Green card bankada para mevzusu
-
@şahan-küçükbingöl Bir yanlışlık yaptım, Mart yerine Şubat yazmışım. Mart'ta mülakatım. Yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.
-
@burtaç Evet, uyarı için teşekkürler. Değiştirdim.
-
@ufas Hiç sıkıntı yok gelecek ay bekliyoruz o zaman güzel haberlerinizi :) Bol Şans!
-
@şahan-küçükbingöl Teşekkürler, size de bol şans :)
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba , ben hiçbir banka ile çalışmıyorum özel sebeblerden dolayı, greencard başvurumu yaptım çıkması halinde banka hesabi açıp parayi göstermem mümkün olur mu? Sıkıntı çıkarırlar mı konsoloslukta 3 veya 6 ay önce hesap açmadığım için?Teşekkürler….
-
@Asil-0 mülakat sırasında sunacağınız maddi yükümlülük evrakları için ankara konsolosluğu'nun talebi 6 aylık hesap dökümüdür.
bunun için istisnalar olabilir ancak bu tamamen görüşmeyi yapan konsolosluk görevlisinin takdiridir.
-
@gucarslan anladım teşekkür ederim bilgilendirmeniz için zaten sonuçların açıklanmasına bir şey kalmadı simdi hesap açsam da 6 aylık bir döküm gösteremeyebilirim mecburen dediğiniz gibi konsolosluk görevlisinin insafına kalacak tabi greencard çıkarsa :)
-
-
-
Merhaba, bankadaki birikimi euro cinsinden göstermenin bir sakıncası olur mu? Teşekkürler!
-
@Sevipekcan o paranın dolar karşılığı şeklinde de hesap dökümü alabilirsiniz.
-
@Asil-0, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
@gucarslan anladım teşekkür ederim bilgilendirmeniz için zaten sonuçların açıklanmasına bir şey kalmadı simdi hesap açsam da 6 aylık bir döküm gösteremeyebilirim mecburen dediğiniz gibi konsolosluk görevlisinin insafına kalacak tabi greencard çıkarsa :)
Şahsi fikrim bir sorun olacağını düşünmemekteyim. Bireysel olarak -şirket harici hesabımda- bir para tutmamaktayım. Bu nakdi değeri fiziksel olarak banka kasasında saklıyorum. Şahsen, olası bir mülakat esnasında banka dökümü artı bankadaki kasanın açılış tarihi ve içindekilerin bilgisini resmî bir yazıyla sunmayı düşünüyorum. Herkes bankada tutmak zorunda değil ve bu konunun bir zorunluluk olarak ele alınacağını düşünmüyorum.
-
@gucarslan bu harika! hesapları kurcalarken görmüştüm bu seçeneği ama uygun olur mu emin olamamıştım. Bir soru işaretimi daha giderdiğiniz için çok teşekkür ederim :)
-
@crazycells merhaba hocam ben müzik ögretmeniyim benim mülakat zamanım geldi cok endişeliyim. ben para bulamadım aama arabam ve ev tapum var bunları belgelerime koydum. aslında arabamı satarak bulabilirdim bu parayı fakat vizeden sonra satmayı planlıyordum. Kendime ait arabam ve tapumu gösterip satmayı planladığımı söylesem onay alabilir miyim illa para mı olması lazım cunku 10 k doalr 180 milyar su an. :(
-
@AykutCEGIN araç için aşağıdaki linkten belgeyi aldınız mı bu belgeyi herhangi bir yetkili sigorta acentesine imza kaşe yaptırırsanız daha iyi olur. Zaten konsolosluk düşündüğünü olayı söylüyor arabayı satmayın ruhsatını getirin diyor. Aracın değeri 2008 modelin altında ise bu liste de çıkmaz ozaman bana haber verirsen ben sana sistemden bakıp söylerim.
-
@ayvalik10 evet aldım 2008 model bir golf 194 bin tl cıktı
-
@ayvalik10 evet bu belge var ama imzalı kaşeli degil
-
Merhaba sorum olacak
- Sorum amerikada yaşayan ve amerikan vatandası tandığım var bana sponsor olsa gelecek benim yanımda kalacak gibi buna nasıl bir belge almam gerekiyor ?
- Sorum hesabımda göstereceğim para hesabımda kaç gün durması lazım ?
- Sorum hesabımda gösterceğim parayı bana iş yerim verecek yatırdığım paranın kaynağını sorarlar mı sorarlarsa nasıl kanıtlayacağım?
- Sorum benim fiziken bilezik olarak bir kısım altın olarak birzda coinlerim var bunlaru toplasak 10k usd geçer ama coinler kabul ediliyor mu?
- Sorum ailem üzerinde olan bir tapu anne baba bunları gösterebilir miyiz ?
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
Merhaba sorum olacak
- Sorum amerikada yaşayan ve amerikan vatandası tandığım var bana sponsor olsa gelecek benim yanımda kalacak gibi buna nasıl bir belge almam gerekiyor ?
- Sorum hesabımda gösterceğim parayı bana iş yerim verecek yatırdığım paranın kaynağını sorarlar mı sorarlarsa nasıl kanıtlayacağım?
- Sorum benim fiziken bilezik olarak bir kısım altın olarak birzda coinlerim var bunlaru toplasak 10k usd geçer ama coinler kabul ediliyor mu?
-
Bildiğim bir konu değil sadece mantık çerçevesinde yorum yapacak olursam; kişinin ABD içerisindeki ilgili kurumlara giderek IRS’ye yapmış olduğu gelir beyanı ve belli bir tutar parayı ipotek ettirebilir ve kurumun vereceği belgeyi size gönderebilir. Siz de o belgeyi konsolosluğa gösterebilirsiniz.
-
Bu söyleyeceğim yalnızca yeşil kart vizesi için geçerli olmak üzere ilgili tutarın görüşme esnasında hesabınızda olduğunu kanıtlamanız yeterlidir.
-
Kaynağınız sponsor olacağı için ilk sorudaki cevabımda ilgili kurumun vereceği belge bu sorunuzun yanıtıdır.
-
Regülasyonlar çerçevesinde kabul görmemiş bir yatırım aracı maddi kaynak olarak ret yiyebilir. Görüşme öncesinde nakite çevirebilir ve banka hesabınızda fiat para olarak tutmanız daha sağlıklı olur.
-
Bildiğim kadarıyla şahsınız dışındaki (eşler hariç) taşınır ve/veya taşınmaz değerler kabul edilmez.
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
Merhaba sorum olacak
ilk olarak hangi vizeye başvuracaksınız?
1- evet olabilir, bu formları doldurması gereklidir.
2- mümkün olan en uzun sürede. sizden beklenen 6 aylık hesap dökümüdür.
3- sorabilirler, bunu açıklamanız gerekir.
4- belgeleyebildiğiniz birikimlerini beyan edebilirsiniz.
5- eğer öğrenciyseniz evet. -
Selamlar. Benim de bir sorum olacak bununla alâkalı. Diyelim ki çekiliş yoluyla greencard kazandık. Fakat hesabımızda yalnızca 5 bin dolar gösterebildik. Amerika'da bir yakınımız var. Kendisi bir çalışan, işveren değil. İyi kazanıyor ve bunu belgeleyebiliyor. O böyle bir durumda bize sponsor olabilir mi? Sponsor olması için kendisine ait bir firması mı olması gerekir?
-
@Gregor-Panteleyeviç-Melehov, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu
Selamlar. Benim de bir sorum olacak bununla alâkalı. Diyelim ki çekiliş yoluyla greencard kazandık. Fakat hesabımızda yalnızca 5 bin dolar gösterebildik. Amerika'da bir yakınımız var. Kendisi bir çalışan, işveren değil. İyi kazanıyor ve bunu belgeleyebiliyor. O böyle bir durumda bize sponsor olabilir mi? Sponsor olması için kendisine ait bir firması mı olması gerekir?
size kendi geliriyle sponsor olabilir, firmasi olmasi gerekmiyor. Su basligi inceleyebilirsiniz:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum