FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
-
@neimiwa şuan ki durumda -pasaportunuzun sizde olduğunu söylediğiniz için- durum refused gibi duruyor.
konsolosluktan gelen mail genelde kalıp mailler olur, çok farklı bir talepleri olmadığı sürece.
bu yüzden çok fazla umutlu olmayıp, her şeye hazırlıklı olmak en doğrusu. -
Merhabalar
16 kasım 2021 idari işleme kaldım
Bu gün status check kontrol ettiğim de
Case status: need ınfo
Website updated: 1 april2022
Fakat bana gelen bir mail ve bilgilendirme olmadı bu konuda ne yapmam lazım -
@hakankar status check her zaman doğru bilgi vermeyecektir size, çünkü haftada bir güncellenir. en güncel bilgiyi ceac'dan alırınız..
https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=NIV
hangi vize türü için işlem yapıyorsunuz bilmiyorum ama; ilgili konsolosluğa mail atarak durumunuzu sorabilirsiniz.
-
@neimiwa Hem ingilizce hem de Türkçe mail atın. Malide adınızı soyadınızı ve case numberınızı belirtmeyi unutmayın.
-
@gucarslan vize türüm K1 nişanlılık vizesi ilginiz için teşekkürler mail atacağım bu gün
-
G gucarslan bu başlıktan bahsetti
-
Güncellemesi veya sonucu gelen var mı?
-
@SUV2019 malesef bu haftada herhangi bir gelişme olmadı.
-
Merhaba bugün İstanbul NIVAP, dan idari işlem sürecim için bugün tamamlandığına dair mail geldi ve hem PTT ile pasaportumu göndermemi hem de https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv adresinden konsolosluk bölümü daha fazla evrak göndermemi istedi kısmına girmem gerektiği yazdı. Buraya giriyorum fakat burada talep diye bi alan çıkıyor ve benim birşeyler yazmam gerekiyor. Acaba buraya ne yazmalıyım
-
@serkanurs merhaba, ilk olarak gözünüz aydın.
ilgili kısma, "Konsolosluk vize görüşmesinin ardından pasaportumu talep etti" yazabilirsiniz. -
@gucarslan Peki PTT kargo ile gönderirken ne yapmalıyım sadece Amerika İstanbul Konsolosluğuna gidecek mi demeliyim kusura bakmayın belki basit sorular ama
-
@serkanurs AIS kaydını yaptıktan sonra çıktı alacağınız barkodlu belgeyi PTT yetkilisine vermeniz yeterli.
görevli gerekli işlemi yapacaktır. -
Çok teşekkürler. Bu arada kısaca süreç ile ilgili bilgi vermek istiyorum. 04 Mart da B1/B2 vizesi için konsoloslukta vize görüşmesi yaptım. Konsolosluk görevlisi vizeyi onayladı. Fakat daha sonra idari işleme kaldığımı öğrendim ceac.state siteisnden. 14 Mart da soru listesi geldi. 15 Mart da gönderdim. 01 Nisan da ceac da statü refused den administrative processing e döndü ve bugün de vizenin onaylandığına dair mail geldi.
-
Bu ileti silindi! -
@serkanurs tebrikler
-
Arkadaşlar öncelikle herkese sabır diliyorum bu süreçte. Yaklaşık 2.5 sene süren AP sürecimin ardından idari işlemimin tamamlandığı mailini aldım. Refused olarak gözüküyor ancak konsolosluktan İdari işleminiz tamamlanmıştır, vizeniz artık basılabilir Bitiş Tarihi: 28Haziran şeklinde mail aldım.
J1 trainee olarak başvurmuştum, tabi artık ayarlamış olduğum işin süresi çoktan geçti o yüzden yeni bir iş ayarlamam gerekiyor. Bu süreçte pasaportumun süresi de bitti, pasaportumu yeniledim ve konsolosluğa problem teşkil edip etmeyeceğine dair mail attım. Yeni pasaportunuzla DS2019 formunuzu göndermeniz gereklidir şeklinde geri dönüş aldım. Sizce ais.usvisa-info sitesinde yer alan pasaport numarasını yenisiyle değiştirmeli miyim? ve ilk mailde konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi bağlantısına tıklayınız kısmı mevcut ancak online olarak herhangi belge göndermem gerekmiyor, Pasaportumla birlikte DS2019 belgesini direkt olarak konsolosluğa göndermeyi planlıyorum. Ayrıca bir sorum daha var 28 hazirandan en az 3 hafta önce pasaportu yollamam gerekiyor ancak J1 işlemleri uzun sürebiliyor. Orada yazan tarihten sonra yollarsam sizce kabul edilir mi? -
@ahmetylmz1 merhaba, ilk olarak gözünüz aydın.
ilgili evraklarınız yine AIS üzerinden göndereceksiniz biliyorsunuz.Sizce ais.usvisa-info sitesinde yer alan pasaport numarasını yenisiyle değiştirmeli miyim?
değiştirme imkanı veriyorsa sistem değiştirin elbette.
ilk mailde konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi bağlantısına tıklayınız kısmı mevcut ancak online olarak herhangi belge göndermem gerekmiyor,
bu genel bir ifade, işlemini oradan yapmalısınız.
28 hazirandan en az 3 hafta önce pasaportu yollamam gerekiyor ancak J1 işlemleri uzun sürebiliyor. Orada yazan tarihten sonra yollarsam sizce kabul edilir mi?
konsolosluk size nasıl bildirdiyse o tarih içinde yapmaya gayret gösterin. 2,5 yıldır bekliyorsunuz zaten. daha fazla beklemeyin.
-
Merhaba arkadaslar,
Size kafama cok takilan birseyi sormak istiyorum. 2016 da doktora mulakati icin almanyaya gri pasaport ile gittim yalniz sadece bir hafta kullandiktan sonra karakola teslim edip kendi pasaportumu geri aldim. Pasaportumla ilgili elimde herhangi bir bilgi olmadigi icin ds5535 e gri pasaportla ilgili birsey yazmadim. Sizce konsolosluga bu bilgiyi mail yolu ile belirtmelimiyim? Cevaplarsaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler.
-
@Ramazan-Yıldız DS5535 formunda sorulan sorular zaten bu durumlar için(di).
yani sizden beklenen bu tür seyahat ve pasaportları belgede belirtmenizdir.hangi vize türünden başvurunuz var bilmiyorum ancak; belirtip belirtmemek sizin inisiyatifinizde olmak koşuluyla tavsiyem etmeniz yönündedir.
-
Tesekkurler belirtmeme sebebim bu pasaportu Sadece 5 gunluk kullanmamdi ve numarasini bilmiyorum bile. Ancak az once konsolosluga mail attim ve durumu bildirdim. Umarim surecimi negatif etkilemez.
-
@Ramazan-Yıldız doğru olanı yaptınız.
kısa sürede sonuca kavuşması dileğiyle.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum