhaba sorum olacak

    1. Sorum amerikada yaşayan ve amerikan vatandası tandığım var bana sponsor olsa gelecek benim yanımda kalacak gibi buna nasıl bir belge almam gerekiyor ?
    2. Sorum hesabımda göstereceğim para hesabımda kaç gün durması lazım ?
    3. Sorum hesabımda gösterceğim parayı bana iş yerim verecek yatırdığım paranın kaynağını sorarlar mı sorarlarsa nasıl kanıtlayacağım?
    4. Sorum benim fiziken bilezik olarak bir kısım altın olarak birzda coinlerim var bunlaru toplasak 10k usd geçer ama coinler kabul ediliyor mu?
    5. Sorum ailem üzerinde olan bir tapu anne baba bunları gösterebilir miyiz ?
    1. Bildiğim bir konu değil sadece mantık çerçevesinde yorum yapacak olursam; kişinin ABD içerisindeki ilgili kurumlara giderek IRS’ye yapmış olduğu gelir beyanı ve belli bir tutar parayı ipotek ettirebilir ve kurumun vereceği belgeyi size gönderebilir. Siz de o belgeyi konsolosluğa gösterebilirsiniz.

    2. Bu söyleyeceğim yalnızca yeşil kart vizesi için geçerli olmak üzere ilgili tutarın görüşme esnasında hesabınızda olduğunu kanıtlamanız yeterlidir.

    3. Kaynağınız sponsor olacağı için ilk sorudaki cevabımda ilgili kurumun vereceği belge bu sorunuzun yanıtıdır.

    4. Regülasyonlar çerçevesinde kabul görmemiş bir yatırım aracı maddi kaynak olarak ret yiyebilir. Görüşme öncesinde nakite çevirebilir ve banka hesabınızda fiat para olarak tutmanız daha sağlıklı olur.

    5. Bildiğim kadarıyla şahsınız dışındaki (eşler hariç) taşınır ve/veya taşınmaz değerler kabul edilmez.


Benzer Başlıklar

  • green card mülakatı

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    742 Bakış
    crazycellsC
    Mulakat deneyimleri konusunu incelemelisiniz ve sorunuzu yine o konuda sormalisiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri
  • green card DV2019 sorularım

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    796 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
  • Green card kafama takılanlar

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    7
    0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    ?
    @lmspay bu arada eşinize "sonradan" greencard almak isterseniz o çok daha zor, uzun ve sancılı bir süreç bilginiz olsun
  • Amerika green card

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    541 Bakış
    crazycellsC
    @lmspay Amerika green card içinde söyledi: Arkdaslae merhaba istanbulda yaşıyorum evim var 5 binlira gelirim var ortalama duzenim kurulu bir sekilde devam ediyorum hayatima. Sizce amerikada yasam nekdr mantikli green card cekilisi ile veya baska yollarla yerlesmek nasil olur evliyim . Smdiden teskkr ederim su konuyu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/663/amerika-da-gocmen-olmali-miyim-kararsizlik-artilar-eksiler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum