Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @LordBolton, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Ordudan onurlu bir şekilde ayrıldığınız zaman sonradan onurlu ayrılışınınız elinizden alınabiliyor mu?

    %99.9 hayir. Belki sonradan active duty iken bi suc islediginiz farkedilirse (basit bi suc degil de espionage vb), onun icin de sizi tekrar active duty olarak cagirip askeri mahkemede yargilamalari falan gerek. Cok nadir seyler bunlar.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaslar youtube soytarilarinin lafiyla doordash uber askeriye vs gibi seyleri oldugundan daha iyi algılamayın hevesiniz kirilir ve hayal kirikligi yasarsiniz. Daha önceki entrylerden birinde 4 milyon dolar emekli ikramiyesi falan yazmis kahkaha attim ingilizce olarak arastirirsaniz daha dogru bilgilere ulasirsiniz. Eger zaten ingilizce araştıracak kapasiteniz yoksa zaten siz asvabi matematik harici yapamaz dolayisiyla avucunuzu yalarsiniz.dolayisiyla da bu baslikta kiraathane muhabbetinden öteye gidemezsiniz. Bu konuda tecrubeli kisilerle de bilgi sahibi olmadan sidik yarisina girersenizde ortadogu bilmisligi taslamakdan oteye gidemez adam gibi bilgilenmek isteyenlerin vaktini bosa harcamış olursunuz.

    Tfnylmzn richmond vb entryleri tek bir entry yapip en bas entrylere sabitlemek lazim.

  • Yasaklı

    @Doncarleone Gereksiz ve kirli bir ileti olmuş.
    Ortada bir kahvehane muhabbeti yok. Herkes aynı bilgi seviyesinde olsa zaten ortada sorulacak soru olmaz. İyi niyetli sorulan soruların cahillik içermesi bir problem değil. Gayet nazik cevaplar veriliyor.
    Bu başlıktan bildiri geldiğinde büyük bir keyifle giriyordum okumak için ama son zamanlarda bi hayli değişti.

    Asvab sadece ingilizce biliyorum ile verilecek bir sınav da değildir. Yaptığınız yorum da yanlış. Asvab hakkında yeterli bilginiz olmadığı aşikar. Türkçe bilen KPSS den full çekemeyeceği gibi Asvab ın da ingilizce dışında bir kalifiye gerektirdiği bir gerçektir. Kaldı ki Asvab dan beklentinizin ne olduğuna göre de değişir.

    Sizin bu sert üslubunuzun nedenini tam olarak anlayamadım ama mesajınız bu şekilde ulaşması gereken yere varamaz. Dahi nazik ve eğer bilginiz varsa daha açıklayıcı tepki vermenizi tavsiye ederim. Aksi başlığın amacına hizmet eden arkadaşların nezaketine saygısızlık.


  • Geçen ordudan biri ile konuştum ASVAB’dan geçemezseniz falan yabancılar icin olan dil vs eğitimi veren bir ordu programı varmış sonra tekrar ASVAB’a girip yüksek not alanlar varmış bu konuda bilgisi olan var mı? Direkt BTS’ye başlayıp sonrasında ASVAB’a girmek gibi bir opsiyondan bahsetti. Adı Foreign Language Recruiting Initiative’di sanırım.


  • @erbatur önceki entrylerde bahsetti bir asker arkadaş ve dil eğitimi kursu normal eğitimden de daha kötü diye anekdot geçildi.


  • Greencard ile geleceğim. Bir an önce vatandaşlık almak için Gökhan Öner'in seçtiği gibi ayda 2 gün çalışma sistemi olan part time askeriye düşünüyorum. Sorum şu, bu eğitim toplam kaç ay sürecek ve eğitim sonrası vatandaşlığım kaç ay sonra elimde olacak. Yani askeriyeye girişim ve elime vatandaşlığı alışım toplam kaç ay sürer?


  • @DewRM, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    Greencard ile geleceğim. Bir an önce vatandaşlık almak için Gökhan Öner'in seçtiği gibi ayda 2 gün çalışma sistemi olan part time askeriye düşünüyorum. Sorum şu, bu eğitim toplam kaç ay sürecek ve eğitim sonrası vatandaşlığım kaç ay sonra elimde olacak. Yani askeriyeye girişim ve elime vatandaşlığı alışım toplam kaç ay sürer?

    sorulariniz onceden cevaplandi bu basligi bastan sona gezmenizi tavsiye ederim, su anda aklinizda olmayan bir ton baska soruya da cevap alirsiniz.
    ozetle 9-10 haftalik basic combat training denen temel egitime katilacaksiniz. daha sonra da hangi isi sectiyseniz Advanced Individual Training denen isinizle alakali egitime katilacaksiniz. Isinizle alakali egitim isinize gore 6 hafta da olabilir 6 ay da, 1 sene de. Dolayisiyla egitimin ne kadar surecegine dair net bi sey soyleyemeyiz.

    Vatandasligi ortalama 1 sene icinde alirsiniz.


  • Green card kazandıktan hemen sonra askerliğe başvurabiliyor muyuz?


  • @Cycraft Hayır.


  • @sadıkkurtoglu yanlış hatırlamıyorsam 1 sene idi öyle mi hala 1 sene sonra basvurabiliyorduj


  • @Cycraft Green card elinize geçtiğinde.


  • arkadaslar merhaba benim onemli bir sorum var army reserve hakkinda, recruiter ile konustugumda bana conditional green card in bana army reserve e girebilme hakki sagladigini soyledi, kendi arastirmalarimda da green card veya vatandas olma diyor. ancak 10 yillik mi 2 yillik mi hangi green. card oodugu soylemiyor.

    benim soyle bir sorum ve problemim var, hali hazirda 2 senelik yesil kartim vae eylul 2023 te sona ericek, evlilik yolu ile edindim. esim ile ayrilma asamasina geldik. simdi velev ki ben esimden ayrildim yasal olarak ve 2 senelkk kartim var 2023 eylul de bitecek. ben bunun ile gidip army reserve e katilabilirmiyim, yoksa 2 yillik kartim oldugu icin ve evlilik yolu ile edindigim icin ve evli kalmadigim bosandigim icin bu konuda sikinti mi yasarim. bilen arkadaslar yardimci oolursa cok mutlu olurum tesekkurler.


  • @ketinkir16, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    arkadaslar merhaba benim onemli bir sorum var army reserve hakkinda, recruiter ile konustugumda bana conditional green card in bana army reserve e girebilme hakki sagladigini soyledi, kendi arastirmalarimda da green card veya vatandas olma diyor. ancak 10 yillik mi 2 yillik mi hangi green. card oodugu soylemiyor.

    benim soyle bir sorum ve problemim var, hali hazirda 2 senelik yesil kartim vae eylul 2023 te sona ericek, evlilik yolu ile edindim. esim ile ayrilma asamasina geldik. simdi velev ki ben esimden ayrildim yasal olarak ve 2 senelkk kartim var 2023 eylul de bitecek. ben bunun ile gidip army reserve e katilabilirmiyim, yoksa 2 yillik kartim oldugu icin ve evlilik yolu ile edindigim icin ve evli kalmadigim bosandigim icin bu konuda sikinti mi yasarim. bilen arkadaslar yardimci oolursa cok mutlu olurum tesekkurler.

    Biraz complicated bi durum o yuzden bi adim atmadan once immigration lawyer ve recruiterla gorusun. Normalde conditional green card ile giriliyor evet. Ayni sekilde sizin green cardiniz bosanmis olsaniz bile teknik olarak expiration date’e kadar gecerli. Dolayisiyla girip hemen vatandaslik islemlerini baslatip eylul 23’e kadar vatandas olabilirsiniz. Normal sartlarda bu aralar girseniz o tarihe kadar sonuclanir ama malum bazen baska seyler olabiliyor ve o durumda siz vatandasligi almadan green card da biterse ne olur bilemiyorum acikcasi. Burada buna daha net cevap verebilecek birinin de oldugunu sanmiyorum o yuzden bence bi immigration lawyer’la gorusun muhtemelen military’e ozel waiver’lar vs vardir kesin cevabinizi oradan alin.

  • Yasaklı

    😂


  • orduya girerken asvap diye bir sınav olduğunu biliyorum puana göre tercih vs.yapılıyor oraları anladım merak etiğim tankçı olmak ne kadar mantıklı,tanklara hep merakım vardır sizin görüşleriniz neler teşekkür ederim


  • @umut-arda-adıgüzel, içinde söyledi: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    orduya girerken asvap diye bir sınav olduğunu biliyorum puana göre tercih vs.yapılıyor oraları anladım merak etiğim tankçı olmak ne kadar mantıklı,tanklara hep merakım vardır sizin görüşleriniz neler teşekkür ederim

    Ben tavsiye etmem. Arkadaslar orduya girecekseniz olabildigince sivil hayatta karsiligi olan bi is yapin ki cikinca elinizde ekstra bi meslek olsun. Tankciligi sivile cok cevirebileceginizi dusunmuyorum. Ayrica tank ve trackler cok basik ve dar olabiliyor. Boyunuz biraz uzunsa cok zor.


  • ....amerikada askerligin uzun zaman cekilebilecek bir meslek oldugunu dusunmuyorum,bazi amerikan programlarinda goruyorum orduya giripde ayrilan cok, veya bazi sebeblerden ihrac edilenler,bazen limana askeri gemi geliyor, sahilde bir suru insan esler,cocuklar, baba-koca goreve gonderilmis 6 ay sonra gelip ailesine kavusuyor,gozyaslari icinde kucaklasmalar sarilmalar.,asker olacak kisinin cok saglam olmasi lazimdir,cunku askerin oldugun yerde uyusturucuda eksik olmaz.


  • Merhaba f1 vizesi ile usa'e gideceğim fakat vatandaşlık almak istiyorum öğrenciyken amerikan askeri olup vatandaşlık alabilirmiyim?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ping PONG Ping PONG 
  • Yasaklı


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum