Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba DS 160 formu evli çifler için çocuklarıyla birlikte ayrı ayrı mı dolduruluyor. ?


  • Arkadaşlar bilgilendirme amaçlı olarak söyleyeyim; 1 Temmuzdaki aile görüşmemiz 1 şubat olarak değiştirildiğine dair mail aldım bugün


  • başka aydan görüşme tarihi öne çekilen var mı acaba? haziran ve ağustos 2022’nin çekildiği bilgisi var.


  • Merhabalar,
    Tüm yorumların hepsini okuyamadım fakat bazı yorumlarda Istanbul da B1 B2 vizeleri için randevuları Mart-Ağustos 2023 tarihine verildiğinden bahsedilmiş. Bu bilgi doğrumudur?
    İptal durumun da daha erken alma durumu olur mu?

    Saygılarımla


  • @1702em Oluyor, sık sık kontrol edip erken zamana yakalama imkanı var, yada onlar öne çekebilir, hemen üstte ki arkadaş bilgilendirme için yazmış mesela. Facebook da biri de şunu yazmış, randevusu öne alınmış, gelen maili 1 ay sonra fark etmişler. Bu durumda mailleride kontrol etmeyi ihmal etmeyin...


  • Evet maalesef dogru. Annem icin gecen sene (2021) Mayis ayinda turist vizesine basvurmustuk. Gorusme tarihini en yakin tarih olan 2022 Mart'a alabildik. Ancak Aralik ayinda gelen bir mail ile randevunun iptal edildigini, yeniden randevu almamiz gerektigini soyledi konsolosluk. Yeni randevuyu ise Mayis 2023 tarihine alabildik. Bu arada daha erkene cekebilir miyiz diye Kansas'da Senatore de mail attik ve onlar da konsolosluga ulastilar. Su anda gocmen vizelerine oncelik verildigini ve turist vizelerinin su an icin acil bir durum olmadigi surece degerlendirilmedigini aktarmislar. Biz de bir sene daha beklemek durumundayiz maalesef. Diger yandan neredeyse gunde 2-3 kez kontrol ediyorum randevu sayfasini. Uzun suredir Ankara ve Istanbul icin 2023 Mayis ayi civarlarinda bir kac gun acik gozukuyor sadece.


  • merhaba arkadaşlar. ben b1/b2 vizemi yenilemek için Turistik vizeye başvuruyorum yalnız 10 parmak izinin alınıp alınmadığına dair soruda kafam karıştı. vize başvurularında 10 parmak izi ne zamandan beri alınıyor acaba? ben 2012 yılı mayıs ayında aldım vizemi, 2 parmak mı 10 parmak izi mi alındı tam hatırlamıyorum çünkü. çok teşekkürler şimdiden


  • Anladım, cok tesekkurler bilgi için. İstanbulda var olan bir randevuyu, Ankaraya alabiliyormuyuz? Ds-160 formu doldurulurken visa görüşme yerini İstanbul seçileceğinden dolayı.


  • @mehmetkonuklu selamlar, benim 10 yıllık vizem nisanda doluyor vizeyi aldıktan sonra evlendiğim için şimdi yenilemeye başvurucam ama görüşmeye çağırılma ihtimalim varmış. eşim de alacak bir de 2.5 yaşında oğluma da alıcaz siz aile görüşmesi demişsiniz de acaba nasıl başvurdunuz? hepimiz aynı anda mı başvurmalıyız acaba


  • Ben yalnız başvuru yapacağım, beni şirketim gönderiyor, DS 160 formunu dolduruken B1 seçsem bana faydası veya zararı olur mu? (şirketten her türlü evrak alırız)

    B2 seçsem evliyim "yalnız mı gecezeksin, niye eşinle gitmiyorsun" diye soru sorabilirler mi?

    Yada B1/B2 mi seçmeliyim?


  • @1702em evet doğrudur. bana 2023 Ağutos ayı verilmişti bir aylık uğraş sonunda 2023 mart ayına çekebildim. daha erken için kovalıyorum.


  • @nihan şu an 2023 mart ayı 30 ve 31. i açık


  • Arkadaşlar merhaba , amerikada turist vizesine başvuracağım bir kaç sorum olacak.
    Elektrik elektronik mühendisiyim , 5 yıldır çalışıyorum. son 2 yılını uluslararası bir firmada çalışıyorum. Aynı zamanda pandemi sayesinde uzaktan eğitim sayesinde yüksek lisans yapıyorum bir yandan . Şirketten izin alıp 10 günlüğüne amerika'da tatil yapmak istiyorum turist vizesi çıkma olasılığı nedir? (Daha önce 6 ülkeye gittim 2 si iş için 4 ü turistik (kazakistan,tacikistan , makedonya, arnavutluk, karadağ,bosna hersek) hepsi vizesiz yerlerdi malesef.)
    randevu durumu sıkıntılı mı?
    Bir de benim orada akrabam var davet mektubu yollayabilecek(babamın amca oğlu soyadımız aynı) sizce onun davet mektubu mu daha iyi olur ya da onu hiç karıştırmadan kendim turist olarak mı başvursam daha iyi olur.

    Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler biraz uzun ve karmaşık yazdım kusuruma bakmayın.


  • Arkadaşlar Ds-160 formu adres bölümlerinde ilçeyi hangi kısma yazıyorsunuz ? Bazı tanıdıklarım "City"kısmına İstanbul " State-province" kısmına ilçeyi yazmışlar. İlçeyi statü olarak İlden daha yüksek bir alana yazmak bana mantıksız geldi . Siz adres bilgilerini nasıl girdiniz ?


  • @crazycells soyle bir sorum olacakti esimin anne ve babasi icin ds160 formunu doldurdum ama ozamanda formda kendileri odeyecek diye yazdik Amerikaya gelislerini ama simdi ben sponsor oluyorum tum evraklarimi hazirladim bunun icin sizce bunu mulakatta soylemeleri yeterlimi yada tekrar ds160 formu mu doldurmam gerek ikisi icin? Bir diger sorum ise kayinvalidem formu doldurdugumda ev hanimiydi ama simdi calisiyor ve o bilgiyide is yerinden kagit alip gitmesi yeterlimi yada tekrar ds160 doldurmalimiyim?
    Cok tesekkurler


  • @frk_ctn ben city bolumune Istanbul ve ilce bolumune ise kucukcekmece yazdim.


  • @hknsnk 4 kasımdaki randevumun neden öne çekilmediğini anlamış değilim…


  • herkese yeniden merhaba. arap saçına dönen vize meselemiz için fikirlerinizi merak ediyorum. kız arkadaşımla new york seyahatimiz için aralık 2020'de formu doldurup eylül 2021'e randevu aldık. herkeste olduğu gibi bizim de randevumuz ertelendi ve haziran 2022'ye güncellemek durumunda kaldık. geçtiğimiz günlerde gelen mail'in heyecanıyla ayrıntıları okumadan acele şekilde tekrar randevu aldık fakat 2023'ün mayıs ayına... halbuki halihazırda randevusu olanların almaması gerektiği, onların görüşme tarihlerinin öne çekileceği belirtilmiş.

    gördüğüm kadarıyla randevu tarihi ağustos 2022'de olanlar bile şubat ayında görüşmeye girecekler. bu hatayı düzeltmenin bir yolu var mıdır? henüz konsolosluğu arama fırsatımız olmadı, yeni fark ettik. şimdiden herkese teşekkürler.


  • @theruhix Hocam iş durumun iyi görünüyor. Bankada bu seyahat için gösterebileceğin miktarın da oldugunu ön görüyorum. Vizesiz ülkeler olsa da gittiğin ülkeler Afganistan, Irak, Pakistan olmadıgı için iyi... İş yerinden bu kişi seyahatinden sonra dönüp işine kaldığı yerden dönecek diye imzalı, antetli bir kağıt almanı öneririm şansının artması adına. Davet mektubu konusu opsiyonel yani olsa da olur olmasa da... Eğer kişi Amerikan vatandaşı, greencardlı vesaire ise iyi olur tabii bu tatil planından bahseden detaylı bir yazı yazabilir.


  • Pandemiden dolayı yaklaşık 14 aylık bir beklemeden sonra Ankara'dan İstanbul'a alınan ve 5 ocak tarihine gün verilen turist vizesi görüşmesine katıldım. Konsolosluktaki herkes çok yardımcıydı. 1.derece emekli devlet memuruyum yeşil pasaport sahibiyim ve sanırım bekledikleri kriterleri maddi manevi fazlasıyla karşıladığı için pasaportum hariç hiç bir belge sorulmadan 1 dk içinde klasik 3 soruyla vizem onaylandı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum