Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Çalışma Vizesi

• @cemal-cangaytar, içinde söyledi: Amerika'da Çalışma Vizesi

Merhaba arkadaşlar Adım cemal aranıza yeni katıldım.
    Sizlere bir kaç sorum olacak
    USA çalışmak için Green Card baş vurusu yapmak şartmı?
    Ben 38 yaşında Türkiye de Lisans mezunu (kimyager) biri olarak USA da nereden iş araya bilirim ve USA nasıl gidebilirim ?

is konusunda su bolumu incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler

Sizi ise alacak olan sirket size calisma vizesi icin sponsor da olabilir; yani Green Card sahibi olmaniz sart degil.

• @melih-trk, içinde söyledi: Amerika'da Çalışma Vizesi

merhabalar akrabam usa da mağaza sahibi macera olması ve kültürü tanımak ve biraz birikim yapmak maksadı ile gitmek istiyorum eğer mümkün olursa greencard vs.. ne yapmam gerektiğinden bi haberim aydınlatabilecek arkadaşlardan yapmam gerekenler hakkında bilgi bekliyorum.

Akrabaniz size calisma vizesi icin sponsor mu olacak? Tam olarak hangi is kolundan bahsettiginizi bilemiyorum, fakat eger o pozisyon acigini ABD'de ilan vererek kapatamiyorsa size sponsor olabilir.

• merhaba arkadaşlar benim uluslararası geçerlilikte bir meslek sertifikam var.mesleğimi aldığım eğitim kurumu 3 aylık sigortalı bir işyerinde çalışmamı söyledi.eğer 3 ay bir işyerinde sigortalı çalışırsam benim için bazı evrak ve dosyalar hazırlayacaklar ve bende bazı dosya evrakları hazırlayacam konsolosluğa iş arama iş bulma vizesi için başvuruda bulunacaz.mesleğim uluslararası geçerlilikte olduğu için %70 vize alma şansım olduğunu söylediler.iş arama iş bulma vizesine başvuruda bulunursam ve vizeyi verirlerse amerikada o vizeyle en fazla kaç ay kalıp iş bulabilirim? amerika iş bulma iş arama vizesi ne diye geçiyor? tam adı nedir? bu vize hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

• @Erkan-Yıldız sizi yanlis yonlendirmis olabilirler, uluslararasi da olsa bir cok meslek icin birlesik devletlerde ya silbastan egitim almaniz ya da ikame egitim almaniz gerekebilir. is dayanakli vizelerden de birlesik devletlerden temin edilemeyen meslek sahipleri yararlaniyor. ilgili basligi okursaniz daha genis bilgi sahibi olursunuz

• @CEKU, içinde söyledi: Amerika'da Çalışma Vizesi

@Erkan-Yıldız sizi yanlis yonlendirmis olabilirler, uluslararasi da olsa bir cok meslek icin birlesik devletlerde ya silbastan egitim almaniz ya da ikame egitim almaniz gerekebilir. is dayanakli vizelerden de birlesik devletlerden temin edilemeyen meslek sahipleri yararlaniyor. ilgili basligi okursaniz daha genis bilgi sahibi olursunuz

eğitim gördüğüm eğitim kurumu zaten eğitimi uluslararası standartlarda veriyor.yani bütün ülkelerde geçerli.ayrıca mesleğim amerikada çok aranan ve geçerli meslek olduğu için bana eğitim kurumum %70 şansın var dedi.ben sadece iş arama vizesine ne dendiğini ve nasıl bir vize olduğunu sormuştum.

• sizin tarif ettiginiz sekilde gidip is aramaniz icin size belli bir zaman veren bir vize turu yok maalesef. malum sitelerden bulabildiginiz tum is ilanlarina basvurun, kabul alinca isyeri sponsorlugu ile gidersiniz insallah.

https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler

bir de sakincasi yoksa egitim aldiginiz is kolunu ya da alani yazar misiniz?

• @CEKU, içinde söyledi: Amerika'da Çalışma Vizesi

sizin tarif ettiginiz sekilde gidip is aramaniz icin size belli bir zaman veren bir vize turu yok maalesef. malum sitelerden bulabildiginiz tum is ilanlarina basvurun, kabul alinca isyeri sponsorlugu ile gidersiniz insallah.

https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler

bir de sakincasi yoksa egitim aldiginiz is kolunu ya da alani yazar misiniz?

iso 9001 kalite baş denetçilik.

• tesekkurler, hersey gonlunuzce olsun...

• Herkese merhaba arkadaşlar, ben Türkiye'de çok büyük ve global bir firmada işe başladım yaklaşık 5-6 ay oldu. Firma sektörde ki benzer firmalardan çok daha az maaş veriyor fakat Amerika'da yaşamak istediğimden global imkanı olan bu firmayı seçtim. Öyle ki sadece Amerika'da 30 küsür firmamızın ofisi var. Firmamızın LinkedIn'e benzer sadece global şirket çalışanlarının kullandığı bir internet sitesi var ve burda iş ilanları da yayınlanmakta, firmanın bünyesinde barınan herkes ordan iş başvuruları yapabiliyor. Duyduğum bazı bilgilere göre daha önce Polonya Almanya İngiltere gibi bir çok ofisimize buradan transfer olan eski çalışanlarımız olmuş. Ben de burada 1 senemi doldurup işlere iyice hakim olup iş başvurularına başlamak istiyorum, tabii ki öncelik Amerika ve Kanada. Amerika için sorum bu imkan bana nasıl yardımcı olur veya yardımı olur mu ? Bu konu hakkında tecrübeleri olan veya kesin bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Çalışma izni süreci nasıl ilerler ? Firma sayesinde gerçekten vize ve çalışma izni alıp Amerika da yaşayabilir miyim ? Bunları öğrenmek istiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

• @ogi Merhaba, yurtdışında yaşamak için global bir firmada işe başlamak ve şirket içi transfer ile geçiş yapmak gayet kolay bir yöntem. Tabii, şirket içi dinamiklerini bilemem yönetici onayı vs. gerekebilir.

Bende şuan Global bir firma da çalışıyorum ve L1-B şirket içi transfer vizesi ile Amerikaya geçiş yapıyorum.

Başvurduğun pozisyon için kabul edildiğin takdirde çalışma izni için gerekli başvuruları firma yapacak ve gerekli evrakları senden isteyecektir.

Uzun lafın kısası, Amerikada'da başka ülkelerde de yaşayabilirsin :)

• Merhaba benim bir sorum olacak @crazycells benim yurtdışında tanıdık iş sahibi insanlar var bunlar beni davetiye yolu ile çağırabilir mi? sözleşmeli olarak kendi iş yerlerine alabilirlermi

• Merhaba benim bir sorum olacak yurtdışında iş sahibi bir tanıdık beni davetiye ile çalışmaya yanına alabilir mi? kendi iş yerine sözleşmeli

• @Malikggbkn aradığı personel Amerika’da zor bulunan bir meslekse size sponsor olup greencard çıkarabilir.

• şirket değil düz iş yeri herhangi bir vasıfsız işçi olarak garson bulaşık vs. bunlar ile olabilirmi

• @Malikggbkn hayır olamaz.sponsor olmak için adam diyecekki ben bu işi yapacak adamı Amerika’da bulamıyorum

• tamam işte adam o garson veya bulaşıkçı her neyse o pozisyona ilan verecek 4-5 ay başvuran olmazsa çağıracak bu olurmu

• @Malikggbkn

Merhaba,

Amerikan devleti işverenlerden önce kendi vatandaşlarını istihdam etmesini istiyor. Eğer herhangi bir iş için yurt dışından adam getiriyorsa getireceği kişinin işte uzman olduğunu ve işi yapacak nitelikte kişiyi Amerikada bulamadığını ispat etmesini istiyor.

Bulaşıkçı veya garsonu bulamama ihtimali çok zor görünüyor. Kesin cevabını bilemem ama gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.

• @vartorian işte ilan verecek iş için eğer kendi vatandaşı başvurmaz yani kendi vatandaşı veya greencard sahiplerine sorun teşkil etmicek ispatını yapıp çağıracak bunu yapınca hangi vizeye başvurmam gerekiyor onu bilmiyorum sözleşmeli davetiye ile

• Merhaba,
    Patronum bana sponsor olup beni Amerika'da çalışmaya davet ettiğinde daha önceden WAT programı ile almış olduğum SSN 'mın bir faydası veya bir etkisi olur mu? süreç daha hızlı işler mi?

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Community College nursing programı?

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    266 Bakış
    crazycellsC
    @elina, içinde söyledi: Amerika'da Community College nursing programı? Merhaba sevgili yesilkart forum üyeleri sizlere bir sorum olacak, Amerika'ya Wat aracılığı ile gelip devamında statüsü F1 e çevirip community college nursing programına başvurmayı düşünüyorum , college 2-2.5 yıl eğitim veriyormuş (yanlışsam düzeltin) eğitim sonu lvn/lpn olunuyor , devamında bu alanda iş bulabilir miyiz yoksa greencardi olmayanlar hastanelerde işe girmek için 4 yilliga mi tamamlamali ? Bu ogrendiklerim kesin bilgi olmamakla birlikte sizlerden doğrusunu öğrenmek istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim . Genelde bahsettiginiz programlar F1 sonrasi size OPT sagliyor, ama bunu programdan veya okuldan kesinlikle kontrol ettirin. Sonra bir surpriz yasamayin. Bu OPT surecinde 1 veya 2 yillik calisma izniniz oluyor, ama bu sureyi size sponsor olup calisma izni verebilecek bir yer bulmak icin kullanmalisiniz. Mesleklere dair bilgiler icin su bolumu kullanmaniz daha dogru olur: https://yesilkartforum.com/forum/category/7/sağlık-sektörü Ayrica J1'den F1'e cevirirken de bu statu degisikliginin cok hizli olmayacagini hatirlatmak isterim. Programa baslamaniz 1 yili bulabilir.
  • Şahsi şirketle L1 vizesi

Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    10
    1 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    A
    Herkese selam. Bu konuda net bir cevap bulmak çok zor gibi. Gerçekten konuya hakim bir arkadaş varsa çok mutlu olacağım. Genel şartlarını biliyorum ama bu biraz detay; "Şahıs Firması" ile L1A başvurusu planlıyorum. Bu bir handikap mıdır? Personel sayım 7 ve 2021 kuruluşlu firmam var.
  • 0 Oy
    239 İleti
    27k Bakış
    K
    @ironman, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi Merhaba hocam, L1A sürecinizden bahsedebilir misiniz ? Bende benzer bir sürece girmek üzereyim Ben yardimci olurum.
  • 0 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    (I) BASIN MENSUBU ve GAZETECİLER Basın mensubu (I) vizesine hak kazanmak için başvuru sahiplerinin, basın mensubu vizesi için uygun niteliklere sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Basın mensubu vizeleri medya, radyo, film veya yayıncılık sektörlerinin üyeleri de dahil olmak üzere etkinlikleri söz konusu yabancı medyanın işleyişi için temel bir önem taşıyan muhabir, film ekipleri, editörler ve benzeri meslekler gibi, mesleklerini yapmak için Birleşik Devletler’e gelen "yabancı medya temsilcilerine" yöneliktir. Başvuru sahibinin, merkezi yabancı bir ülkede bulunan bir medya kuruluşunun nitelikli faaliyetlerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Basın mensubu vizesine hak kazanmak için, faaliyetin bilgi sağlamak için vazgeçilmez olması gerekir ve genellikle haber toplama veya güncel olaylarla ilgili muhabirlik yapma süreciyle ilişkilidir. Spor etkinlikleriyle ilgili haber yapmakta genellikle basın mensubu vizesi için uygundur. Diğer örnekler arasında medyayla ilgili aşağıdaki faaliyetler dahildir, ancak örnekler bunlarla sınırlı değildir: Bir haber olayını veya belgeseli filme alan yabancı bir enformasyon medyasının asli çalışanları. Film prodüksiyonu veya yayınlanması ile uğraşan medya üyeleri, sadece filme alınan materyalin bilgi veya haber yayma amacıyla kullanılması halinde medya vizesi almaya hak kazanacaktır. İlaveten, finansmanın temel kaynağı ve dağıtımı Birleşik Devletler dışında olmalıdır. Sözleşmeli çalışan gazeteciler: Temelde ticari eğlence veya reklam amacı taşımayan bilgi veya haber yayma amacıyla bir enformasyon veya kültürel medya kuruluşu tarafından yurtdışında kullanılacak bir ürün üzerinde sözleşmeli çalışması halinde, profesyonel bir gazetecilik kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir kimlik taşıyan görevli. Bağımsız prodüksiyon şirketlerinin, profesyonel bir gazetecilik kuruluşunca düzenlenmiş kimlik taşıyan çalışanları. Gazetecinin, sadece yabancı hedef kitleye ABD’deki olaylar konusunda haber yapmak için ABD’ye gidiyor olması halinde bir ABD haber ağının, gazetesinin veya benzer medya kuruluşunun, denizaşırı şubesinde veya bağlı kuruluşunda çalışan yabancı görevlisi olması. Tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, işletilen veya finanse edilen ziyaretçi bürolarının ağırlıklı olarak o ülkeyle ilgili ziyaret amacı bilgilerinin yayımlanması işiyle uğraşan denetim görevlileri.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k