@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Erkand, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan Türkiye'de kimse başvurmasa bile çıkma ihtimali yine düşük derken?
Yani 4 milyon kişi başvuruyor. Türkiye'den başvuran iki yüz bin kişiyi çıkar. Geriye yine 3 milyon 800 bin kişi kalır. Sana çıkma ihtimali yine düşük.
Ben algoritma nın öyle çalıştığını düşünmüyorum.
1000 kişi başvuran muz cumhuriyetinden kimseye çıkmaz bu mantıkla. Her ülkenin kazanma yüzdesi vardır.
Her ülke kendi yüzdesinde kazanan sayısına sahiptir.
TR den sadece sen başvursan, sana çıkma şansı 100% dür diye düşünüyorum.
Bence de her ülkenin belli bir kontenjani vardir.
Ülke için maksimum kontenjan var. Yüzde 7. Ama minimum kontenjan yok. Ülkeden sadece sen basvursan bile dv bolgeleri ülkelere göre degil de Asya Avrupa gibi ayrıldığı için bölgeden tek katılan sen olmuyorsun. Bölgeden çıkan varsa ülkeye çıkıp çıkmadığını bakılmaz bence. Öyle olsa Qatar yada İzlanda gibi bir kaç yüzbin nüfuslu ülkelerden her başvurana çıkması gerek.
Qatar’ dan 100 kişi başvurdu ve oranı 7% diyelim. Maksimum 7 kişi alabilir katılıyorum.
Sizin anlatımınızla 1 kişinin bile kazanamama ihtimali var. Siz buna ihtimal veriyor musunuz?
Adının çeşitlilik vizesi olduğunu düşünerek ben buna müsade etmeyeceğini, arkada planda mutlaka bunu düzenleyen bir algoritma olduğunu düşünüyorum.
Kaldı ki bugüne kadar istatistiklere göre TR’ den kazanan sayısı hiç bir zaman limitin altında kalmamış.
Şuraya dikkat çekmek istiyorum. Vizesini alan değil, kazanan sayısı.