Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkansas, ABD'nin Güney eyâletlerinden biridir. Yaklaşık olarak 3 milyon nüfusu ile Arkansas 137.754 km2'lik bir alan üzerinde yer almaktadır. İki coğrafi alana ayrılır: Dağlık bölgeler ve ovalar. Doğuda ve batıdaki ovalar Mississippi Alluvial ve West Gulf Coastal düzlüğünden oluşur. Kuzeyde ve batıdaki dağlık bölgeler, Ozark Platosu, Ouachita Dağları ve onların arasından akan Arkansas nehri vadisidir.

    ABD'nin 42. başkanı Bill Clinton, Arkansas'da doğdu ve başkan olmadan önce bir süre Arkansas valiliği yaptı.

    Başlıca şehirleri:

    Little Rock (başkent)
    Fort Smith
    North Little Rock
    Pine Bluff
    Jonesboro
    Fayetteville

    Bayrağı :

    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • Little Rock, AR

    FB_IMG_1617382670704.jpg


  • Arkansas çok kötü bir eyalet mi?


  • Fayetteville şehri'nin yaşam standartları baya iyi sanırım.


  • Ben Bentonville'de yasiyorum. Heryere cok uzak olmasi disinda hicbir problemi yok. Arkansas'in geneli country denilebilecek bir bolge. NWA bolgesi arada biraz ayriliyor ve hizla buyuyor
    Ozellikle bulundugum bolgede Walmart'in ana merkezi olmasi sebebi ile is imkanlari fazla. Fayetteville cesitli listelerde "en iyi..." olarak ust siralarda gecen bir sehir. Is ve turistik amacli Amerika'nin bir cok sehirinde bulundum. Guvenlik, duzen ve insan kalitesi olarak bu bolgeyi en ust siralara koyabilirim.


  • @cem-dinçel Arkansas'ta bir Türk vay be! Benim bildiğim beyaz Hristiyan cumhuriyetçi Amerikalılar'ın çok fazla olduğu bir yer Arkansas. Hep merak etmişimdir böyle bir çoğunluğun arasında yaşamayı. Biraz anlatabilir misiniz?


  • @cem-dinçel tşk ederim arkansas bilmiyorum neden çok ilgimi çekiyor.


  • Birkac defa Little Rock da is nedeniyle bulundum. Kucuk bir sehir ve cok farkli birsey gormedim.

    Birkac farkli restaurantta yemek yedim ve simdi ismini hatirlayamadigim bir Mexican restauranti oldukca iyiydi ve cok kalabalikti. Arkadaslarla birlikte gitmistik ve yemekleri ve ickileri cok iyiydi.

    Little Rock havaalani (Bill and Hillary Clinton Airport) oldukca kucuk bir havaalani. Sadece bir concourse (terminal) vardi. Acikcasi, orada yasayan Turkler yoktur diye tahmin ediyorum.


  • @sadıkkurtoglu Beyaz Amerikalilar yogunlukta. Afro Amerikanlar oldukca az, Rogers gibi bazi bolgelerde hispanik nufus orani daha fazla. Hintli sayisi diger bolgelere oranla cok fazla ve gittikce artiyor diyebilirim.
    Gunluk yasamda beyaz Amerikalilarla yasamak herhangi bir sorun yaratmiyor. Zaten sokakta, iste pek politika konusulmuyor. Daha duzenliler, ortam daha guvenli fakat bir o kadarda sıkıcılar. Diger kulturlerin yogun oldugu yerler genelde daha renkli, eglenceli ama o zamanda suc orani artiyor.
    Okullar oldukca iyi (universiteye kadar). Cocuk buyutmek icin ideal bir bolge diyebilirim.
    30K-40K nufuslu sehirlerden bahsediyoruz. Trafik derdi yok, heryer ucretsiz otopark, heryer bisiklet yolu.
    Walmart'i kuran aile burali oldugu icin (ilk dukkanlari burada muze olarak bulunuyor) bu bolgeye cok yatirim yapiyorlar. Hemen hemen her kisi ya Walmart'ta calisiyor yada Walmart'la calisan bir firmada (benim gibi) calisiyor.
    10 yil oncesine gore cok degismis ve 10 yil sonrasi icinde cok daha buyuyeceginden bahsediliyor.
    Bu anlattiklarim sadece Arkansas in NWA olarak gecen bolgesi icin gecerli. Diger taraflarla ilgili cok bilgim yok


  • @radres88 Baska sehirlerde yasayan is arkadaslarimin yorumlari da genelde kucumseyici oluyor. Genelde Arkansas cok yasanasi bir bolge degil. Buranin yerlisi bir arkadasimin yorumu Bentonville'den her 100mil uzaklastiginda zamanda 10 sene geri gidilir olmustu.
    Ben eyaletin ozel bir bolgesinde yasiyorum. Yasam maliyeti orta duzeyde, cok yeni ev var ve uygun fiyatlara bulunabiliniyor. Biz 3 oda+3 banyo bir apartman dairesinde (komplexte spor salonu, havuz, bilardo, sinema gibi ek tesislerde var) 1785USD kaliyorum. Diger sehirlerde yasayanlari belirttikleri kiralar inanilmaz.
    Universiteye kadar okullar cok iyi. Oglum 10. sinifta cok iyi bir charter okulda okuyor (https://www.niche.com/k12/haas-hall-academy-bentonville-bentonville-ar/rankings/). Yine Bentonville High School' da cok iyi bir siralamaya sahip
    Dedigim gibi Arkansas'in geneli icin konusamam ama North West Arkansas (NWA)da is imkani yakalarsaniz ciddi dusunebilirsiniz


  • @cem-dinçel haritadan baktım şehir çok güzel görünüyor. özellikle baraj gölü, ege kıyılarında geziyormus gibi. Tam sayfiye bir yer. Ama uzun dönemde sıkar mı bilemedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn. @cem-dinçel deneyimleriniz paylaştığınız için çok teşekkürler.
    bu bilgiler inanılmaz değerli hepimiz için..


  • @cem-dinçel Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Söyledikleriniz çok mantıklı. Charter school denince şu video aklıma geldi. Bence bu sistem iyice yaygınlaşmalı.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Tornado ve hortum çikiyor bu eyalette Çok sakat. bolca oluyor. hatta kamu binalarının inşaasında hortum tornado şartnameleri uygulaniyor..yanisira tam kıyak eyalet : Truck manita viski bonfire mangal kafasında

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Soguk espiri : kansas ortada arkansas çaprazdaysa ön kansas iowa o zaman?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    çok büyük geçmiş olsun. Forum ailesinden zarar gören var mı acaba yazabilir misiniz merak ediyoruz


  • @cem-dinçel merhabalar, arkansas min wage ile kiraları karşılaştırdığımda diğer eyaletlerden çok daha uygun görünüyor(fayetville için) neden bu kadar uygun olduğunu anlamadım, vergi oranları mı yüksek?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum