merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@Cihangir-Namlı Profilinizden bahseder misiniz biraz ve ayriyeten hangi ülkelere gittiniz yakın zamanda
-
@LordBolton yurtdışına gitmedim. İnşaat şirketi ortağı ve yöneticisiyim. Konut binaları yapıyorum. Ayrıca 1 tane de sahibi olduğum mağazam var. Ayrıca abdye tek gideceğim ailem türkiyede kalacak. Büyük oğlum okula gidiyor. Tüm bunları belgeleyip dosyama koysam yine de avrupaya gitmediğim için elenir miyim? Tşkler
-
@crazycells Elbette ki turistik gezi amaçlı gitmeyi planlıyorum bu yaz bir Shengen ve bir AB ülkesine gittim, ABD vize görüşmesine kadar da Balkanlar Ukrayna vb vizesiz pek çok ülkeye daha gideceğim daha sonra 3-4 shengen ülkesine daha gitmeyi planlıyorum ardından da ABD turist vizesine başvuracağım, gezmeyi seven bir insanım
-
@Cihangir-Namlı, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@LordBolton yurtdışına gitmedim. İnşaat şirketi ortağı ve yöneticisiyim. Konut binaları yapıyorum. Ayrıca 1 tane de sahibi olduğum mağazam var. Ayrıca abdye tek gideceğim ailem türkiyede kalacak. Büyük oğlum okula gidiyor. Tüm bunları belgeleyip dosyama koysam yine de avrupaya gitmediğim için elenir miyim? Tşkler
Açıkçası, size verilen cevaplar, virgülüne kadar bana da verildi. kes kopyala yapıştır yapıyor galiba danışmanlar. Sizin Amerikaya gitme sebebiniz tutarlıysa, kendinizi, konsloslukta kısa net ve açık ifade edebilirseniz, sorulara verilen cevaplarda takılmazsanız avrupaya gitmişsiniz gitmemişsiniz çok farkedeceğini sanmıyorum.
Danışman işi sağlama alıyor, bu şekilde çalışıp, red alırsanız bak avrupa, demiştim diyecek. Avrupaya gittiğiniz halde red alırsanız, 9 yıllık memur, 10 kez ab ye gitmiş gelmiş. o da red almış, tek gittiğiniz için alamadınız diyecek. Eşinizi de götürseniz, çocuklar burada kaldı diye red aldınız diyecek. Çocukları da götürseniz ailece gidiyorsunuz, kaçıyor gibi göründünüz diyecek.. Vel hasılı, formül onların da elinde yok. İşsiz güçsüz, hiç yurtıına gitmemiş 25 yaşında üniversite terk biri alabilirken 5 yıllık memur, ve ya yeşil pasaportlu bilmem kaç yıllık memur. Eşi de memur, çocuğu da memur, ve ya firma sahibi, bankada milyarları var. Red alabiliyor. Kendine aşırı fazla güvenmemek ile dürüstçe ve makul bir seyahat gerekçesi olmak dengesini kuran kişiler rahatlıkla alıyorlar. -
@ibrahimasar şöyle birşey de var; ben amerikaya gidip dönmek istemesem zaten yatırımcı veya girişimci vizelerine gayrimenkullerimin değeri yetiyor da artıyor bile. Ama danışmanımın bu cevabı uygun görmesi de bir yandan düşündürüyor
-
@Cihangir-Namlı Tek başınıza gitmeniz memurun gözünde tuhaf bir izlenim yaratabilir. Takdir edersiniz ki, evli insanlar genelde eşleriyle birlikte gezerler. Bu yüzden eşinizle birlikte gitmeniz çok daha iyi olacaktır. Bundan daha önemlisi, daha önce hiç yurt dışına çıkmamış olmanız çok olumsuz olarak görülebilir. Bu yüzden danışmanında önerdiği gibi, eşinizle birlikte Schengen bölgesinde geziler yaparak daha güzel bir profil çizebilirsiniz.
-
@crazycells Aıs nedir nereden girip bakabilirim hiç bilmiyorum
-
@crazycells aise girdim fakat nereden giriliyor tam olarak başkası yaptı annem adına o yüzden bilmiyorum başvur vize başvurusu diyor biz zaten başvurumuzu yaptık
-
selam arkadaşlar? son 10 gün içinde randevusunu 2023 ağustostan erkene alabilen var mı? yada erkene çekebilen var mı 10 gündür aralıksız bakıyorum ama erkene randevu bulamadım.
-
Merhaba, ailem için ds160 formunu dolduruyorum. B1/B2 olan kategoriyi seçmem lazım değil mi ? Gezmek amaçlı bir iki ay yanımda kalacaklar,evde oğluma bakacaklar bir iki ay bizim işler oturana kadar.
-
@cgrmetin, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Kıbrısta 1 haftaya randevu veriyorlarmış. Gidip kıbrıstan şansımı desem mi diye düşünüyorum açıkçası
en son aktarilan bilgiler KKTC ofisinin gecici olarak kapatildigi yonunde, bilginize:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3970/kktc-den-usa-için-b1-b2-başvurusu
-
@catal, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells aise girdim fakat nereden giriliyor tam olarak başkası yaptı annem adına o yüzden bilmiyorum başvur vize başvurusu diyor biz zaten başvurumuzu yaptık
Bu başvuruyu kim yaptıysa, ais de kendisi bir takım mail adresi ve şifre belirleyerek kullanıcı oluşturmuş olmalı. Bu kişiye ulaşıp oturum açma bilgilerine erişmeniz gerekecek.
-
@serkanist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@serkanist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
şuan hala b1-b2 sahip kişiler yenılemek için tekrardan mulakata girmek zorundamı arkdaşlar - ? onu anlayamadım.
Gecerli vizeyi neden yeniliyorlar? Ancak suresi gectikten sonra yenileme talebinde bulunabilirsiniz.
Yok hayır vizem var ama bitecek - bittikten sonra yenıden randevu almam gerekiyor sanırım - ama belliki randevu yok - o yüzden bitmeden alabilirmiyim- diğe düşündüm @crazycells ??
Hayir once bitmesi gerekiyor, zaten yeni bitiyorsa mulakatsiz vize alabilme ihtimaliniz yuksek diye dusunuyorum. Vize suresi biter bitmez yeni bir mulakat tarihi alip daha sonra konsolosluga yazin, eger dosyanizi mulakatsiz vizeye uygun gorurlerse zaten sizi yonlendirecekler.
Bu arada vizenin sadece ABD'ye giris icin gerekli oldugunu hatirlatmis olayim, yani ABD'de kalma surenizi vizeniz degil giris sirasinda alacaginiz I-94 belgesi belirleyecek. Vizenizin bitmesine 1 hafta kalmis olsa bile ABD'ye giris yapabilirsiniz ve 6 aylik turist statusu alabilirsiniz

-
@cihat-sakarya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@cgrmetin istanbuldan haftaya ben de red yersem gitmeyi düşünüyorum kıbrısa
su iletiyi siz de inceleyin sayin @cihat-sakarya :
-
@Cihangir-Namlı, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba herkese;
B2 vizesi için danışmanımla yazıştık. Verdiği cevaplar aşağıdadır. Görüşlerinizi alabilir miyim?
Sizce turist vizesine yine de başvurmalı mıyım?*"Merhaba tekrar acikcasi Turkiye'deki profiliniz cok guclu"
*"Hic bir sorun gormuyorum ancak bu ara cok fazla red duyuyoruz"
*"Ve ozellikle Avrupa ya hic seyahat etmemis olanlarda cok daha fazla red oluyor"
*"Eger imkaniniz varsa 1-2 avrupa seyahati yapin sonra ABD ye vize alin diye tavsiye ederim"
*"Cunku bir kere red alirsaniz sonra onaylatmak zor"
Görüşleriniz için teşekkür ederimGenel olarak, istatistiksel anlamda hic red almamis birinin vize alma ihtimali red almis kisilere gore daha yuksek olabilir, ama bu yazili bir kural degil tabii ki. red almis olmasina ragmen daha sonra kabul alanlar oluyor; ozellikle de basvuru dosyasinda ciddi degisiklikler olmus birinin...
Fakat danismaninizin soylediklerine genel olarak ben de katiliyorum, zaten forumda da sikca tekrarlanan seyleri soylemis.
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Elbette ki turistik gezi amaçlı gitmeyi planlıyorum bu yaz bir Shengen ve bir AB ülkesine gittim, ABD vize görüşmesine kadar da Balkanlar Ukrayna vb vizesiz pek çok ülkeye daha gideceğim daha sonra 3-4 shengen ülkesine daha gitmeyi planlıyorum ardından da ABD turist vizesine başvuracağım, gezmeyi seven bir insanım
Pek cok ulkeye giris-cikis yaptiginizi vurgulamayi unutmayin

-
@ibrahimasar şöyle birşey de var; ben amerikaya gidip dönmek istemesem zaten yatırımcı veya girişimci vizelerine gayrimenkullerimin değeri yetiyor da artıyor bile. Ama danışmanımın bu cevabı uygun görmesi de bir yandan düşündürüyor
sayin @ibrahimasar 'in dedigi gibi bunun gizli bir formulu yok maalesef, olsa zaten onu uygulardik
her dosya kendi icinde degerlendiriliyor. -
@catal, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Aıs nedir nereden girip bakabilirim hiç bilmiyorum
suradan:
-
Merhaba, ben turist vizesi ile Amerikaya gelerek o tarihte E-2 statusu olan esimle evlendim. Amerikada evlendikten sonra Turkiyeye dondum ve 3 ay sonra tekrar Amerikaya giris yaptim. Sonrasinda da statu degisikligi basvurumuzu baslattim. Bu nedenle onumuzdeki 1 yil Amerikada ayrilmam demek tekrar girememem riskini barindiriyor.
Annem ve babama turist vizesi basvurusunda bulunduk. Ikisinin de babamdan kaynakli yesil pasaportu var ve ikisi de devlet memuru emeklisi. Turkiyede 1 evleri var. Annemin vize basvurusu 24 Kasim 2021 tarihinde onaylandi. Annemin mulakatinda pasaport hakkini nereden aldigini sorduklarinda babami soylemis ve babamin 30 Kasimdaki randevusunu vize memuru gorerek ismini onayladiktan sonra annemin vize talebini kabul etmis.
Babam ise 30 Kasim tarihindeki mulakattan olumsuz yanit almis 214 b mektubu ile.
Babam 61 yasinda emekli ve yesil pasaport sahibi eski gumruk memuru. Mulakatinda nereye gidiyosunuz, neden gidiyosunuz ve ne kadar kalacaksiniz disinda bir soru sorulmadi. New Yorka kizimi ve damadimi gormeye gidiyorum en fazla 3 ay kalacagim demis. DS-160 formunda 2 aylik seyahat planladigini belirtmistik.
Babamin red almasinin nedeni hakkinda tahminleriniz var mi?
Benim turist vizesi ile 2 kez giris yapip ikincisinde change of status basvurusu yapmam bir suistimal olarak gorulmus olabilir mi?
Babam yaninda ev tapusu, emeklilik belgesi, esimden aldigi davet mektubu gibi belgeler olmasina ragmen sorulmadigi icin ibraz etmemis, Sorulmamasina ragmen Turkiye ile baglarini kanitlayacak belgeleri sunmasi mi gerekiyordu?
Simdiden vaktiniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim. -
@crazycells Merhaba, teşekkür ederim. Evet güzel bir nedenimiz vardı. Olmadı ne yazık ki, bunda da bir hayır varmış demek ki . Bugün itibari ile 2 ödüllü bir sanatçı olarak eksik parçalardan birini daha yerine koyduk. Gerçek hedeften sapmıştım, artık O1 den yola devam.

Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k