Sevgili @Furkan-Aydın para konusu ABD geliste ve Immigration vizesi alim oncesi yapacağınız tüm işlemler açısından önemli. Buraya körü kötüne borç harç içinde gelme durumu maceraperest olmaktan da öte. Mevcut dünya ekonomisindeki şartlar nedeniyle gelişinizi daha da zorlaştırıyor. Bu konu Türkiye’nin ekonomik durumu yanında ABD içinde aynı tehlike sinyallerini vermeye başladı. Zaten eğer bakarsan normal bir turist vizesi için bile maddi yükümlülüklerini beyan etmen gerekiyor.
Buraya geldin diyelim bir süre elinde kart olmayacak , herşeyden önemlisi daha doğru dürüst kalacak yerin olmayacak. Hızlı bir şekilde çok büyük paralar harcayarak saçma sapan yerlerde kalmak durumunda kalacaksın. Çıkmaya çalıştığın bir dağdan hızlı bir şekilde düşüşe başlayacaksın. Bu seni kahredecek , sinirlendirecek ve de herşeyden önemlisi derdini bile anlatacağın bir kişi bile olmayacak. İş eskisi gibi çok basit değil fazla karmaşık ve akıl oyunları gerektirecek kadar problemlerle dolu labirent. Öncelikle dilin olması lazım. Gelmeden çok iyi sağlam plan yapman lazım. Olmadı yapamadın kendine bir dönüş tarihi belirlemen lazım. Her şey para değil ancak bir gün daha ABD topraklarında kalabilmek için ne yazık ki bir paraya ihtiyacın var. Burada hiç kimse ve buna ABD de yaşayan akrabaların dostların dahil sana yardımcı olmayacakmış gibi plan yapman lazım. Çürük iskeleye kurulan plan çok kısa zamanda çöküyor. Forumda bir çok iyi örnek kadar ibretlik hayat hikayeleri var. Ben kendi kiralık evime Tam 3 yıl sonra geçebiliyorum. Bu süre zarfında hep oda kiraladım. Ya gücüm yetmedi yada burada sağlam temele oturmak için biraz birikim yapmak adına tutmadım. Maaşımızın yarısı artan kiraya bir kısmı artan gıda harcamalarına ufak bir kısmı nefes almak için gelecek garantimize kalıyor. Sadece Türkiye kötü durumda değil Dünyada bu yeni ekonomik düzende burası da kötü.Çalıştığın 40 saatin üzerine ya ek iş yada fazla mesai ile çalışarak burada var olabilirsin. Gelecek olan herkesin yaşanmış hayat hikayelerinden ders alması şart. Şu son 3 yılda burada iki roman birikti kendi adıma.
Herkesin güzel hikayeler yazmasını isterim Ancak gerçek hayatında ne yazık ki bir realitesi var. Sağlam basarak gelin Ama hayalinizi umutlarınızı ve moralitenizi hiç kaybetmeyin. Yeni maceraperestlere şimdiden hayırlı olsun.