@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ Televizyonlarda medyada konuşuyordu Amerikaya yasal gelin vs yasal göçmenlerle bir sorunum yok yasal göçmenliği destekleyeceğim vs şimdi duruma bakıyoruz hepimizin içinden geçti sözlerin hiçbiri tutulmadı...
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@marpessa Bol şanslar şimdiden.
-
@SUAT-GUNAY
yok hocam niye kusura bakayım, zevkler ve renkler derim. Tabi ki Afyon sucuğunu sevebilirsiniz ama Kayseri çok daha uzun zamandır bu ürünlerle ünlendiği için ve Kayserili olduğum(Damak tadım da ona göre şekillendi) için bende yeri değiştirilemez. -
-
7 mayıs açıklandığı zaman site de mektup varsa ozaman kazandınız demek oluyor. Bu mektubun sol ortasında CN2023 ile başlayan bir uzun numara olacak bizim için son 5 rakamı önemli.
-
10 ile 12 mayıs gibi DS260 formu açılacak. Bizim zaten 5 mayısta paylaştığım belgeler sayesinde hazır olacak sadece kopyala yapıştır yaptık. DS260 kayıt ettik. Evet en berbat kısma geldik. BEKLEME moduna girdik. Çünkü eylül ayında ekim ayında mülakata girecek olan numaraları gösteren ilk bülten 15 - 17 eylül de açıklanacak. Bizim son 5 rakam bu bültende ki numaranın altında ise mülakat tarihi verilmesini bekleyeceğiz mülakata tarihi belli oldu mu ozaman biz unganlardan doctorun.com sitesinden randevu alacağız. Şimdi bu kısma herşey hep aynı idi. Şimdi ilk defa bu sene ne denendi. Daha devam edip edilmeyeceği belli olmayan kısım geliyor.
-
Bu yıla kadar evrakları senden mülakat tarihinden önce mail ile istiyordu KCC. Daha sonra sen kendilerine mail ile atıp onlardan ikinci mail geliyordu evet biz evrakları aldık işliyoruz diye. Daha sonra bu evrakları KCC mülakat zamanı ankaraya gönderiyordu. Fakat bu sene o kadar yığılma olayı oldu ki KCC boğuldular evrakların altında.
-
KCC dedi ki ne ben senden evrak istiyorum ne de sen bana evrak gönder diye. Sen mülakata giderken yanında götür dedi. İşlemler hızlanması için. Bu denemenin sonucuna göre 2023 için eski usül mü yapacaklar yoksa bu deneme başarılı olduda devam edecekler belli değil soru işareti bu kadar basit yani
Bunu allayıp pullamanın bir anlamı yok abartanlar saçmalıyorlar.
-
-
@ayvalik10 teşekkür ederim
-
@marpessa rica ederim. Her zaman herkes birbirine yardımcı olur. Yeter ki sen nerede takıldın onu yazman yeterlidir.
-
Kendim için forumdaki sayacın aynısını yaptım.
Sık kullanılanlara ekledim arada bir bakıyorum. Forumda bulmak bazen zor oluyor.
Timezone: America/New_York
Link;
-
@ayvalik10 Bilgiler harika çok teşekkür ederiz... 15 Mayıs'ta askere gidiyorum 6 aylığına eğer bu sene bana çıkarsa umarım sekteye uğramam... Çıksa da keşke ...
-
@ayvalik10 Süper bilgiler teşekkürler. Aklıma takılan bir soru var daha önce benzer durumları okumuştum diye hatırlıyorum ama bu başlık altında mı emin olamadım burada değilse yönlendirin lütfen.
Eşim ve ben ayrı ayrı başvurduk ona çıkarsa başvurduğu pasaportun süresi uzun süre daha geçerli. Bana çıkarsa eğer, başvuru yaptığımda geçerli olan pasaportumun süresi bitti.
Her 2 durum için de talihli olma durumunda hemen oğlum ve kendim için pasaport başvurusu yapıp DS260 formunu yeni pasaport bilgileri ile mi doldurmalıyız yoksa mülakat tarihinden önce yapılsa yeterli mi. -
@denizergün günü bitmemiş bile olsa pasaportunuzu 10 yıllık yapın eski pasaportu ama SAKIN geri vermeyin. Çünkü başvuru eski pasaportu konsolosluk görmek isteyecek .Yeni pasaporta zaten eski pasaportun günleri eklenecek. DS260 formuna sizler yeni pasaportun bilgilerini yazacaksınız. Çünkü vize yeni pasaporta basılacak. Fakat sizler pasaportun numarasını başvuru da kafadan mı attınız yoksa gerçek mi diye senden eski pasaportu görmek isteyecek. 7 mayısta kazandın hemen pazartesi günü yeni pasaport için başvuru yapın.
-
@loser, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
aaah ah, keşke bende de ilk başvuru heyecanı olsa.
al benden de o kadar :)))
-
@ayvalik10 tamamdır
teşekkürler. -
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@denizergün günü bitmemiş bile olsa pasaportunuzu 10 yıllık yapın eski pasaportu ama SAKIN geri vermeyin. Çünkü başvuru eski pasaportu konsolosluk görmek isteyecek .Yeni pasaporta zaten eski pasaportun günleri eklenecek. DS260 formuna sizler yeni pasaportun bilgilerini yazacaksınız. Çünkü vize yeni pasaporta basılacak. Fakat sizler pasaportun numarasını başvuru da kafadan mı attınız yoksa gerçek mi diye senden eski pasaportu görmek isteyecek. 7 mayısta kazandın hemen pazartesi günü yeni pasaport için başvuru yapın.
Benim öğrenci pasaportu var daha 4 yıldan fazla süresi var çıkarsa 10 yıllık yaparsam 4 yılda üstüne ekleniyor doğru mu anladım -
Bu ileti silindi! -
@ayvalik10 tecil nasıl bir problem çıkarır hocam ?
-
@Cycraft evet de neden şimdiden masraf yapasın ki
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Cycraft evet de neden şimdiden masraf yapasın ki
Eğer çıkarsa yapacağım o masrafı,bir de bir sorum daha varda ben temmuz 2023 gibi girmek istiyorum mülakata numaram düşük çıktı diyelim mülakatı nasıl temmuz 2023'e çekebilirim
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@denizergün günü bitmemiş bile olsa pasaportunuzu 10 yıllık yapın eski pasaportu ama SAKIN geri vermeyin. Çünkü başvuru eski pasaportu konsolosluk görmek isteyecek .Yeni pasaporta zaten eski pasaportun günleri eklenecek. DS260 formuna sizler yeni pasaportun bilgilerini yazacaksınız. Çünkü vize yeni pasaporta basılacak. Fakat sizler pasaportun numarasını başvuru da kafadan mı attınız yoksa gerçek mi diye senden eski pasaportu görmek isteyecek. 7 mayısta kazandın hemen pazartesi günü yeni pasaport için başvuru yapın.
Bende şöyle birşey sorayım, ben tek başvuru yaptım kendi adıma. başvuru yaparken eşimi ve kızımı da ekledim. Pasaportum 10 yıllık problem yok. Fakat 1,5 yaşında kızım ve eşimde pasaport yok. Eğer çekiliş çıkarsa ds260 formunu doldurmadan önce eşim ve kızıma da pasaport almam mı gerekiyor ? Yoksa mülakattan önce pasaportları olması yeterli midir ?
-
36 ay dan büyük anaokuluna giden çocuklar için pasaport harç ücrti ödenmiyormuş sadece 225tl defter parası varmış. belki bu bilgi birinin işine yarar. benim kızım 2 yaşında kreşe gidiyor o olmaz dediler.
-
herkese merhaba öncelikle hepinizin yolu açık olsun bu süreçte. ben DV2023 sonucu bekliyorum ama şimdiden bazı araştırmalar yapıyorum ds260 formunda bütün çalıştığınız işyerlerini girmek gerekiyormu ben çok iş değiştirdim ve bilgilerini hatırlamadığım yerler var nasıl bir yol izlemeliyim eğer çıkarsa 1 yıl üzerinde çalıştığım yerleri girmem yeterlimi son 4 yıldır anne olmam sebebiyle çalışmıyorum
-
@Cycraft çok büyük bir risk çünkü 55k vize sayısı var tüm dünya için biterse sen mülakata giremezsin çünkü vize bitmiş olur.
Benzer Başlıklar
135
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum