Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Otomotiv Sektörü

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
47 21 4.1k 11
  • ⭐⭐⭐

Bir hayli sure gecmis yazmayali, sektor hakkinda yine bir guncelleme yapayim..

Arac satislari (cip krizi nedeni ile) inisli ve cikisli olsa da, sifir arac uretimi ciddi sekilde devam etmekte.

Pandemi sonrasi olusan istifalar zinciri ve ayrica borsanin iyi durumda olmasi neticesi ile iyi bir 401K emeklilik hesabi olusan yasli calisanlarin emekliye ayrilmasi, sektorde halen cok iyi bir is imkani olmasini sagliyor. Sadece tedarik zinciri gorevinde olan bizim departman icin bugun itibari ile 5 pozisyon acik.

Onceki iletilerimi tekrar etmis olacagim; eger otomotiv sektoru deneyiminiz var ise, ABD tarafinda sorun yasayacaginizi kesinlikle dusunmuyorum. Cekinmeden gocebilirsiniz :)

• @FreeWoRLD, içinde söyledi: Otomotiv Sektörü

Bir hayli sure gecmis yazmayali, sektor hakkinda yine bir guncelleme yapayim..

Arac satislari (cip krizi nedeni ile) inisli ve cikisli olsa da, sifir arac uretimi ciddi sekilde devam etmekte.

Pandemi sonrasi olusan istifalar zinciri ve ayrica borsanin iyi durumda olmasi neticesi ile iyi bir 401K emeklilik hesabi olusan yasli calisanlarin emekliye ayrilmasi, sektorde halen cok iyi bir is imkani olmasini sagliyor. Sadece tedarik zinciri gorevinde olan bizim departman icin bugun itibari ile 5 pozisyon acik.

Onceki iletilerimi tekrar etmis olacagim; eger otomotiv sektoru deneyiminiz var ise, ABD tarafinda sorun yasayacaginizi kesinlikle dusunmuyorum. Cekinmeden gocebilirsiniz :)

Selamlar hocam aynen durum bizde de oyle parca sikintisi nedeniyle uretim yari yariya dusmus durumda ama gelecek senenin siparisleri cok iyi durumda...

• @FreeWoRLD hocam selam,

Bir konu hakkında fikrinizi almak isterim. Size göre, mekanik tasarım mühendisliği yada tasarım mühendisliği özelinde düşünürsek iş bulma açısından; san diego, irvine, austin ve benim saymadığım 2 adet şehir daha ekleyerek sıralama yapabilir misiniz? (Not: Türkiye’de otomotiv ve savunma ana sanayi de 6 yıl tecrübem mevcut)

• ⭐⭐⭐

@kursat68 Selamlar. Umarim her sey yolundadir. Aynen, dediginiz gibi onumuzdeki sene icin daha iyi gorunuyor. Beklenti de seneye krizin giderilecegi yonunde. Oyle umut edelim, bakalim ne olacak.

• ⭐⭐⭐

@alrzblgn Selamlar. Akliniza gelebilecek neredeyse tum otomotiv markalarinin urun gelistirme dali genellikle Michigan eyaletinden yonetiliyor. Nedeni ise bu sirketlerin yonetim ve teknoloji merkezlerinin orada bulunmasi.

Eger hedefiniz otomotiv urun gelistirme / tasarim dalinda calismak ise, Michigan eyaleti is arama surecinde daha one cikabilir.

• @FreeWoRLD merhaba Wikipedia'dan baktığımda georgia ve çevresindeki eyaletlerde otomotiv fabrikaları gözüküyor bu konuda o bölge tercih edilebilir mi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@FreeWoRLD, içinde söyledi: Otomotiv Sektörü

Uzun bir sure sonra bu konu hakkinda guncelleme yapmis olayim;
    (Otomotiv uretim sektoru calisanlari icin;)

Pandemiye ragmen - en azindan bizim onlarca OEM musterilerimiz acisindan - satislar son hiz devam etmekte. Amerikalilar gercekten sifir arac almakta durmuyorlar. Elbette sikayetim yok benim :) Sadece Fiat Chrysler tarafinda aksaklik oldu fakat oncesinde de satislari dusuktu. Bu nedenle is durumlari halen oldukca aktif. Ornek olarak calistigim isletmenin depo bolumunde, bugun itibari ile 8 kisi eksikleri var. Ki yaklasik 2500 kisi calisan bir isletmenin sadece kucuk bir bolumu bu bahsettigim.

Bu alanda deneyimli GC ile gelecek arkadaslar icin, iclerinin rahat olmasini ve cekincelerini arka plana atmasini tavsiye edebilirim, en azindan is acisindan. Yeter ki gunluk iletisimi idame ettirebilecek kadar dil + deneyim olsun, is bulma acisindan sorun yasayacaginizi dusunmuyorum.

avrupa bazlı otomotiv üreticiler için durumun çok da iyi olduğunu söylemek zor.
    çip krizi + covid sonrası avrupalı üreticilerden ciddi sipariş iptalleri geliyor. bunun üzerine bir de birkaç hafta kapanma / kapatma olması da eklenince otomotiv sektörü avrupa için konuşuyorum ciddi kötü durumda.

abd için durumun böyle olmaması sevindirici.
    vizemi alabilirsem en azından iş olanaklarının bu kadar çok olması beni mutlu ediyor.

güncelleme yaptığınız için teşekkürler sn. @FreeWoRLD

• ⭐⭐⭐

@Gökhan-AKGÜL-0 Ilk iletide biraz bahsetmistim. Bir cok uretim fabrikasi mevcut, tamamen is ve yasam durumuna gore karar verilebilir.

• ⭐⭐⭐

@gucarslan Benzer durumlari burada da yasadik sn @gucarslan . Musterilerimizin tamami -BMW haric- siklikla duruslar yasadi.

Bir suredir ise uretimlere devam etmekteler, bu onden olumlu. Ileriye yonelik iyi tablo ciziliyor fakat sanirim bekleyip gormemiz gerekiyor.

Is acisindan deneyim oldugu surece sorun yasayacaginizi hic ama hic sanmam. Vize konusunda ise kolayliklar dilerim, umarim her sey yolunda gider.

• @FreeWoRLD teşekkürler hocam detaylı araştıracağım.

• @FreeWoRLD hocam selamlar, Allahın izniyle Sakarya üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğinden mezun olacağım, etkili mi bilmiyorum ama ABET akreditasyonuna sahip okul. PLC ve elektronik kartlar hakkında iyiyim, çizim progranlarını biliyorum . Bazı sertifikalarada sahibim. İngilizce konusundada bi sorunum yok. Tr de 4 5 yıl çalışıp sonrasında Abd de yaşamak istiyorum. Acaba iş bulma konusunda orada zorlanırmıyım ve abd ye gitmeden Türkiyede oralardan nasıl iş bulabilirim, yanıtlarsanız çok sevinirim 🙂🌹

• ⭐⭐⭐

@Kazım Selamlar,
    PLC progralama ise eger bolumunuz; otomotiv sektorunde sadece ABD tarafinda degil, Turkiye'de de gayet aranan degerli bir daldir. Basarilar dilerim.

Durust olmak gerekirse; Turkiye'deyken ABD'de tarafinda bir is bulmak ve o sirkete tum gocmenlik hizmetlerini yaptirabilmek imkansiz dememeliyim, fakat cok zor. ABD tarafina yasal calisma izni ile gelirseniz, benim sahsi fikrim is bulma acisindan sorun yasamazsiniz - dil ve deneyim iyi oldugu surece. Bunlar benim sahsi deneyimlerime gore tahminlerim.

• Hocam peki ABD de mühendislerin iş bulma imkanı zorlukları olasılığı hakkında bir bilginiz var mı, elektrik elektronik :)

• @FreeWoRLD

Merhabalar,

Bilgilendirme için teşekkür ederiz, bende inceledim ve Amerikaya ulaştığımda bir süre sonra bende almayı düşünebilirim.

Siz sertifikayı aldınız mı? Aldıktan sonra pozisyon veya maaşınızla ilgili bir gelişme oldu mu? İşinizi yaparken size olumlu bir katkısı olduğunu düşünüyormusunuz?

• ⭐⭐⭐

@vartorian

Maalesef alamadim :) Araya pandemi girdi ve gocmenlik/vize ile ilgili o aralar sikintilar oldu derken henuz o sertifikaya odaklanamadim ne yazik ki. Fakat maas ve pozisyonlara, en azindan is alimlarinda yararli oldugunu biliyorum.

Is yerleri bu imkani sunabiliyor ve masrafini karsilayabiliyorlar. Bu konuyu sirketinizle zamani geldiginde gorusmenizi ben tavsiye ederdim.

• @FreeWoRLD hocam elektrik elektronik mühendisliği okuyourm biliyosunuz:)Ne tür sertifikalar almak şart ,dikkate alınır olması için mesela üniversite onaylılar vs var hangisi işimize yarar. Sertifika için bir kursa kaydolurken verdikleri sertifikalarda neleri içerdiğine dikkat etmeliyiz:)

• ⭐⭐⭐

@Kazım Ne yazik ki sizin bolum sertifikalari hakkinda bilgim yok. Eminim google aramasi ile bulunabilir. Simdiden bol sans.

• @FreeWoRLD teşekkürler:) hocam ABD de mühendis olarak çalışan türkiyedeki bir üniversiteden mezun bir tanıdığınız var mı,iletişime geömek çok isterim,saygılar hocam

• F FreeWoRLD bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

• Amerika’da Tır yatırımı Yapmak

18
    0 Oy
    18 İleti
    13k Bakış
    S
    @aliarmgn Tek sorun aslında şöförler değil , şöförşer en büyük sorun diyebiliriz .. Diğer sorun çalıştığın dispetcher , adam istemezse bir kuruş kazanamazsın veya malın hamallığını yaparsın ancak . Bu işte değişken çok , şöför aldı aracı los angelesta bıraktı , ben çalışmıyorum dedi , sana masrafı en az 4-5K . Aracın ağır bakımları , ufak bakımları , yedek parçası derken çoğu ay işi yürütmek için cebinden para verirsin. Ben geçen hafta ordaydım , dikkatimi çeken şu ; otobanda gördüğüm 10 tırın kapısında HIRING DRIVERS yazıyor , yani anlayacağın şöför bulma problemide var .. Yine aynı yolda , bir çok bozulan tır vardı .. Sektör evet çok büyük fakat derdi de çok gibi göründü bana
  • Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

873
    1
    3 Oy
    873 İleti
    135k Bakış
    A
    @melisbasdurmus çok teşekkür ederim
  • Amerika’da Türk denizcisi olmak...

86
    3 Oy
    86 İleti
    16k Bakış
    Boris93B
    Şu an denizci arkadaş ne yapıyor? yıllar sonra ne değişti? hala amerikada yaşıyor musun? gemilere geri döndün mü? lütfen dönmedim başardım de :D
  • Uber ve Lyft Şoförlüğü

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme uber lyft soforluk
    1k
    15 Oy
    1k İleti
    209k Bakış
    Mustafa yılmaz 1M
    Merhaba, Uber ve Lyft gibi platformlarda şoförlük yapmayı planlıyorsanız, önemli bir konu şoför kartı alım süreci. Özellikle İstanbul'da taksi veya araç kiralama hizmeti vermek isteyenlerin alması gereken İBB Şoför Kartı, bazı belgelerle alınabiliyor. Şoför kartı almak, yasal olarak bu tür platformlarda şoförlük yapabilmek için gerekli. Eğer başvuru süreciyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, şoför kartı almak için gereken belgeler ve adımlar hakkında detaylı bir rehber bulabileceğiniz bir kaynak önerim var: İBB Şoför Kartı Almak İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Süreci Uber ve Lyft gibi platformlarda çalışmaya başlamadan önce, bu tür belgelerinizi düzenli bir şekilde hazırlamak önemli. Ayrıca, platformun gereksinimlerine göre araç sigortası ve bakım işlemleri gibi başka evrakları da gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Yola çıkmadan önce tüm bu gereklilikleri yerine getirmek, hem yasal olarak hem de güvenliğiniz açısından oldukça önemli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k