10,79 u gördük az evvel. Uzun süredir bu konuda fikrimi anlatmak için uygun kelimeleri arıyordum. Doların artmasına hiç de üzülmüyorum aslında.
Hayır kenarda milyon dolarım yok.
Doların 2,50 lerden sonra sürekli maruz kaldığı bir durum var. Tl nin değersizleştiğini, doları düşük tutarak gizledi hep bu hükümet. Doların reel değeri 3,50 iken sıkıp sıkıp 2,70 lerde, birden bıraktı ve dolar yerini buldu. 3,50-3,60 bandına yerleşti. Sonra değeri 4,8 iken 3,70 lerde sıktı sıktı bırakınca 5 lere geldi. Reel değeri 7 lerdeyken 6 seviyesinde sıktı. Reel değeri 8,50 iken 7 seviyesinde sıktı. Her bıraktığında dolar gerçek değerini buldu. TL nin gerçek değerine göre doların fiyatı 13- 15 bandında uzun süredir. 1 dolarlık şeyler uzun süredir 5 lira seviyesinden satınalınabiliyorken artık gerçek değeri olan 10-11 lira seviyesinden satılmaya başlandı. Sigaranın 30- biranın 25, minibüsün 10 lira olması gerekirken uzun süredir bu değerlerin % 50-60 altında fiyatla elde edilebiliyordu. Buna göre enflasyonu % 10 Maaş zamlarını %15 asgari ücret artışlaını % 20 seviyesinde frenleyebiliyorlardı. Elimizdeki paranın değerine bakarsak 1 dolarlık şeyleri 15 liraya alabildiğimize göre çok yakında dolar gerçek değerine ulaşacaktır. Bu yükseliş oranı, maaşlara, gelirlere, kiralara yansımadığı sürece halk bu durumdan şikayetçi olmaya başlayacaktır.
Dolayısıyla dolar arttı demek KRAL ÇIPLAK demektir. Avrupada da Türkiyede de yakıtın litresi 1 Euro diyen ahmakların, Doların 8 lira olmasından size ne, dolarla mı maaş alıyorsunuz diyen geri zekalıların, Faiz enflasyonu, enflasyon dolarrı artırırr diyen sözde ekonomistlerin aramızda donsuz dolaştığının ikrarıdır bir yerde. KRAL ÇIPLAK, gözü gören yemiyor artık diycem de, akşam yaşar abi geldi. Koyu ampulcü, dolar neden artıyor, talep var, kim talep ediyor, dış güçler... dedi gitti. Bu cenahın gözüne kralın şeyini de soksan çıplak olduğunu anlamaz. ''Ağlamıyorum, gözüme bişe kaçtı'' der..
İyi geceler.