Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hdemircanusa aa ben zehirsiz zannediyordum.
    Olasi bir aksi durum ve isirilma karsisinda ne yapicaksiniz yada boyle bir tecrube edindiniz mi?


  • @gokhanbagatur Şöyle anlatayım özetle , Tarantulaların 2 savunma sistemi vardır , 1. karşı tarafa benden uzaklaş mesajını verdiği bombalama dediğimiz savunma sistemi , bombalama abdominal bölgesinde bulunan tüyleri çok hızlı şekilde fırlatır ve karşı tarafın eline yüzüne denk gelir , sadece kaşınır , soğuk suyla temas edilen bölgeyi ovaladığınızda hiçbir etkisi kalmaz, çok nadir mide bulantısı baş dönmesi yapar , 2. Savunma sistemi zorunda kaldığı sürece önde bulunan 2 dişini tehdit algıladığı canlıya sokar , örneğin bir kuşu , fareyi , türev böcekleri öldürecek güçte ama biz insanları öldüremeyecek kadar etkisizdir. Isırılırsanız baş dönmesi kusma , ateşlenme , çok nadirde kısa süreli bayılma yaşanabilir. Çok nadir kişilerde extra alerjik durum olursa bahsettiğim etkileri sadece daha uzun yaşar ama ölmez.

  • ⭐⭐⭐

    @gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Hyller inatcilardir cis egitimi gercekten de shihtzularda ozelikle zordur ama taviz vermeyin ustune dusun ve sakina gozlerine bakip teslim olmayin cunku o bakislar size herseyi yaptirir😅😅

    @gokhanbagatur Ah biz o bakışlara teslim olduk ilk gördüğümüz anda zaten 😁 Gittim de kendim onu götürmek kaldı mesela içime dert Amerikama

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hyller evde 15 yıl yorkshire terrier köpek baktım her gün işe gitmeden hep aynı saatte çıkardığın zaman ozaman tutar. Sabah ve qkşam eve gelince çıkardın bir de gece yemekten sonra çıkarmalısın ki sabaha kadar rahat uyusun burada en önemli kural hergün aynı saatte çıkarmak


  • @Hyller insAllah kazanirsaniz sayet o surece kadar olan zamana kadar kopekler uzerinde ki yasakli surec kalkicaktir dusuncesindeyim.


  • @gariban trulia ya üye olup kiralık ve satılık evlere bakmıştım uzun süre. Hatta halen mail geliyor ara ara. Favorilere eklediğim evlerin fiyatı düşünce sahibindendeki gibi uyarı mesajı gönderiyorlar 😂 özellikle geçen sene baya bi düşmüştüm bu olaya. Dv2022 patlayınca baya kötü olmuştum. Bir 1 hafta çok kötü hissettim

  • ⭐⭐

    @Hyller, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hdemircanusa eve t bizde bir shihtzu bir kaplumbaga (ama 3 tane gibi) iki muhabbet kusu var .. isin tuhaf yani esim,
    askim canim cicim sevmeler …
    gezdirmeler, kafesi temizlemeler filtre degistirmeler hep ama hep bende 😅😅

    @gokhanbagatur shithzu bizim de oğlumuz. Beni sınıyor ana sahipleneli 3 ay oldu ama öğretemedik tuvalet işini 😞 çok zorluyor beni üzümlü kekim köpeğim 😢

    Bizim oğlumuz diye okuyunca çocuk sandım hahhaha 😄 çünkü bizimde 3 buçuk yaşında oğlumuz var tuvaletini öğrendi ama kızınca söylemeyip türlü yerlere işeyebiliyor 😄 bazen ısırıyor
    severken , evde zapdetmekte güçlük çekiyorum Amerika'da bahçeli ev hayalim o yüzden, salacağim bahçeye evde beslenmiyor bu oğlan çocuğu


  • Arkadaslar merhaba bugun (kariyer).netten bir mesaj aldim mesaj icerigi (Amerika'da başlayan işten ayrılma dalgası Türkiye'yi ne kadar ve nasıl etkiledi. )Ve kararimi verdim amerikaya gitmiyecegim cunku insanlar maaslarini alamiyorlarmis hatta dayilar telefonunu cikar diyorlarmis benden bu kadar (!)

  • ⭐⭐

    @Hokkabaz36, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaslar merhaba bugun (kariyer).netten bir mesaj aldim mesaj icerigi (Amerika'da başlayan işten ayrılma dalgası Türkiye'yi ne kadar ve nasıl etkiledi. )Ve kararimi verdim amerikaya gitmiyecegim cunku insanlar maaslarini alamiyorlarmis hatta dayilar telefonunu cikar diyorlarmis benden bu kadar (!)

    Sevgili hokkabaz36 kardeşim. Meşazını aldım. Daha büyük ve güçlü bir Türkiye için ben de gitmiyorum Amerika'ya.


  • Gunaydinlar... bu gunu saymasak safak Kutahya 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hokkabaz36 günaydın geri sayfalarda bu anketi paylaştım sordukları sorular amerika ile hiçbir anlamı olmayan klasik insan kaynakları soruları bu cevabı yazdıktan sonra günlük rutin haberleri okuyorum bak işte ALLAH işte karşıma hangi haberi çıkardı

  • ⭐⭐

    Merhaba forum ailem,

    Bugün günlerden Oklahoma.

    511aV4lrjnL.AC.jpg

    Amerika Birleşik Devletleri’nin orta güney kesiminde yer alan Oklahoma(OK), 181.186 km2’lik yüzölçümü ile 18. büyük eyalettir ve 3,8 milyon nüfusu ile 28. sırada yer almaktadır.
    ok.png
    Oklahoma’nın resmi eyalet bayrağı, ‘Daughters of the American Revolution’ adlı bayrak yarışması sonucunda seçilip 2 Nisan 1925 tarihinde kabul edilmiştir. Bayrağın zemini İç Savaş sırasında Chochtaw askerlerinin bayrağı bu renkte olması sebebiyle gök mavisidir. Bayrağın ortasında Osage yerlilerine ait bufalo derisinden yapılmış bir savaş kalkanı ve etrafında kartal tüyleri bulunur. Kalkanın üzerinde gri bir barış piposu (calumet) ile Avrupa ve yerliler arasındaki barışı simgeleyen zeytin dalı yer alır. Bunların altında beyaz renkte “Oklahoma” yazısı vardır.
    Eyalet arması, her bir noktasında farklı bir yerli kabilesinin (sırasıyla Chickasaw, Choctaw, Seminole, Creek ve Çeroki) simgesi bulunan beş noktalı bir yıldız ile çevresindeki 45 yıldızdan oluşur. Bu yıldızlar diğer eyaletleri temsil ederken, Oklahoma 46. eyalet olarak birliğe katılmıştır. Büyük olan yıldızın ortasında adalet tanrıçasının önünde el sıkışan bir uç beyi ve yerli resmedilmiştir. Onların arkasında ise, tarla, tren ve değirmen bulunmaktadır.
    Oklahoma ismi Chocktaw dilinde insanlar anlamına gelen “okla” ile kırmızı anlamına gelen “humma” kelimelerinden oluşmuştur. Eyaletin mottosu “Labor omnia vincit” ise Latince “İş her şeyi yener” anlamına gelmektedir. Oklahoma’nın takma ismi “the Sooner State”in ilginç bir hikayesi vardır: 1889 yılında Indian Territory yerleşime açılınca binlerce kişi bölgeye yerleşmek için sınırda kuyruklar oluştururlar ve işaret verildiğinde adeta bir yarıştaymışçasına koşarak burada toprak kazanmaya çalışırlar. İşte bu daha erken gelenler (Sooners) nedeniyle eyalet böyle isimlendirilmiştir.
    Oklahoma’nın nüfusuna katkıda bulunan pek çok etnik çeşitlilik mevcuttur. Eyalet nüfusunun dörtte üçünü Avrupa kökenliler oluştururken, AfroAmerikalı, Amerikan yerlisi ve İspanya kökenli toplulukların her biri onda birden daha az bir oranda kalmıştır.
    Oklahoma’nın ev sahipliği yaptığı 67 Amerikan yerlisi kabilelerinin kültürlerine ve yaşamlarına dair bilgi edinilebilecek müzeler, tarihi yerler ve yıl boyunca düzenlenen çeşitli anma kutlamaları mevcuttur. Amerikan yerlisi mirasının en yoğun olduğu Muskogee’de, Five Civilized Tribes Museum en ilgi çekenle noktalardan biridir. Honor Heights Park’ta düzenlenen Azalea Festivali durup çiçekleri koklamak için doğru yerdir. Ayrıca, geçmişe yolculuk yapmak için Renaissance Festivali zamanında bu küçük şehre mutlaka uğramak gerekir.
    Oklahoma tamamen Mississippi Nehri’nin drenaj havzası üzerinde bulunmaktadır. Eyalette yer alan iki önemli nehir Arkansas ile eyaletin güney sınırını belirleyen Red River’dır. Arkansas Nehri’nin güneyinde bulunan Kiamichi Country, Oklahoma’nın en farklı yerleşim yeridir. Oldukça kırsal olan bölgede en büyük şehirler bile sadece birkaç bin nüfusludur. Doğada olmayı sevenler için cennet gibi olan bölgede göller ve Ouachita National gibi çam ormanları ile şehrin gürültüsünden uzak bir atmosfer sunar. Yerli dilinde “iyi avlanma sahası” anlamına gelen Ouachita geyik mevsiminde oldukça popülerdir.

    Oklahoma-Nerede-Hangi-Ülkede.png
    Oklahoma, kuzeyde Colorado ve Kansas; doğuda Missouri ve Arkansas; güney ve güneybatıda Teksas (sınırın bir kısmını Red River oluşturur); batıda ise New Mexico ile sınırlandırılmıştır.
    Toplam sınırı 2.544 km olan Oklahoma’nın doğu-batı uzunluğu 747 km, kuzeyi-güney uzunluğu ise 370 km uzunluğundadır.

    Oklahoma 3_637388898550868480.jpg

    Waffle deyince aklınıza ilk gelen çikolata ve meyvelerse, Oklahoma Waffle’ı dendiğinde bunları unutmanız gerekir. Çünkü burada durum tamamen tersi niteliğinde işliyor. Tavuklu waffle kulağa
    biraz tuhaf geliyor olabilir ama denemeden karar vermemek gerek. Fried pie (kızarmış pay) tarihi ise Oklahoma’nın eyalet olmasından bile eskiye dayanmaktadır. 1800’lerin sonunda Arbuckle Dağları’nın yamaçlarında başlamıştır kızarmış payın hikayesi. Davis’te bulunan işletmeci büyük annesinin eyalet öncesi zamanlardan kalan tarifini uygulayarak kalabalıkları doyurmaya devam eder. Her gün binlerce pay hazırlanan dükkanda hem tuzlu hem de tatlı dolgulu paylar bulmak mümkündür.
    Kızartmanın çok tüketildiği Oklahoma’da klasikleşmiş olan bir diğer kızartma çeşidi ise kızarmış bamyadır. Mısır unu ile kızartılan bamyalar, genelde yan ürün olarak servis edilmektedir. Oklahoma mutfağının önemli bir parçası haline gelen diğer bir kızartma ise kızarmış yayın balığıdır. Bu leziz balığın yanında ayrıca lahana salatası da servis edilmektedir.

    images.jpeg
    Oklahoma’nın ekonomisi Amerika’nın diğer eyaletleri kadar dengeli değildir. Önceleri daha çok tarıma (başta hayvan yetiştiriciliği olmak üzere buğday, süt ve süt ürünleri, pamuk, saya fasulyesi) ve petrole dayalı olan eyalet ekonomisi, yeni sanayi çeşitleri ve turizm için yapılan teşvik çalışmaları ile yön değiştirmiştir. Özellikle elektronik ve iletişim donanımı, sanayi makineleri ve ulaşım donanımı imalatı önemli hale gelmiştir. Teşvikler işe yaramış olsa da, imalat gibi sektörlerde çalışan işçilerin sayısı toplam sayının ancak onda biri oranında kalmıştır. En çok iş gücü bulunan sektör hizmet sektörüdür. Onun hemen ardından toptan ve perakende satış, imalat, finans, sigorta ve emlakçılık, ulaşım ve kamu kurumları, inşaat ve madencilik gelmektedir.


  • Herkese günaydın , hayırlı cumalar tüm forum ailesine

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Hyller evde 15 yıl yorkshire terrier köpek baktım her gün işe gitmeden hep aynı saatte çıkardığın zaman ozaman tutar. Sabah ve qkşam eve gelince çıkardın bir de gece yemekten sonra çıkarmalısın ki sabaha kadar rahat uyusun burada en önemli kural hergün aynı saatte çıkarmak

    @ayvalik10 inşallah halledeceğim kurala uymam gerek biliyorum 😞 15 yıl valla tebrik ediyorum sevgileri çok başka

  • ⭐⭐⭐

    @gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Hyller insAllah kazanirsaniz sayet o surece kadar olan zamana kadar kopekler uzerinde ki yasakli surec kalkicaktir dusuncesindeyim.

    @gokhanbagatur inşallah hayallerimiz hep aynı eve eşya bile almazken gidecez nasılsa diye eve köpek aldık valla bir bakışı ile kandırdı bizi 🙈

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hyller bu arada belli bir süre sonra sen hep aynı saatte kalkmaya başladığın için o saat gelip seni o kaldırır

  • ⭐⭐⭐

    @Zelene, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Hyller, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @hdemircanusa eve t bizde bir shihtzu bir kaplumbaga (ama 3 tane gibi) iki muhabbet kusu var .. isin tuhaf yani esim,
    askim canim cicim sevmeler …
    gezdirmeler, kafesi temizlemeler filtre degistirmeler hep ama hep bende 😅😅

    @gokhanbagatur shithzu bizim de oğlumuz. Beni sınıyor ana sahipleneli 3 ay oldu ama öğretemedik tuvalet işini 😞 çok zorluyor beni üzümlü kekim köpeğim 😢

    Bizim oğlumuz diye okuyunca çocuk sandım hahhaha 😄 çünkü bizimde 3 buçuk yaşında oğlumuz var tuvaletini öğrendi ama kızınca söylemeyip türlü yerlere işeyebiliyor 😄 bazen ısırıyor
    severken , evde zapdetmekte güçlük çekiyorum Amerika'da bahçeli ev hayalim o yüzden, salacağim bahçeye evde beslenmiyor bu oğlan çocuğu

    @Zelene bahçeli ev ve mangal ne güzel hayallerimiz var bizim inşallah o sene bu sene 🙏


  • Günaydınnnn...
    Orlando, 25 Mart 2022 Saat 03:00
    Sıcaklık 18 derece
    Nem 78%
    Rüzgar Miami tarafından 13km/saat
    Zemin top oynamaya müsait...

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Hokkabaz36 günaydın geri sayfalarda bu anketi paylaştım sordukları sorular amerika ile hiçbir anlamı olmayan klasik insan kaynakları soruları bu cevabı yazdıktan sonra günlük rutin haberleri okuyorum bak işte ALLAH işte karşıma hangi haberi çıkardı

    Haberde "işsizlik maaşı başvurusu" ile ilgili o kadar çok bilgi vermişler. Ama en önemlisi "işsizlik maaşının miktarı" ile ilgili en ufak bir detay bile vermemişler. İkiyüzlülük ve manipülasyon böyle bir şey işte.


  • @abrakadabra makaledeki son satır çok önemli buradakiler için...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum