Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sharm sayfaları nasıl saklayacağız bilgi verir misiniz? ekran görüntüsü almamız yeterli olur mu?


  • Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak ama doğru başlık mı bilmiyorum. Arabamın güncel fiyatını belgelemem gerekiyor konsolosluğa sunmak için. Bunu nerede nasıl yapabilirim?


  • @memetdinc herhangi bir sigorta acentesine gidersen sana arabanın değeri olan belgeyi verir .


  • @yekta teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @memetdinc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar. Bir sorum olacak ama doğru başlık mı bilmiyorum. Arabamın güncel fiyatını belgelemem gerekiyor konsolosluğa sunmak için. Bunu nerede nasıl yapabilirim?

    Mulakatlarla ilgili sorular icin su konuyu kullanmalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/73/dv2018-mülakat-deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vety DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @sharm sayfaları nasıl saklayacağız bilgi verir misiniz? ekran görüntüsü almamız yeterli olur mu?

    Ekran goruntusu almaniz yeterli olur. Sayfayi cikti alirken, pdf olarak kaydet secenegini de kullanip kaydedebilirsiniz.


  • @vety Yanınızda bir printer bulundurursanız, yazdır seçeneği ile o anda tüm formu yazdırabilirsiniz. Bazı durumlarda, özellikle DS260 formunun ilk barcodelu sayfasına ihtiyaç duyulduğu oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman sanirim sayin @Vety cekilise basvuru yaptiktan sonra cikan sayfadan bahsediyor.


  • Herkese merhaba.

    ----Tabi bunların hepsi "Olursa" durumunda lazım olacak bilgiler aslında---

    Ben de durumumu anlatayım, tavsiyesi, nasihati olan varsa dinleyeyim istedim.

    Mayıs ayında Green Card 2019 çekilişini kazandığımı yazmıştım o zamandan beri forumu takip ediyorum. Evliyim, çocuk yok. 45 yaşımdayım eşim endüstriyel tasarımcı ve 1.5 yıl Hollanda deneyeimi var (Yüksek Lisans için)

    Ben şu anda Google'ın tüm dünyada yürüttüğü Digital Garage projesinin Türkiye bacağındaki 2 offline eğitmeninden birisiyim Türkiye'de Dijital Atölye adıyla dijital pazarlama eğitimleri veriyorum yani Google için. Yine aynı alanda bazı üniversitelerde de derslere giriyorum.

    İlk bilgisayar programımı 11 yaşımda yazdım bir doktorun hasta takibi yapabilmesi için (Commodore64) şu anda PHP, MySQL, HTML, HTML5, Javascript dillerine hakimim. Mesela Facebook gibi bir yapıyı birkaç ay içinde tek başıma yazıp çalışır hale getirebilirim anlaşılabilmesi için. Adobe ürünleriyle ilgili yakın ilişkim var Photoshop ve Illustrator kullanabiliyor, tasarım yapabiliyorum. Tasarım derken online ve offline tasarımlar buna dahil yani bir dergiyi de tasarlayabilirim. Ayrıca 2 aydır React Native frameworkü üzerinde ders çalışıyorum bu da yakın zamanda cep telefonlarına da hem IOS hem Android olarak uygulamalar yazabileceğim anlamına geliyor.

    Bütün bunlar yanında kendime ait Un ve Maya diye bir ekşi maya markam var. Ekşi maya ekmekler, simitler, pideler yapıyoruz. Kendime eğlence olarak başladığım sonra kendi kendine "İş" haline gelen bir konu. "Keyfin bu kadar gıcır hem de İzmir'de yaşıyorsun ne işin var ABD'de" diyecekler için şunu da belirteyim ben yaşam şartlarından ve ortamdan çok sıkıldım. İnsanların birbirine saygısız, sevgisiz, selamsız yaşaması, her gün hayvana insana yapılan kötülükler ve gelecekte bunların düzeleceğine olmayan inancım nedeniyle önüme de bu fırsat geçmişken gitmek düşüncesindeyim.

    Benim planım ilk olarak (tabi kartı alıp gidebilirsem) yazılım/developer olarak bir yerlerde iş bulup 1-2 seneyi geçirdikten sonra kendi ekşi maya işime geçmek. Siz ne dersiniz? Deneyimler ve öneriler her zaman çok faydalıdır.

    Şimdiden herkese teşekkürler.


  • Sayın @mhepekiz benim naçizane görüşüm şu; yaşı ne olursa olsun, insanların yeni maceralara atılmasının mutlu yaşama ulaşmak için gerekli motivasyonu fazlasıyla sağlayacağını düşünüyorum.Ayrıca yazılım konusundaki tecrübenize bakınca, belki burada yaşam kaliteniz ortalamanın üstünde ama kanımca Amerika’da hiç ummadığınız projelerin içinde yer alabilirsiniz(Yapay zeka vs.).Tesadüf diye birşey yoktur, bu kart size çıktıysa bu fırsatı kesinlikle değerlendirmelisiniz.


  • sayın @mhepekiz,

    sorunuza cevap verecek deneyimde değilim. Benim dikkatimi çeken sosyal durumunuz ve yaşınız oldu.
    GreenCard çekilişine ilk başvurunuz muydu? Ben 30 yaşında "artık çok geç" demeye başlamışken 45 yaşında kurduğunuz tüm düzeni değiştirip başka bir dünyada başka bir düzen kurma planlarınız beni çok etkiledi. Sanırım bunda 2018 kurasını kazanıp gidememiş olmanın duygusal ve psikolojik çöküntüsüde etkili 🙂


  • @mkilyar hiçbir şey için geç değil. Benim 2.girişimdi çekilişe ve gittiğimde asfalt işçisi olmaya bile razıyım. Bir bedel ödeyeceğim ya burada kalıp, yaşama ihtimalim olan olumsuzlukların ya da giderek orada yaşama ihtimalim olan olumsuzlukların. Ben, kartı alabilirsem gitmeyi tercih edenlerden olacağım. Ha başaramadım? Ne farkeder döner gelir yine başlarım... Ve gitmeyi denememek, başarısız olma ihtimalini baştan kabul etmek demek, benim ruhuma pek uymuyor.

    @alimanstory teşekkürler, yukarıda yazmış olduğum cevap zaten oradan da büyük beklentilerim olmadığını açıklamıştır umarım. İnsanların biraz daha birbirine saygılı olabildiği, kuralların ve adaletin işlediği bir ortamda yaşamak amacım var...


  • Bu arada DS260 formu doldurmamış arkadaşlar site düzelmiş https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx

  • ⭐⭐

    @mhepekiz belki de son green card trenini kacirmamanizi tavsiye ederim. Yazdiklariniza gore genius katagorisindesiniz. Abd de issiz kalacaginizi sanmiyorum. Google da ise girmeniz cok olasi. (Ingilizceniz varsa)


  • @goodluck son mudur bilmem ki sanmıyorum son olacağını ancak her seferince çekilişte kazanmak zaten olası olmayacaktır. Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor kartı almakla alakalı ama belli olmaz zaman gösterecek ne olacağını.

  • ⭐⭐

    Göçmenliği Amerika kaldırana kadar iki ülke arasındaki tatsızlık ins bizi etkilemez. 😢


  • @hockeyumpire2 tedirgin etmiyor mu ediyor ama yine de sanmıyorum. Zaten beklemenin en kötü yanı da bu sanırım


  • Benimde case number cok gerilerde mulakat sirasi Zor duruyor sanirim


  • @kaantekinci benim tavsiyem önümüzdeki 1 sene çok aşırı bağlanmayın amerikaya . hep bir yanınız olmucak desin . olmazsa çok üzülmezsiniz en azından


  • Oyle diyorum numarayi gordukten sonra hep ama bakalim sans isi yine:)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

45
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum