Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    a haber amerika hakkında yalan yanlış haber yapar da hiç kariyer net yapmaz mı

    Adsız.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    en yakın zamanda çekilen uber videosu ama diğerleri gibi goy goy yok olumsuz gerçek yüzünü gösteriyor

  • Yasaklı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokhanbagatur tabi ki güzel gezinti olacak şehir Tampa 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu beklentiyi yükseltmeyelim arkadaşlar 🤣🤣 vallahi bi gidelim de bakalım nereyi beğenceğiz. Haber veririm mutlaka.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ping-PONG doğduğum günden beri uyandığımda denizi görüyorum. 15 gün eğitim için Ankara ya gittim nevrim döndü... Bana uzak abi denizsiz memleket.

  • Yasaklı

    @denizci10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG doğduğum günden beri uyandığımda denizi görüyorum. 15 gün eğitim için Ankara ya gittim nevrim döndü... Bana uzak abi denizsiz memleket.

    Abi bir de ben denizi dibine kadar yaşayanlardanım. Biliyorsun 😂 Ne denizimden ne de oyuncaklarımdan ayrılamam. Alıcam o Seabob u şarjı bitene kadar gezip sonra çeke çeke tekneye gitmeye çalışıcam. 😂
    Kurallar var arkadaşım diyen Kaptan’ a I don’t understand keptın diyip inadına demir den karaya yüzüp gelicem. Denize aşık insana cennet te deniz yok dersen gelmez. 😂

    Bir kere iskeleti kurup bahçene eğer tekneni bitireceğin günü hayal ederek haftasonlarını iple çekmiyorsan kazandığın paranın pek anlamı yok.
    1/3 fiyatına Volvo Penta, çerez parasına kerestesi tik i, 1/5 fiyatına elektronik malzemelerini alabileceğim bir memlekete göçücem. Üstüne bir de dolar olarak kazanıcam. Sonra gidip deniz olmayan yerde yaşayacağım.

    Yok yaa… Ben gelmiyorum o zaman 😂

    Her şeyi yoluna koyduktan sonra alıcaz bir 13 metre Beneteau seninle açıcaz yelkeni, kuzey doğu Florida’ dan çıkıp Tampa’ ya bağlıcaz 😂


  • @denizci10 Ah canım benim bende doğduğum günden bu yana tatiller harici denizi göremiyoruz ama şu var angaranın denizi yok evet fakat dümeni çok 🙂 bize denizde lazım ama en önemlisi yaşam standartlarımızı feraha kavuşşun mutlu olalım yaptığımız işin karşılığını alalım kısacası yaşayalım abi


  • bence dalga geçmeninde bir sınırı olmalı artık: Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, et zammına ilişkin konuştu. Osman Uzun, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık” dedi.

    https://www.dunya.com/gundem/esk-et-kuyruguna-cozumu-zam-yapmakta-buldu-haberi-652712


  • son 45 gün 10 saat 30 dakika
    bakalım sonuç ne olacak?


  • gunaydinlar herkese.. heyecan gunden gune artiyor. Ruyalarda gorunmeler felan 🙂 Gonlumuze gore olsun.


  • @Regolit15 günaydınlar iyi haftalarınız olsun , heyecan hep tavan valla 45 gün askerde saymadım böyle

  • ⭐⭐

    Merhaba forum ailem,

    Bugün günlerden Kentucky.

    1978471959_7ff07ecfae_b.jpg

    Amerika Birleşik Devletleri’nin güneydoğu merkez bölgesine bulunan Kentucky, ülkenin en kalabalık 26. eyaletidir.

    chandleroleary_kentucky_1-300x300.jpg

    Kuzeyinde Indiana ve Ohio ile, doğusunda Virginia ve Batı Virgia ile, güneyinde Tennessee, batısında da Missouri ile komşudur. Kuzey ve batı sınırları tamamen Mississippi Nehri tarafından belirlenmiştir. Mera alanlarına sahip olan Kentucky, özellikle bu verimliliğin yüksek olduğu Bluegrass adlı bir bölgeye sahiptir. Bu bölgeye konulan adın sebebi topraklarındaki değişik mineraller sebebiyle büyüyen mavi otlardır. En nemli subtropikal iklim türüne sahip olan eyalet, bolca yağış alır ve dört mevsimi de yaşar.

    1200px-Kentucky_in_United_States.svg.png

    En büyük şehirleri Louisville ve Lexington’dur. Bu şehirler üretim açısından destek vermekle beraber turizmde de önemli rol oynamaktadır.

    kentucky-best-places-to-visit-louisville.jpg

    Doğu’da Appalachin Dağları’nın sınırladığı Kentucky eyaleti, bu bölümde dağlık olmasına rağmen genelde düz bir topografya özelliğine sahiptir. Kuzey sınırı Ohio Nehri, batı sınırı Mississippi Nehri tarafından oluşturulur.
    Tennessee, Virginia, Batı Virginia, Ohio, Indiana, Illinois ve Missouri eyaletleri olmak üzere yedi eyalete sınırı olan Kentucky, 5 ana bölgeye ayrılır.

    Çoğu Amerika Birleşik Devletleri eyaleti gibi Kentucky’de de ekonominin bel kemiği tarımdır. At, sığır, keçi, tütün, süt ürünleri, domuz, soya ve mısır üretiminde de ticaretinde de büyük bir role sahiptir. Hatta mükemmel çiftçilik faaliyetleri ile tanınır. Ülke tarihindeki ilk şaraphane eyaletin Jeassamine bölgesinde başlamıştır. Şimdilerde yarışların yapıldığı Bluegrass bölgesi verimli toprağı sayesinde büyük at yetiştirmeye oldukça uygundur. Ekonomide önemli bir yeri olan tütün de hem üretimi hem ticareti bakımından eyalete katkıda bulunmaktadır.
    Araba üretiminde de önemli bir yere sahip olan eyalette Chevrolet Corvette, Ford Expedition, Ford Explorer, bütün Ford F-serisi, Toyota Camry, Toyota Avalon ve Toyota Sienna markalarının fabrikaları bulunmaktadır. Enerji, yakıtüretimi de yapılmaktadır. Geçmişte kömür üreticisi durumundayken endüstrideki düşüş sebebiyle bu alanda istihdam çok fazla azalmıştır.
    Kentucky’nin en önemli özelliklerinden biri de dünyadaki Bourbon viski üretiminin yüzde 95’ine sahip olmasıdır. Hatta üretilen varillerin sayısının eyalet nüfusunu aştığı bile söylenir. Bu büyüyen market hem turizm hem de ekonomi açısından oldukça önemlidir.
    2017’de eyaletin işsizlik oranı yüzde 5 olarak belirlendi ve 2014 yılında Kentucky en yaşanabilir ABD eyaleti olarak seçilmişti.

    Binlerce yıldır farklı insanlar tarafından ev olarak benimsenen Kentucky’nin en eski kültürlerinden biri Hopewell ve Adena’nın da bulunduğu Woodland halklarıydı. Daha sonra ise Mississippili yerliler bu bölgeye yerleşti.
    17. yüzyılda Fransız kaşifler, Kentucky’de yaşayan birçok topluluğu keşfedip belgelemişlerdi. 18. yüzyılın ortalarına doğru Avrupalı sömürgeciler bölgeye girdiğinde, Kızılderili toplumlar bölgeye pek de yerleşmemişti.
    1792 yılındaki devrimle, Applachian Dağları’nın batısındaki ilk Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden biri haline gelmişti. İç Savaş sırasında önemli merkezlerden biri olan eyalet, Konfederasyon ile birlikte hareket etmesine rağmen ikiye bölündü ve yerel halktan birçok insan eyaletin kuzeyi için savaştı. 10. yüzyılda mısır üretimi ile birlikte Doğu Tarım Kompleksi’nin yerini alacak kadar üretken hale geldikten sonra, tarım konusunda kendini geliştirmeye devam etti. 20. yüzyıla kadar bir tarım alanı olarak bilinen Kentucky eyaleti, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin askeri üsleri olan Fort Knox ve Fort Campbell’in kömür üreticisidir. Tarihin önemli kişiliklerinden Abraham Lincoln’ün de doğum yeridir.

    Kentucky'de görüşmek üzere forumdaşlar 🙋🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    veee beklenen video geldi şu bu yaştan sonra amerikaya gelinir mi işte cevabı


  • @Ping-PONG Benim profil fotoğrafı Maltese Falcon (remember DynaRig), hayaller ise Beneteau Cyclades 50.5 dostum 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    bence dalga geçmeninde bir sınırı olmalı artık: Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, et zammına ilişkin konuştu. Osman Uzun, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı arttırdık” dedi.

    https://www.dunya.com/gundem/esk-et-kuyruguna-cozumu-zam-yapmakta-buldu-haberi-652712

    Valla dilimin ucuna geliyo geliyo susuyorum. Nasl bir açıklamadır arkadaş.


  • @Ping-PONG valla ben de gözümü deniz kenarında açtım ve sonuna kadar katılıyorum. Sarıyer ve Kadıköy arası mekik dokuyan biri olarak deniz görmediğimde hayattan zevk almıyorum ama şunu söyleyeyim, Abd bana dese ki "gel ama bir şartla, şu an sadece arizona ya da grandcanyondaki dağların tepesine geleceksin"..
    Derim "abi senin canını yerim" 😂


  • @ayvalik10 aha bu benlikmiş tam 🙂


  • @SUAT-GUNAY Sendeki bu güzel enerjiyle 50 yaşından sonra Amerika’ya gitmeliyim gibi bir soru asla olmaz abi , 18 yaşındaki gencin heyecanı ve hayali olduktan sonra yaş önemli değil adaptasyon çok kolay olur


  • @hdemircanusa gitcez gitcez, hep birlikte gitcez... seneye bu vakitler ordayız kardeş.
    sağolasın bu arada.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum