Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @uzaysan Türkiye'de kimse başvurmasa bile çıkma ihtimali yine düşük derken?

    Yani 4 milyon kişi başvuruyor. Türkiye'den başvuran iki yüz bin kişiyi çıkar. Geriye yine 3 milyon 800 bin kişi kalır. Sana çıkma ihtimali yine düşük.

    Ben algoritma nın öyle çalıştığını düşünmüyorum.
    1000 kişi başvuran muz cumhuriyetinden kimseye çıkmaz bu mantıkla. Her ülkenin kazanma yüzdesi vardır.

    Her ülke kendi yüzdesinde kazanan sayısına sahiptir.

    TR den sadece sen başvursan, sana çıkma şansı 100% dür diye düşünüyorum.

    Bence de her ülkenin belli bir kontenjani vardir.

    Ülke için maksimum kontenjan var. Yüzde 7. Ama minimum kontenjan yok. Ülkeden sadece sen basvursan bile dv bolgeleri ülkelere göre degil de Asya Avrupa gibi ayrıldığı için bölgeden tek katılan sen olmuyorsun. Bölgeden çıkan varsa ülkeye çıkıp çıkmadığını bakılmaz bence. Öyle olsa Qatar yada İzlanda gibi bir kaç yüzbin nüfuslu ülkelerden her başvurana çıkması gerek.

    Qatar’ dan 100 kişi başvurdu ve oranı 7% diyelim. Maksimum 7 kişi alabilir katılıyorum.

    Sizin anlatımınızla 1 kişinin bile kazanamama ihtimali var. Siz buna ihtimal veriyor musunuz?

    Adının çeşitlilik vizesi olduğunu düşünerek ben buna müsade etmeyeceğini, arkada planda mutlaka bunu düzenleyen bir algoritma olduğunu düşünüyorum.

    Kaldı ki bugüne kadar istatistiklere göre TR’ den kazanan sayısı hiç bir zaman limitin altında kalmamış.

    Şuraya dikkat çekmek istiyorum. Vizesini alan değil, kazanan sayısı.

    Ülke kotası "100 kişi başvurdu, bunların sadece %7'si kazanabilir" şeklinde değil.

    Her yıl maksimum 55 bin DV vizesi basılabiliyor (dikkat, kazanan sayısı değil, verilen vize sayısı!). Örneğin 6 çocuklu biri kazandığı zaman eşiyle beraber 8 tanesini alır bunlardan, geriye 44992 vize kalır diğerlerine.

    İşte bu 55 bin vizeden her bir ülkeye bir mali yıl içinde (fiscal year), yani 30 Eylül'den sonraki yılın 30 Eylül'üne kadar maksimum düşecek DV vize sayısı %7'dir. Bu da 3850'ye tekabül eder. Yani hiç bir ülkeye (daha doğrusu doğulan ülkeye) 3850 adetten fazla vize verilmez.
    Kısacası ülke kotası = 3850 vizedir.

    Her yıl açıklanan vize istatistiklerinde o ülkeden kazanılan vize sayısı açıklanır. Mesela bu yıl (DV2022) Türkiye doğumlu 2526 vizeye başvurma hakkı kazandı. Bu, ana talihli + varsa eşler + varsa çocukların toplam rakamıdır. Benim bildiğim Türkiye'den hiç bir zaman kotaya takılan olmadı. Sadece bir yıl (DV2018) 3850'nin çok üzerinde vize kazanını olmuş (kazanan talihli sayısı değil, eş, çocuk toplam sayı). O yıl bunların kaç tanesi vize almış açıklanmamış. (aşağıdaki screenshot'ı inceleyebilirsiniz).

    Son 5 yılın CEAC istatistiklerine göre kazanan/alınan vize oranı ortalama %40 civarında. Yani kazanılan vizelerin yarısından fazlası hiç talep edilmemiş, kazanalar sürecine başlamamış veya bitirmemiş.

    Bu rakamlar üzerinden konuşursak Türkiye'den kazananların %7'lik ülke kotasına takılma sorunu hiç yaşanmamış diyebiliriz.

    Bir ülkeye verilecek maksimum 3850 vize olması demek DV çekilişinde kazanılan vize sayısı bu rakamı geçemez demek değildir. Örneğin Türkiye'den DV2023'te 6-7 bin vize kazanılabilir, ama iş mülakat-vize basımına geldiği zaman bunlardan sadece maksimum 3850 tanesine vize verilebilir. Eğer ülke kotasının üzerinde (3850) DV vizesine başvuru hakkı kazanılırsa iş artık bir yarışa döner. O zaman çekilişi kazanan herkes sizin rakibinizdir. Numarası küçük olan, DS260'ını erken gönderen, evrak işlerini erken halleden avantaj kazanıp vizesini önce alır. 3850. vize de verildikten sonra geriye kalanlar kazanmış olsalar bile mülakat ve dolaysıyla vize alamazlar.

    90c6989e-d7e8-41ff-9252-811420be9c93-image.png


  • GREENCARDI KAZANDIKTAN SONRA VATANDAŞLIK ALMADAN KARTI KAYBETME TEHLİKEM KAÇ YIL GEÇERLİ?

    YANİ ÜLKE DIŞINA ÇIKMADAKİ YASAKLAR VE KISITLAMALAR NE ZAMAN BİTER?


  • SELAMLAR, GREENCARD KAZANDIKTAN SONRA ÜLKE İÇERİSİNDE KALMA SINIRI SÜREKLİ GEÇERLİ Mİ OLACAK YOKSA BİR SÜRE SONRA KALKACAK MI?

  • Yasaklı

    @ALCAPONE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    SELAMLAR, GREENCARD KAZANDIKTAN SONRA ÜLKE İÇERİSİNDE KALMA SINIRI SÜREKLİ GEÇERLİ Mİ OLACAK YOKSA BİR SÜRE SONRA KALKACAK MI?

    Vatandaşlığı alana kadar.

  • ⭐⭐⭐

    Gece gece çık aklımdan greencard. Daha çok var açıklanmana 🙃🥳


  • @Ping-PONG yani biz GC aldıktan sonra gittik diyelim, ABD'den TR'ye gidiş geliş yapamaycak mıyız vatandaşlık alana kadar?


  • @SchoField, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG yani biz GC aldıktan sonra gittik diyelim, ABD'den TR'ye gidiş geliş yapamaycak mıyız vatandaşlık alana kadar?

    Öyle bir şey yok,5 yıl yani 60 ay yarısı 30 ay ABD'de kalmanız vatandaşlık müracaatı için yeterli olacaktır ama zaten orada yaşamak için gidiyoruz bu şekilde yapmak bana mantıklı gelmiyor.birde 6 aydan fazla abd dışında kalırsanız o beş yıllık süre sıfırlanıyor diye biliyorum.


  • @efes22 Yani benim gidiş dönüş dediğim; Allah korusun bir cenaze vs olduğunda 3-5 gün kalıp geri gelme gibisinden bir olaydı. Bilgilendirme için teşekkürler..


  • İyi geceler herkese döndüm dolaştım bir sene sonra yine bu siteye geri geldim :))) Hakkımızda hayırlsı....


  • @Erkand alemsin dostum gün saymamıştım ama iyi geldi bu :))))

  • ⭐⭐

    @SchoField, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @efes22 Yani benim gidiş dönüş dediğim; Allah korusun bir cenaze vs olduğunda 3-5 gün kalıp geri gelme gibisinden bir olaydı. Bilgilendirme için teşekkürler..

    5 günden bir şey olmaz merak etmeyin. Ama yeşil kartın yapısı gereği ülke dışında fazla bulunmamanız ve vaktinizin büyük çoğunluğunu ABD'de geçirmeniz lazım. Yani sizden beklenen bu. Yeşil kart göçmenlik için veriliyor. Ama siz sürekli ABD dışında yaşarsanız girişte ABD hükümeti size soruyor. "Sen göçmensin ama burada durmuyorsun. Hayırdır?" Hatta 6 ayda bir giriş yapan kişiler uyarı falan aldı kartlarının iptal olabileceği ile ilgili. Ama bu da kesin bir şey değil. havalimanındaki memur belirliyor bunu. Geçen yine bu forumda okudum mesela bir kişi 8 sene Türkiyede kaldıktan sonra ABD'ye sorunsuz gitti. Ama bazıları 2 sene gelmediği için sorguya çekiliyor mesela. Bu tamamen o an ki duruma bağlı. Havalimanı kalabalık olur, memurun başı ağrır uğraşmak istemez. Sorunsuz geçersiniz. Ama tam tersi de mümkün. bunun için hatta kalabalık zamanda kalabalık şehre gidin diye tavsiyeler de oldu.Yılbaşı zamanı new york mesela.


  • Nasılsınız sayın forum üyeleri? Çok sakinleşti buralar.


  • Bazen GC'a başvurmak çok ufak bir ihtimal/beklemeye değmez bir şey gibi geliyor mu? Bana çok oluyordu ama geçenlerde biraz düşündüm de, bazı ülke vatandaşlarının greencarda başvuru hakları bile yok. Tamam şansımız %1 ama bir sıfırdan büyüktür 😉 En azından çemberin içindeyiz ve denemeye değer bir şey yaptık. Hindistanın köyünde yaşadığınızı düşünün, hayat standartlarını değiştireceğin bir ülkede yaşaman için bir mucizenin olma ihtimali bile yok 😕 Böyle böyle olta atıp bekleme anlayışını içselleştirmeye başladım: çıkmazsa üzülme ama sen bi başvur..


  • @SchoField Yılın 6 ayını USA'da 4 ayını TR'de geçiren tanıdıklarım var GC'lı 4 aydan daha uzun süre usa dışında kalınmadığı sürece sıkıntı olmuyor


  • @efe-kansaslıoğlu Katılıyorum. Sonuçta böyle bir umut var. İhtimal düşük ama imkansız değil. Ayrıca %2 gibi bir şans var. Dediğim gibi inşallah bu Mayıs ayında kazanacağız greencardı. 🙂


  • İlk başvurum wait for NJ
    DV lotery 2023 🗽✌✅


  • Zaten gidip tam zamanlı bir işe girildiğinde insan nasıl 4 ay Türkiye'de kalabilir ki? Sonuçta orada para kazanmadan yaşanmaz değil mi?


  • @Ali-Şahin benim de ilk ilkinde turnayı gözünden vururuz umarım

  • ⭐⭐

    Sam Amca bizi çağırıyor.


  • @efe-kansaslıoğlu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Bazen GC'a başvurmak çok ufak bir ihtimal/beklemeye değmez bir şey gibi geliyor mu? Bana çok oluyordu ama geçenlerde biraz düşündüm de, bazı ülke vatandaşlarının greencarda başvuru hakları bile yok. Tamam şansımız %1 ama bir sıfırdan büyüktür 😉 En azından çemberin içindeyiz ve denemeye değer bir şey yaptık. Hindistanın köyünde yaşadığınızı düşünün, hayat standartlarını değiştireceğin bir ülkede yaşaman için bir mucizenin olma ihtimali bile yok 😕 Böyle böyle olta atıp bekleme anlayışını içselleştirmeye başladım: çıkmazsa üzülme ama sen bi başvur..

    Açıkçası çıkmayacağını bile bile başvuruyorum. Farklı seçeneklerim var ve onları değerlendirirken aynı zamanda greencarda başvurmayı da ihmal etmiyorum, dediğiniz gibi %1 de olsa bir ihtimal var. Greencarda umut bağlamıyorum ama umarım çıkar gözüyle bakıyorum. Tabi çıkmıyor orası ayrı mesele 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum