Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sofia DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    @crazycells oncelikle cevabiniz icin tesekurler. Malesef bizde oyle bir durum sozkonusu degil. Benim ve esimin konsolosluga verdigimiz emailler aktiv ve gunde bir kac kez gelen maillere bakiyoruz.

    evet, ben de bundan bahsediyorum. Ikisi genelde karistiriliyor. DS260 formunda yazdiginiz email adreslerinin hicbir onemi yok. Konsolosluktaki dosyanizda iletisim icin basvuru sirasinda verdiginiz email adresi bulunur.


  • @crazycells tesekkurler tavsiyeleriniz icin, Konsolosluga mail gonderdik. Yeni guncellemeleri paylasicagim.

    @orhanvegs AP durumumuzun ready oldugunu gosterdigi ekrani da screen edib attach etdik maile. Tesekurler


  • Merhebalar yeniden. Yeni guncellemelri paylasicagii soylemisdim. Bize konsolosluktan gelen cevap mailinde pasaportlarimizi kurye ile gondermemiz istendi. Bu vizelerimizin issue olunacagi anlaminami geliyor?
    Yoksa yine de onaylanmama ihtimali varmi? Tesekurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sofia DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    Merhebalar yeniden. Yeni guncellemelri paylasicagii soylemisdim. Bize konsolosluktan gelen cevap mailinde pasaportlarimizi kurye ile gondermemiz istendi. Bu vizelerimizin issue olunacagi anlaminami geliyor?
    Yoksa yine de onaylanmama ihtimali varmi? Tesekurler

    simdiden tebrikler 🙂 Evet, vizeleriniz onaylanacak.


  • @crazycells Insallah dediyiniz gibi olur, benim icim hala tam rahat degil ve sanirim vize basilmis pasaportlarimiz elimize ulasana kadar da bu boyle devam edicek


  • merhaba bu ap durumu nedir hiç bir şey anlamadım. bilen varsa yeşillendirebilir mi. teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivooo DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    merhaba bu ap durumu nedir hiç bir şey anlamadım. bilen varsa yeşillendirebilir mi. teşekkürler

    Gerci forumdaki notification'lar yesil degil kirmizi ama olsun 🙂

    Su konunun ilk post'unu incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/240/dv2018-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem


  • @crazycells arkadas eksisozluk yazari muhtemelen 🙂


  • @filth_grinder 😂 alışkanlık oldu crazy kırmızılandırın diyeyim artık 😂😂😂


  • Selamlar, ilk mesajım olacak. Eksik evraktan dolayı AP'ye kaldım. Sabıka kaydı UK'de 6 aydan fazla yaşayanlardan da isteniyormuş. Ben bunu malesef sonradan öğrendim. Resmi belgelerde UK için bir ayrıcalık yada bir istisna belirtilmediğini söyledim ve belgeyi gösterdim bankodaki beyefendiye, ancak yapacak birşey yok şu an için. 9 Temmuz'da idi randevum ve pasaportumu geri verdiler, bana hemen o günün akşamında bir mail gönderdiler. Mail şu şekilde:

    *Further instructions regarding the status of your visa case are detailed below.

    Immediate attention required
    Before we can continue processing your visa application, we need you to send the information and/or documents marked urgent to us. No further action can be taken on your file before this information reaches our office. We require a response within 20 days. Late responses may cause additional delays in processing your case.

    Please submit this information via the web Contact Form listed below:

    IMPORTANT: ALL IRANIAN APPLICANTS MUST PROVIDE NATIONAL ID CARD AND ITS TRANSLATION, IF THEY HAVE NOT DONE AT THE TIME OF THE INTERVIEW. (You can send the scanned copy of your card along with its translation via email to: [email protected])

    NOTE: Send only your DS-5535 forms to: [email protected],

    Please send all other inquiries to: [email protected]

    If the passport information you have provided on your DS-260 form changes at any stage of the process after your interview, you must inform us immediately via email at https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/. This is necessary to avoid possible delays in your visa process.

    Details for each applicant
    Applicant 1: tirtil15
    Status: Need Info
    Documents and/or Actions Required:

    Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there., from UK.

    Supplemental Questions for Visa Applicants - DS-5535 (Electronic submission),
    After the interview, your file may be subject to additional administrative processing. In that case, you will be requested to complete the form DS-5535. If you would like to prepare the form in advance, you may complete the form in Microsoft Word format and email this information to [email protected] and provide your case number in your email message. Please do not leave any answers blank and use extra space if the answers do not fit in the space provided. Failure to provide the information will cause delay in the processing of your case. Important: Unfortunately, we cannot process the DS-5535 form in jpg or pdf format. Please fill out the attached form in Microsoft Word format and send it to: [email protected].

    Sincerely,

    Immigrant Visa Unit
    U.S. Embassy Ankara

    ATTENTION DIVERSITY VISA APPLICANTS:
    UNDER NO CIRCUMSTANCES CAN A VISA BE ISSUED OR AN ADJUSTMENT OF STATUS OCCUR IN YOUR CASE AFTER SEPTEMBER 30, 2018.

    VERY IMPORTANT: BECAUSE OF THE LIMITED NUMBER OF VISAS THAT MAY BE ISSUED UNDER THIS PROGRAM, VISAS MAY CEASE TO BE AVAILABLE EVEN BEFORE THIS DATE. THIS IS ESPECIALLY TRUE THE CLOSER TO SEPTEMBER 30 AN APPLICATION OR RE-APPLICATION IS MADE.

    Important Notice
    You should not make permanent financial commitments, such as selling your house, car or property, resigning from your job or making non-refundable flight or other travel arrangements until you have received your immigrant visa.*

    E-mail içerisinde word formatında bir dosya eki göndermişler, ismi : Supplemental-Questions-For-Visa-Applicants-DS5535-.docx

    Ben bu formu gerekli şekilde doldurup şu adreslere gönderdim, ama içerisinde imza atılacak biryer yok:

    [email protected]
    https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/

    ** Formun boş hali(dosya.tc): **
    bağlantı metni

    Daha sonra İngiltere'den sabıka kaydını istedim(Forumda gördüm konuyu, facebook'tan Ali Cihan Bey yönlendirdi sağolsun), şu an gelmesini bekliyorum. Bundan sonra yapmam gereken başka birşey var mı beklemekten başka ? Sabıka kaydı geldikten sonra dahi Amerikan Konsolosluğunun benim case durumumu değiştirip pasaportumu ve sabıka kaydımı PTT ile göndermemi istemelerini bekleyeceğim sanırım ?

    Ayrıca konsoloslukla iletişime geçmek istersem şu adresi kullanmam söylenmiş sanırım:
    [email protected]

    Türkçe yada ingilizce iletişim farkediyor mu ? İngilizce de yazabilirim ama advance düzeyde zor olur biraz. Bu yıl da 25K gibi bir numarada bitirdiler GC'yi, 30 Eylül'e kadar evrakları istemezler mi yada vize kalmaz mı diye strese girdim, tüm AP'ye kalanlara da geçmiş olsun diliyorum.

  • ⭐⭐

    Sayın @tirtil15 öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarı ile sizden istenilen belge online olarak İngiliz yetkili makamlarından alınıyor.
    Ancak keşke mülakata gitmeden önce, özellikle mülakat deneyimlerini okusaydınız. Bu konu daha önce tekrarlı olarak konuşuldu. Linkleride aşağıda.
    Merak etmeyin bu sene ellerinde bayağı bir vize kalır.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/73/dv2018-mülakat-deneyimleri/2811
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/72/dv2018-2018-green-card-lotosu-aşamaları/476


  • Arkadaslar AP`ye kalip pasaportlar geri iade edildiginde onceki mevcut ABD vizeleri iptal ediliyor mu ? Tecrubesi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim.


  • @tirtil15 emin misiniz 6 ay olduguna? ben 9 ay kaldim ve mart ayinda vizemi o sekilde aldim. Yeni kural mi? Beni sabika kaydi istegi konusunda yonlendirirseniz cok memnun olurum.


  • @filth_grinder evet iptal ediliyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tirtil15 bilgi paylasimi icin elinize saglik. Size gonderilen DS5535 formunun word halini [email protected] adresine gondermeniz su an icin yeterli.

    Ingiltere'den alacaginiz sabika kaydi gelir gelmez konsolosluga gondermenizi tavsiye ederim. AIS siteminden PTT'ye haber verip, belgeleri verebilirsiniz, onlar ucretsiz olarak konsolosluga ulastirir.

    Sayin @arnblt 'in de belirttigi gibi bu yil vize kalmama ihtimali pek yok, o nedenle o konuda bir sakincaniz olmasin.

    DS-5535 formu [email protected] adresine, diger tum sorularinizi [email protected] adresine gondermelisiniz, turkce veya ingilizce iletisim kurabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @green01 DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    @tirtil15 emin misiniz 6 ay olduguna? ben 9 ay kaldim ve mart ayinda vizemi o sekilde aldim. Yeni kural mi? Beni sabika kaydi istegi konusunda yonlendirirseniz cok memnun olurum.

    Ingiltere icin 6 ay, diger ulkeler icin 12 ay.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    Arkadaslar AP`ye kalip pasaportlar geri iade edildiginde onceki mevcut ABD vizeleri iptal ediliyor mu ? Tecrubesi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim.

    Mevcut vizelerin iptal edilmesi cok olasi, soyle dusunun... onunuzde iki secenek var:

    • ya idari islemi olumlu atlatirsiniz, ki bu durumda gocmen vize alacaginiz icin gocmen olmayan vizelerinizi kullanmamalisiniz (dolayisiyla iptal edilmeliler)

    • ya da idari islem olumsuz sonuclanir ya da surec yetismez, ki bu durumda da eger olumsuz sonuclanirsa ABD'ye girmemesi gereken birisiniz ve vizeleriniz iptal edilmeli, eger surec yetismezse gocmen olmak istediginiz icin ABD'den geri donmeyeceginiz dusunuleceginden gocmen olmayan vizelerinizi kullanmaniz engellenmeli o nedenle iptal edilmeliler.

    Eger olumsuz sonuclanirsa ve o durumdan sorna gocmen olmayan vize almak isterseniz, bu sartlarda konsoloslugu ikna edip bir daha vize almaniz gerekmekte.


  • @crazycells ds-5535 istenmeden, gonullu olarak submit edebiliyor muyuz/etmeli miyiz? Esimle mulakatimiz 10 Agustosta.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @green01 DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    @crazycells ds-5535 istenmeden, gonullu olarak submit edebiliyor muyuz/etmeli miyiz? Esimle mulakatimiz 10 Agustosta.

    Hayir, gonullu olarak submit edemezsiniz, istenmedigi surece etmemelisiniz de. Zaten pdf olan formlari process edemiyorlar sadece gonderdikleri .doc uzantili dokumani okuyabiliyorlar.

    Ama onceden bu formu doldurup, istenmesi ihtimali uzerine mulakata yaninizda goturebilirsiniz. Eger mulakatta istenirse verirsiniz.


  • @crazycells cok tesekkurler. Pdf olani kalemle mi dolduralim yoksa word unu bulup onu mu dolduralim. Ne olur ne olmaz diye doldurup yanima almak istiyorum da.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum