@Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Rüştü-Gürbüz Aynen öyle oluyor valla, ben de ABD'de yaşayan forumdaşlarımızın deneyimlerini okuyunca acayip mutlu oluyorum 
Haberi dün gece çok geç saatte aldım, telefondan foruma girdim ama telefondan arama yapılamıyor galiba hiç arama yapamadım. Biraz Youtube videosu bakayım dedim orada biraz umudum kırıldı gibi çünkü çok uzun sürüyormuş sanırım. Ama hayatta her şeye her zaman ikinci bir yol vardır gözüyle bakarım ama bakacağız bakalım. O sırada da uyuya kalmışım zaten.
Geri gelmişken tekrar etmek istiyorum, bizler için şu forum o kadar ama o kadar kıymetli ki.. Ve sadece içerisindeki bilgiler de değil. İçerisindeki insanlar da aynı şekilde. Şimdi düşünüyorum da, yarın green card çıksa, ve bu forum olmasa inan ki her 100 kişiden 97'si falan gidemez yani. O kadar kıymetli forum ve insanları var. Yeri gelmişken tekrar teşekkür etmek istiyorum.
Eğer çalışan olarak gidecekseniz H1B vizesine sponsor olacaklar sanırım. Bu dediğiniz gibi biraz uzun sürüyor. Yani uzun sürüyor derken vize işlemlerinin hepsi uzun sürüyor maalesef. Genele oranla süresi normal ama insan hemen bitsin istediği için uzun geliyor kişiye. Her sene çekiliş var. Ama merak etmeyin greencard gibi yüzde 1 ihtimal değil. Yüzde 30 gibi bir ihtimal var. Çıkarsa ekim yada kasımda abdye girebiliyorsunuz. Çıkmazsa maalesef bir sene daha burada beklemek durumundasınız. H1B vizesi diye arama yapabilirseniz daha çokm bilgi karşınıza çıkar.
Bunun başka bir yöntemi daha var. O da vize yerine greencard almak. İşyeri size sponsor olursa eğer greencard da alabilirsiniz. Bu da employment based greencard diye geçiyor.