DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MrtGnr Maalesef o mumkun degil. Case numaranizin current olmasi lazim.


  • @muhendisbey, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    İlk sayfadaki takvimde 8 Mayısta açıklanacak yazıyor. Ancak sayaç 7 Mayıs 19:00a kadar geri sayıyor. Sayın @ayvalik10 nedir doğrusu, aydınlatabilir misiniz? Siteye bir gün erken girip, 24 saat uyumadan F5 yapmak var işin ucunda 🤣

    Doğrusu 7 Mayıs 19:00 yani sayaç. İlk sayfada yer alan takvim sohbet odası kurulur kurulmaz paylaşılıp güncellenmediği için öyle kalmıştır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @umut-arda-adıgüzel bu sitede sen adresini değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gidip yaptıysan çıkar ondan dolayı çıkmaz senin aklında ne kadar kaldıysa konsolosluk bu kafar noktasına virgülüne kadar herşey didklemez sana güveniyor bu kadar kasmayın aklında hangi adresler varsa eksik bile olsa kabul ediliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhendisbey her zaman en yetkili siteden kontrol edilmesi gerekiyor
    dvprogram.state.gov girince yazan resmi tarih
    Screenshot_20220422-045919_Brave.jpg

    Erteleme de olsa yine bu siteden bakılacaktır. Geçmiş senelerde 1 kere ertelenmişti


  • @Rhonster, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    bütün sucuklar Kadirli sucuğunun önünde biat eder ayağınızı denk alın 😃

    Acısını az daha azaltsalar benim de favorim gerçekten 😅Bayramdan bayrama Kadirliye gittiğimizde mutlaka yiyoruz, acısız istiyorum ama o bile fena 😂 Bu arada eşimin de hep aklında Amerikaya gidince sırf keyif için Kadirli Sucuk Ekmek Arabası yapacakmış🙈🙈


  • Soruları konu içine sıra ile yerleştireceğim bilgisi olan soruyu yanıtlarsa benim ve benzer soru işareti olan arkadaşların soru işaretlerini gideririz şimdiden teşekkürler.
    Genel şartlarda son 5 yılda kesintisiz eğitim ya da uzmanlık isteyen bir iş geçmişi istiyor, sözleşmeli personelim Uzman Çavuş ve 5 yıl kesintisiz bir isim var, eğitim uzmanlık istiyor bu başvuru için geçerli bir iş mı?
    Bu iş ile başvurumu yaptığında ABD'de benzer bir işte çalışmak zorunda mıyım?
    Başvuru yapma ya da hak kazandıktan sonraki süreçte ingilizce yeterlilik var mı var ise ne düzeyde?
    Sözleşmem devam ederken hak kazanırsam sözleşme feshi yapıp gidebiliyor muyum, hali hazırda 2 yıl kesintisiz sürecim tamamlandı çünkü.
    Bu arada en az lise mezunu ve 2 yıl iş geçmişi mı lise mezunu veya 2 yıl iş geçmişi mı o arayı tam algılayamadım.
    Şimdiden tekrar teşekkürler yorumlarda görüşmek üzere.


  • @atillaavci3 lise mezunu musunuz?

  • ⭐⭐

    images (1) (8).jpeg

    Günaydınlar


  • @atillaavci3, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Soruları konu içine sıra ile yerleştireceğim bilgisi olan soruyu yanıtlarsa benim ve benzer soru işareti olan arkadaşların soru işaretlerini gideririz şimdiden teşekkürler.
    Genel şartlarda son 5 yılda kesintisiz eğitim ya da uzmanlık isteyen bir iş geçmişi istiyor, sözleşmeli personelim Uzman Çavuş ve 5 yıl kesintisiz bir isim var, eğitim uzmanlık istiyor bu başvuru için geçerli bir iş mı?
    Bu iş ile başvurumu yaptığında ABD'de benzer bir işte çalışmak zorunda mıyım?
    Başvuru yapma ya da hak kazandıktan sonraki süreçte ingilizce yeterlilik var mı var ise ne düzeyde?
    Sözleşmem devam ederken hak kazanırsam sözleşme feshi yapıp gidebiliyor muyum, hali hazırda 2 yıl kesintisiz sürecim tamamlandı çünkü.
    Bu arada en az lise mezunu ve 2 yıl iş geçmişi mı lise mezunu veya 2 yıl iş geçmişi mı o arayı tam algılayamadım.
    Şimdiden tekrar teşekkürler yorumlarda görüşmek üzere.

    Lise mezunu olmanız yeterlidir, değilseniz iş tecrübesi istiyor. İngilizce bilmenize gerek yok


  • @OrlandoGücü Teşekkür ederim bilgilendirme için. İş olayı kafamı karıştırıyordu malum sözleşme bitmesi lazım üstüne zaman geçecek ilk seferde çıkmaz ise vs derken bir karmaşa vardı, aydınlattınız. Zira hem önlisans mezunumun hem de lisans öğrenci bir yandan da askeriye devam ediyor bu kıstasları karşılıyorum demek ki.


  • Merhaba...Herkese simdiden bol şans....soracagim konu ile ilgili cok farkli yorumlar var ;
    Su anda bekarim...Greencard ciktiktan sonra kız arkadasim ile evlenip beraber gidebilmek icin nasil bir yol izlememiz gerekiyor?

  • ⭐⭐

    @Koray283, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba...Herkese simdiden bol şans....soracagim konu ile ilgili cok farkli yorumlar var ;
    Su anda bekarim...Greencard ciktiktan sonra kız arkadasim ile evlenip beraber gidebilmek icin nasil bir yol izlememiz gerekiyor?

    DS260 formunu doldurmadan evlenip o forma eşinizin de adını yazarsanız ikiniz beraber alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Koray283 günaydın sizler ilk başvuru yaparken bekar olarak işaretlediniz. Ondan dolayı normal şartlarda ds260 bu şekilde doldurmanız gerekiyordu. Daha sonra evlendiniz ozaman KCC mail atılıyordu. Doldurduğunuz ds260 tekrar oynama - güncelleme yapabilmek için size yetki veriyorlardı. Bu sefer bekar halinizi evli çevirip eşiniz için de 2. ds260 dolduracaktınız. Fakat sizler 7 mayıstan hemen sonra evlenecekseniz ozaman ds260 evlendikten sonra doldurun. Fakat mülakata giderken ikiniz arasında ki sevgili - tatil - nişan - düğün - mesajlaşmalar - resimler gibi kanıtları yanınızda götüreceksiniz. Çünkü geçmişte bu bir ticaret işi idi. Green kart kazanan kişi ile para karşılığında evlenip birlikte amerikaya gidiyorlardı. Ondan dolayı bu kanıtları istiyorlar.

  • ⭐⭐

    Günaydın forum ailem,
    Bugün günlerden Colorado
    greetings-from-colorado_u-L-Q1HS2DQ0.jpg
    Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek rakımlı eyaleti olan Colorado, Amerika Birleşik Devletleri’nin orta-batı bölgesinde yer alır. Güney Rock Dağları’nın büyük bir kısmını, Colorado Platosu’nun kuzeydoğusunu ve Great Plains olarak adlandırılan büyük ovanın batı kısmını çevreleyen Colorado eyaleti, Amerika Birleşik Devletleri’nin elli eyaletinin içinde sekizinci büyük eyaletidir. Colorado, ilginç coğrafi yapısı sebebiyle birçok bölgesinde mikro iklimler görülebilen bir eyalettir. Zaman zaman ekstrem hava koşullarına da sahne olan Colorado eyaletinde şu ana görülen en yüksek sıcaklık 48 derece, en düşük sıcaklık ise -52 derece olmuştur.
    Eyaletin ismi, zamanında İspanyolların isimlendirmiş olduğu Colorado Nehri’nden gelir (Rio Colorado). Colorado İspanyolcada kırmızı renkli veya kirli anlamındadır. İspanyolların bu nehre kirli anlamındaki “Colorado” ismini yakıştırmalarının sebebi nehrin dağlardan getirdiği alüvyonlardır. Colorado eyaletinin takma ismi yüzyıl anlamına gelen “Centennial State”tir. Çünkü Amerikan Bağımsızlık Bildirisi imzalandıktan hemen sonra Amerika Birleşik Devletleri eyaletleri arasına girmiştir.
    Amerika Birleşik Devletleri’nin Hava Kuvvetleri Colorado eyaletine bağlı olan Colorado Springs şehrinde bulunmaktadır. Aynı zamanda dünyaca ünlü kayak merkezlerinden Aspen, Colorado
    eyaletindedir. Dağları, ovaları, platoları, ormanları, vadileri, çöl arazileri, nehirleri, kısacası tüm doğal güzellikleriyle Colorado, hayat dolu bir eyalettir. Ayrıca Colorado bu güzelliklere ek olarak milli parklarıyla da meşhur olmuştur. Bu milli parklardan en popüler olan bazıları: Estes Park ve Grand Lake’te bulunan Rocky Mountains National Park, Montrose’da bulunan Black Canyon of The Gunnison National Park, Fruita’daki Colorado National Monument, Dinosaur National Monument’tır.
    forum_291373_1.jpg

    Colorado Wyoming eyaletinin güneyinde, Nebraska eyaletinin güneybatısında, Kansas’ın batısında, Oklahoma’nın kuzeybatısında, New Mexico’nun kuzeyinde, Utah’ın doğusunda, Arizona eyaletinin ise kuzeydoğusunda konumlanmıştır
    220302-telluride-ONETIMEUSE-only-mn-1440-ca687a.jpg

    Özellikle tarım ve madenciliğin 19. yüzyılın ortalarında köklerini salmaya başlayıp günümüze kadar gelişmesi eyaletin ekonomisine büyük katkı sağlamıştır. Ağırlıklı sığır olmak üzere besi hayvancılığına ve süt-süt ürünleri edimine de çok fazla önem verilmektedir. Tarımda ise günümüzde buğday, mısır ve saman eyaletin geçim kaynaklarını oluşturan temel ürünlerdendir
    Aralarında Utesler, Arapaholar ve Şayenler’in de bulunduğu 13000 yıl boyunca huzur içinde yaşayan yerlilerin memleketi olan Colorado topraklarına ilk basan Avrupalının 1541 yılında İspanyol kâşif Francisco Vázquez de Coronado olduğu düşünülmektedir. 1682 yılında Fransız kâşif Robert de La Salle Fransa adına Colorado topraklarına sahip olduğunu ilan etse de 1803 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Colorado’nun da dâhil olduğu çok geniş bir bölgeyi Fransa’dan satın almıştır. Colorado 1861 yılında tamamen ve resmen Amerika Birleşik Devletleri toprağı olmuştur. Colorado, Albay John Chivington komutasında, bölgedeki yerlileri hedef alan vahşi Sand Creek Katliamı’na da sahne olmuştur.
    1200px-Denver_skyline.jpg
    Colorado’nun başkenti Denver aynı zamanda eyaletin en büyük ve en kalabalık şehridir. Üniversite şehri olarak da adlandırılan Denver, cheeseburgerin çıkış yeridir. Colorado eyaletinin diğer önemli şehirlerinden bazıları: Aurora, Boulder, Colorado Springs, Fort Collins, Lakewood ve Grand Junction’dır.
    Colorado eyaletinin El Paso bölgesinde yer alan Colorado Springs, Colorado eyaletinin başkenti Denver’den sonra en kalabalık nüfusa sahiptir. Garden of Gods (Tanrıların Bahçesi) olarak adlandırılmış, Türkiye’deki peribacalarına benzer oluşumların olduğu bir parka sahiptir. Kentin yakınında bulunan hava kuvvetleri üsleri, askeri ve ticari hava birimleri sebebiyle havacılık kenti olarak da bilinmektedir.
    Nüfus bakımından Colorado eyaletinin üçüncü kalabalık şehri olan Aurora’da özellikle 2. Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş döneminde büyük önem arz eden Buckley Hava Üssü bulunmaktadır, bu sebeple stratejik bir lokasyondur. Kimilerine göre Aurora, başkent Denver’in banliyösü olarak görülse de Aurora’nın büyüyen nüfusu bir banliyö olarak değerlendirilmesinin yetersiz kalacağını göstermektedir.

  • ⭐⭐

    ABD'de aşağıda yer alan 27 eyalette halen "İdam Cezası" olduğunu biliyor muydunuz?

    Alabama
    Arizona
    Arkansas
    California
    Florida
    Georgia
    Idaho
    Indiana
    Kansas
    Kentucky
    Louisiana
    Mississippi
    Missouri
    Montana
    Nebraska
    Nevada
    North Carolina
    Ohio
    Oklahoma
    Oregon
    Pennsylvania
    South Carolina
    South Dakota
    Tennessee
    Texas
    Utah
    Wyoming

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    unuttum ve izmirliyim diyerek çıkanlara bir örnek daha var. Bu olaya saçmalık olarak bakanlara tekrar düşünsün @birisi eşini yanına alıp seyret bak

    Bu kadar samimi içten hayat hikayesine denk gelmedim.

    https://www.youtube.com/watch?v=6fC7h-gOr08


  • Şimdi arkadaşlar şöyle bir durum cereyan ediyor, kardeşim var üniversite 2.sinif öğrencisi lisans okuyor yabancı dili çok iyidir bu sene WAT ile gidecekti evdeki hesap çarşıya uymadı ben suriyeye gelince o seneye kalsın dedi. Hatalı bir karardı ama kendi verdi, en iyi yol kendi çizdiğin yoldur diye baskı kurmadım. Şimdi ben GC ile gitsem onun WAT programı riske girer mı? Ya da ayrı ayrı GC birbirini kardeş olduğumuz için etkiler mi? Yani benim ondan önce GC ile gitme ihtimalim çok çok düşük ama benim GC almam sonradan herhangi bir şekilde oraya aile bireyimin gitmesinin önünü keser mı? Turist olsun WAT programları olsun bu gibi geri dönüşü olan programlar için engel mıdır? Ya da bu yıl o da başvuru yaptı GC cıktı 3 yıl sonra benim GC cekilisime etki eder mı? Arada anlamsızlıklar var ise kusura bakmayın derdimi anlatmışımdır herhalde geceden çıktım gozumden uyku akıyor ama araştırmaktan da alamıyorum kendimi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atillaavci3 bir kişinin aileden başkasının vizesini bırak kendin hem green kart vizesine hemde diğer vizelerine başvuru yapsan hiçbir şekilde etki etmez. Kaldı ki 16 yaş üstünde herkes tek bir birey gibi görürler. O yüzden bekar tek kişi olarak kardeşini görecekleri için sizin başvuruyu bırak isminiz bile geçmeyecek


  • @Yahya-Öztürk teşekkürler 👍🏽


  • @ayvalik10 Teşekkürler minnettarım 🤝🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

244
Çevrimiçi

41.3k
Kullanıcı

4.4k
Konu

428.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum