Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar Merhaba,

    Çok fazla farklı cevap gelmiş. Geçen sene aldığım randevu erkene çekildi ve haftaya randevum var.

    Seyahat tarihlerim,
    Gelirim,
    Rezervasyon yaptığım otel bilgileri değişti.

    1- Bu nedenle formu tekrar mı doldurmalıyım? Bazı arkadaşlar gerek yok, bazıları ise yeni application sekmesinden tekrar D-160 doldurulmasını önermişler. Öneriniz nedir?

    2- Yeni form doldurulacaksa, nerden dolduracağız? 0 bir başvuru gibi yeniden girip, form mu dolduracağız? Kendi aynı pasaport bilgilerimizle yeniden başvur olarak yapacaksak, randevunun iptal olmasından yada başvurumuzun etkilenmesinden endişeleniyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @omerfaruk07 sadece sizin özelinizde söylemiyorum ama genel olarak insanlar ya okumuyor ya da okuduklarını anlamıyorlar. Neredeyse bir sayfaya yakın bilgi paylaştım ama aynı sorular sorulmaya devam ediyor. Gerçekten aklım almıyor. Neyse kolaylıklar dilerim sizlere.


  • Yeni DS-160 formunun gönderilmesi gereken mail adresi nedir?


  • Sayın @omerfaruk07 https://ceac.state.gov/genniv/ linkindeki sayfadan "retrieve an application" yapıp, daha önceki formu doldururken girmiş olduğunuz bilgileri tekrar görüntüleyerek o alandaki bilgilerin bazılarını değiştirebilirsiniz. Bu şekilde bi anlamda güncelleme yapmış oluyorsunuz ancak yeni bir DS-160 form numarasına sahip oluyorsunuz. Bu yeni bilgilerle güncellediğiniz formun "confirmation page(fotoğrafınızın olduğu son sayfa)" çıktısıyla görüşmeye gitmeniz yeterli olacaktır. Herhangi bir yere mail atmanıza gerek yok. Daha önceki randavunuz geçerli olacaktırr ve iptal olan bir randevu söz konusu değildir. Zaten halihazırda görüşme yaptığınız bankonun önüne gelmeden sizden güncel(yeni) "confirmation page" isteyecekler ve sisteme onu yansıtarak size sorular soracaklar. Bilginize,

  • ⭐⭐

    @lordbolton Ocak 2022'de yayınlanacağını söylemişlerdi.


  • Merhabalar, ben formda doğum yerime doğduğum ili yazdım ancak pasaportta ve kimlikte ilçe yazıyor. İzlediğim videoda il yazılması gerektiği yönünde bilgi vardı ancak emin olamadım. İlçe mi yazmam gerekiyordu? Formu imzalayıp ödemeyi yaptım dolayısıyla formu güncelleyemiyorum. Eğer ilçe yazmam gerekiyorsa yeni form mu doldurmam gerekiyor?


  • Bu turist vizesi alırken eşlerden birinin vize alması ailecek gidebilmek için yeterli mi yoksa ailecek mi başvuru yapılıyor ayrı ayrı mı birde anne babanın vizesi varsa 12 yaş altı çocuklar bundan faydalanabiliyormu çocuklar için de vize almak gerekli mi


  • @murty Arkadaşlar,

    Bugün arayıp bilgi aldım. Tekrardan yeni başvuru yaparak DS-160 belgesini doldurmam gerekiyormuş. Ve esee ile başlayan verdiklere adrese yeni DS-160 belgesini atmamız gerekiyormuş. O şekilde ilerledik. Herkesin bilgisine,


  • Herkese merhabalar. Aranızda yeniyim. Birkaç hafta içinde Greenville South Carolina'ya gitmek için B2 tipi vize için başvuru yapacağım. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html Adresinde bekleme sürelerini görebiliyoruz. Ankara sadece acil görüşmelere açıkken İstanbul konsolosluğu vize görüşme randevularını 595 gün sonrasına verdiğini gösteriyor. Sitede yazdığı gibi başvuru yaptıktan 595 gün sonrasına mı randevu veriliyor ?


  • Merhaba,

    11 Ocak tarihindeki B1/B2 vize görüşmemizi (vizemiz onaylandı) sizlere fikir vermesi açısından anlatıyorum. Bu gibi yorumların çok faydalı olduğunu ve kafadaki birçok soru işaretini cevapladığını düşünüyorum.

    Ben, annem ve babam üçümüz ortak başvuru yaptık. (herkesin ayrı DS160'ı var, ve aile başvurusunda görüşmeye birlikte giriyorsun.)
    1-Amerika'ya gitme nedenimiz ablamın (greencard sahibi) doğum yapması nedeni ile hem bebeği hem de ablamı ziyaret etmek istememiz.
    2-Ben evliyim, bir süre önce işten ayrıldım, çalışmıyorum. Son 5 sene içerisinde, Almanya, Belçika, İspanya, Dubai turistik giriş ve çıkışım var. 2011'de de WAT ile
    Amerika'da 3 ay kaldım. Babam emekli, annem ev hanımı ve ikisinin de ilk yurtdışı seyahatleri.
    3-Sponsorumuz ablam ve eşi

    Vize görüşmesinde 2 kadın ve 1 erkek görevli var. Biz erkek olanla görüştük. Sorduğu soruları sırası ile yazıyorum. 90% türkçe konuştuk, sadece bir süre benimle ingilizce konuşmak istedi, sonra tekrar türkçe devam etti.

    1-Nereye gidiyorsunuz?
    2-Neden gidiyorsunuz?
    3-Ne kadar kalıcaksınız?
    4-Çalışıyor musun? (Bana sordu)
    5-Emekli misiniz? (Annem ve babama)
    6-Aileme başka çocuğu olup olmadığını sordu
    7-Bana eşimin ne iş yaptığını ve çocuğumun olup olmadığını sordu
    8-Hiç yurt dışına çıktınız mı diye sordu
    9-Amerika'ya neden gittiğimi sordu

    Şunu da belirtmek isterim, DS160 da eski çalıştığım yer bilgisi, eski seyahat tarihleri vs vardı ve biz formu yenilemedik. Zaten görüşmeler o kadar ileri tarihe verildi ki konsolos çalışanları da temel bilgiler dışında değişen koşulları kabul ediyorlar. Burada en önemli şey sıcak kanlı ve net olmak. Ne kadar kalacaksınız sorusuna "3 ay falan" ya da "en fazla 3 ay" demek yerine, "3 ay kalacağım" demek en iyisi gibi. Sponsor ve maddiyatla alakalı hiçbir şey sormadı, ona ben de çok şaşırdım.
    Sorulara verilen cevabı çok kısa tutmamak ama çok da uzatmak lazım 🙂 Zaten sizi dinlerken biraz size biraz da bilgisayarına bakıyorlar.

    Buarada örnek olarak --> Çalışıyor musunuz sorusuna verdiğim cevap, "xx yerde 3 sene çalıştım 4 ay önce ayrıldım, şuan 2 yerle teklif sürecindeyim". di.

    Çok uzattım ama, şunu da belirtmek isterim, daha ilk dışardaki kontrolden, vize görüşme alanına girdiğimiz yere kadar tüm çalışanlar o kadar kibar ve anlayışlıydı ki modumuz yükseldi, onlar sayesinde görüşmeye çok daha rahat girdik. Rahat olun ve kendinize güvenin.

    Herkese bol şans!


  • @omerfaruk07 Ömer bey. Formun gönderileceği adresi tam olarak yazmanız mümkün mü acaba?


  • eylül ekim 2022 randevusu olan öne çekilen var mı acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bskbksl hayırlı olsun. İyi yolculuklar.


  • @bskbksl hayırlı yolculuklar. Siz ne zaman başvuru yaptınız? Ne Zaman randevu aldınız, randevunuz öne mi çekildi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu arada bugün fark ettim. Vize görüşmemiz 7 Ocak 2022 de idi fakat vize 10 Ocak 2022 den itibaren geçerli. Yani onların onayladığı andan itibaren geçerli oluyor.


  • @kef14 Mayıs 2020'de başvuru yaptık, 30 Mart 2022 ye randevu verildi. 1 ay önce de öne çekildiği mailini aldık, böylece randevumuz 11 Ocak olarak güncellendi konsolosluk tarafından.


  • Herkese merhabalar, aranızda yeniyim. B2 Vizesi ile South Carolina eyaletine gitmek istiyorum. Ais sitesinde İstanbul konsolosluğu için bekleme günü olarak "595 calender days" ibaresi ile karşılaşıyorum. Henüz DS160 formunu doldurmadım. Olası bi randevu almak istediğimde 595 gün sonrasına mı veriyor yoksa bu süreç aşağı yukarı ne kadar oyalar beni ? Şimdiden teşekkürler.


  • eylül-ekim 2022’den öne çekilen var mı acaba?


  • Görüşme esnasında maske olayı nasıl oluyor? Maskeyi çıkarttırıyorlar mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kef14 sadece 15 sn falan o da pasaporttaki fotoğraf ile yüzünüzün eşleşmesi için


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 160
  • 5
  • 238
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum