Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş

• Merhaba,

Loto ile green card sahibi olduktan sonra 9.10.2019 da Amerikaya gittim. 02.02.2020 de 1 ay için Türkiyeye geri döndüm fakat pandemi sebebiyle Türkiyede kaldım. Erkek arkadaşımla evlendik ve iş bulmak ve hayatımızı kurmak istediğimiz için ekonomik şartlar da öyle gerektirince Türkiyede kaldık. Şimdi yeniden Amerikaya gidebilir miyim diye merak ediyorum. 1 yıl 9 aydır ABD dışındayım, pandemi koşulları yeniden girişimin gecikmesini haklı gösterir ve vizemin devamlılığını sağlar mı? Bu konuda kimden ya da hangi kuruluştan destek almalıyım?

• @belma Bildigim kadariyla 2 seceneginiz var:

1- En kisa surede giris yapip, sansinizi denemek.

2- I-193 waiver formunu doldurup, SB1 visa icin basvurmak. Asagidaki konuyu inceleyin:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi?_=1635422007797

• @belma, içinde söyledi: Uzun Süre ABD dışında kaldıktan sonra dönüş

Merhaba,

Loto ile green card sahibi olduktan sonra 9.10.2019 da Amerikaya gittim. 02.02.2020 de 1 ay için Türkiyeye geri döndüm fakat pandemi sebebiyle Türkiyede kaldım. Erkek arkadaşımla evlendik ve iş bulmak ve hayatımızı kurmak istediğimiz için ekonomik şartlar da öyle gerektirince Türkiyede kaldık. Şimdi yeniden Amerikaya gidebilir miyim diye merak ediyorum. 1 yıl 9 aydır ABD dışındayım, pandemi koşulları yeniden girişimin gecikmesini haklı gösterir ve vizemin devamlılığını sağlar mı? Bu konuda kimden ya da hangi kuruluştan destek almalıyım?

Sayın @belma,
    Bu konuda özel bir avukattan destek alabilirsiniz. Dilerseniz [email protected] dan bize ulaşabilirsiniz. ABD’ye girerken problem yasamanız yüksek ihtimaldir. Ancak yapabileceğiniz bir takım şeyler vardır. Giriş dosyası hazırlamak, ABD ile bağları güçlendirmek, giriş stratejileri gibi.SB-1 vizesi de başka bir opsiyondur. Hakkinizi kaybetmiş değilsiniz ama bir an önce harekete geçip belli bir strateji ile ve hazırlıklı olarak ABD’ye giriş yapmanız gerekecektir.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    350 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    427 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @projeon, içinde söyledi: ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sayın @projeon, bu konuda bir aile avukatı ile görüşmeniz gerekir. Her eyaletin bu konudaki kanunları ABDde farklıdır. Çocuk için yardım davası açabilirsiniz. Child support deniyor. Eşinizle evli olsanız da olmasanız da çocuğun babası bunu ödemek zorundadır ve bunu geçmişe yönelik de talep etme hakkınız olabilir.
  • 0 Oy
    3 İleti
    7k Bakış
    Z
    @Claudia-J-Muslu tesekkurler yanit icin. benim suan acaba basvurum devam ediyor mu, basvurum ne durumda bunu bi avukat ile iletisime gecerek ogrenmebilmem mumkun mu? avukatlar bu bilgiye erisebiliyorlar mi? en kotu biletimi alip ve durumu belgeleyip sansimi denemek istiyorum havaalaninda.
  • GC Mülakatından sonra ABD ye gitmezsem ne olur?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! @crazycells
    11
    -2 Oy
    11 İleti
    9k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @hpy1999, Sorunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k