DV2023 Sohbet Odası
-
@Doğaniçke, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Hepinize günaydın. Pasaportlar dün elime ulaştı. Yarın gün içinde fotoğraf çekip başvuru yapacağım . Evde ışık altında çekince hafif gölge oluyor, problem olur mu ?
Su video'daki yonlendirmeleri takip edebilirsiniz:
-
@Sezer-Deniz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba,
1985 Bulgaristan doğumlu çifte vatandaşım. 1989 da Türkiye'ye geldik.
BG pasaportumdaki o yıllarda zorunlu konulan bulgar ismin geçiyor. Pasaporttaki isim dışında herhangi bir ilişkim yok bulgaristan ile.
Türkiye'deki eğitim ve belgelerim kendi adıma.BG pasaportumdaki isim ile başvuruya başlayacağım (pasaporttaki isim ile aynı olması için)
Peki kendi adımı başvuru esnasında gireceğim bir alan var mı? İleride okul diploması vb evraklardaki isim ile çakışmaması için.
Hükümet konağında bulgar ismim ile kendim ismim tanımlı; 3 isim denklik olarak sistemde kayıtlıyım.surada cevapladim:
-
@admdglm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Yani şimdi lise diplomamı haziran alsam sorun olmaz dimi sonuçta diplomam olacak ve kanıt olarak götüreceğim. Sadece diplomamın tarihi farklı olacak o kadar. :)
sorun olmaz.
Eger secilirseniz forumdan yardim alarak sureci devam ettirin, hicbir problem yasamazsiniz.
-
@Mehmet-Ali-0, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
merhaba iyi günler herkese forum üzerinden başvuru yapmak için şartları yerine getirdim maillerimi attım acaba geri dönüşü ne zaman olur.biraz son güne bırakmış gibi oldu ama.
son birkac saat icinde basvuruyu yapmadiysaniz simdiye kadar email gonderilmis olmasi lazim, bilginize :thumbs_up:
sorun degil, basvuru formu kapanana kadar basvuruya devam ediyoruz :) gecen yil 15 dk kala bana ulasan birinin bile basvurusunu yapmistim, o nedenle telas edilecek bir durum yok :)
-
@Özgürx, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Evet şimdi yine kafama takıldı :) doğum yerim olarak cüzdanda merkez ilçeyi gösteriyor ama ben il olarak yazdım Bitttim her şey 😐
sorun degil, ikisi de dogru kabul ediliyor :)
-
@ŞAFAK-KALEMKUŞ, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar Merhaba ben GreenCard başvurusunu Türk pasaportu ile değil de Rus pasaportum ile yaptım çifte vatandaş olduğum için, olurda kabul edilirsem bende mi Ankara'daki konsolosluğa gideceğim yoksa başvurduğum ülkenin içinde bulunan bir konsolosluğa mı gitmek zorundayım? Konu hakkında bilgisi olan cevaplayabilir mi?
hangi ulkede yasiyorsaniz o ulkede mulakata katilabilirsiniz.
-
@Z5z2, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar, pasaportum da doğum yeri "Oberbach/B.Almanya" şeklinde yazıyor. Aynen bu şekilde mi yazcam?
dogdugunuz sehir gunumuzde hangi ulkedeyse o ulkeyi secin. yani ulkeyi "GERMANY" olarak sececeksiniz, dogum yerini ise "Oberbach" olarak yazabilirsiniz.
-
@gulcan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Erkand merhaba biz de ilk defa bu sene başvurduk dv2023'e, ben mi yanlış gördüm yoksa bu 2023un çekilişi seneye mi olacak?
DV2023 takvimini surada bulabilirsiniz:

-
@Barış-Akdemir, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Greencard çekilişine başvuru yaptım,bir şey aklıma takıldı.
Pasaportta doğum yerim il olarak yazıyor. 20 yıldır aynı ilçede oturduğum için nerede doğdun kısmına oturduğum ilçeyi yazdım.Eğer ki olur da çıkarsa mülakatta sıkıntı yaratır mı ?sorun olmaz.
-
@Barış-Akdemir, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ayvalik10 İl yazıyor lakin ben ilçe diye belirttim gc çekilişii başvuru formunda. Bazı kaynaklarda ilçe de ile bağlı olduğu için problem olmaz tarzında söylemlerde bulundular. Yani benim doğum yerim bulunduğum il yazıyor lakin ben oturudğum ilçe olarak girdim. Bu mülakatta ne gibi sıkıntı doğurur ya da dığurur mu ?
Yeni bir basvuru yapmadiginiz surece problem etmiyorlar bu tur durumlari...
-
Bu ileti silindi! -
@Z5z2, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@crazycells teşekkür ederim. Sadece city yazın diyor açıklamada. Şimdi fark ettim..
size dedigim sekilde yazarsaniz sorun yasamazsiniz :thumbs_up:
-
@crazycells ben bir kez basvuru yaptım ama site bir anda çöktü o yüzden confirmation number'ı alamadım, tekrardan sorunsuzca basvuru yaptım ve confirmation number'ı görebildim. Site çöktüğü için umarım 2 kez saymazlar.
-
Fotograf yuklenirken 20.1 compression diye hata veriyor ne yapmamız lazım acil
-
arkadaşlar merhaba başvurumu yaptım ama fotoğrafım sanırım yanlış olmuş yeniden başvuru hakkımız var mı ya da güncelleme yapabiliyor muyuz? teşekkürler
-
@arifaydin endişe etmenize gerek yok aynı bilgilerle mükerrer başvuruyu site kabul etmeyip uyarı veriyormuş.içiniz rahat olsun
-
Pasaportum hala gelmedi pasaport numarasını sallasam eğer kazanırsam düzeltsem olur mu ?
-
Dün gece rüyamda greencard sonuçlandığını görüyorum, bana çıkıyor ve uçakta gittiğimi görüyorum. Uçağın kenyaya gittiğini öğreniyorum havadayken panikliyorum ve uçağı kaçırmaya çalışıyorum 😂 polisler beni almıyorlardı kenyaya 😂😂
-
Bu ileti silindi! -
@Z5z2 O kısım GC a katılmaya izni olan ülkeler oluyor türkiye DV programına katılma hakına sahip olduğu için yes olarak kalmalı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum