Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ubiquitous, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Erken başvurmanın bir avantajı var mı? Ankara'daki bir fotoğrafçı ne kadar erken başvurursan kazandığın taktirde sıra numaran o kadar düşük olur demişti. Benim bildiğim kadarıyla sıra numaraları tamamen rastgele veriliyor. Erken ya da geç başvurmak sıra numaralarını etkiliyor mu?

    Şehir efsanelerine itibar etmeyiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eco, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba başvurular yapıldıkça buralar biraz sakinliyor galiba. benim merak ettiğim bir konu var konuşuldumu bilmiyorum

    ilk olarak konsoloslukta işlemler ds 260 üzerinden mi yapılıyor
    DS-260 ta verdiğiniz bilgiler ile KCC de dosyanız oluşturuluyor, Case no nuz aktif olduğunda dosyanız kcc den konsolosluğa gönderiliyor.

    yoksa başvuru formuda oluyormu konsoloslukta.

    Hayır konsoloslukta ayrı bir form doldurmayacaksınız.
    DS-260 da belirttiğiniz belgeelerin asıllarıyla konsolosluğa grüşmeye gideceksiniz.

    Başvuruları eleme olayı nasıl yapılıyor ilk önce bölge ve ülkelere ayırıp sonra hatalı başvuruları eleyip kalanlar arasından talihlileri belirliyorlar ikinci eleme ds 260 formu ile başvuru formunda ki bilgilerin eşleşmesi ile son elemede ds260 formu ile gönderilen belgelerin eşleşmesi ile mi yapılıyor süreç nasıl işliyor.

    Eleme, görüşmeye gelen ve kantlarını sunan kişilerin durumlarını değerlendirip, görüşme yapan konsolosun insiyatifinde. Başvurudaki beyanların gerçeğe aykırı olması, Eğitim, çocuk, iş ile ilgili bilgilerin gerçeğe uygun olmaması, para konusundaki yetersizlikler, kişinin suç kaydı vs gibi sebeplerle, tüm eleme konsoloslukta oluyor.

    konsolosluğa sadece tüm bilgileri doğrulanmış olanların dosyası mı gönderiliyor

    Doldurduğunuz DS260 bilgilerinin kontrol yeri konsolosluk.

    konsoloslukta elenme varmı varsa hangi nedenlerle oluyor.

    Yazdım yukarıda. Var. Elemeler Kosoloslukta olacak.


  • @sonarsokar Ben 4 Ekim'de başvurdum ve hala onay aşamasından bile geçmedi yani.


  • @ibrahimasar teşekkürler saolun.


  • @ibrahimasar teşekkür ederim.


  • Ben de yerimi alayım. 2019 da başvurdum çıkmadı. 2021 de çıkacak. Eminim


  • greencard fotoğrafı için yardıma ihtiyacım var tecrübeli biri yardım edebilir mi


  • @smitra34 https://dvprogram.state.gov/application.aspx önce beyaz bir duvarı arkana al ve foto çekin. Çeken kişi 1 1,5 metre uzakta olsun doğrudan kameraya bak telefon bağlantı kablosunu bilgisiyarına tak ve pcye aktar attım linkte foto örnekleri diyor foto yükleye bas seç fotonu oto kırpıyor birazda ayarlarsın sen


  • Merhaba arkadaşlar. Ben 4 yıllık İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarih bölümü mezunuyum. Başvuruda lisans mezunu mu diyeyim yoksa bu diploma kabul edilmiyor mu ? Çünkü travel.state.gov'un " INSTRUCTIONS FOR THE 2023 DIVERSITY IMMIGRANT VISA PROGRAM (DV-2023) " belgesinin "What are the requirements for education or work experience?" bölümünde şöyle bir ibare var:

    " Correspondence programs or equivalency certificates (such as the General Equivalency Diploma [G.E.D.]) are not acceptable. "

    Aynı evrağın Türkçesinde "correspondence programs" "Hizmet içi eğitim" diye çevrilmiş. Correspondence programs açıköğretim değil mi ?


  • @Timitus, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Correspondence programs

    Hizmet içi eğitim, "Özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belirli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan eğitimdir" Şeklinde tanımlanmış. Dolayısıyla açıköğretim ile alakası yok sanırım daha çok işe başlama öncesi alınan oryantasyon eğitimlerini kapsıyor dediğim gibi net olarak bir bilgim yok mantık yürüttüm. Eğitim derecenizin seçilmenize veya seçildikten sonraki işleyişe bir etkisi olmaması sebebiyle işi garanti altına almak için lise diploması seçeneğini seçebilirsiniz.


  • Herkese merhaba, benim bir sorum olacak şimdi bilindiği üzere pandemi süreci dv2020 ve dv2021 süreçlerini etkiledi peki bundan sonraki süreçte artık pandemi öncesi dönem gibi mi işler tüm süreçler yani dv2023'ü eğer kazanırsak süreç pandemi öncesi hızında mı devam eder? Cevabınız için şimdiden teşekkürler, herkese bol şanslar ve iyi forumlar 😊


  • Herkese Selamlar ,

    Başvuru sürecinde kullanacağımız dijital resmin https://greencardphotocheck.com/tr/ sitesindeki kurallara uyması mecburi mi?
    Öyle ise İstanbul ARNAVUTKÖY ilçesinde bir tane dişe değer fotoğrafçı yok!
    Sorsan herkes prof. yıllardır biyometrik fotoğraf çekiyor. Hiç sıkıntı olmamış.


  • @cvtgrz Green card için çekilen resimler biyometrik resimden farklıdır. Ölçü olarak biyometrik resim dikdörtgen olur ama green card için yani amerikan vize başvurusunda 600x600 şeklinde kare olur 1-2 saç kafa şu kadar cm olmalı gözükmeli gibi detaylar var ama oluru bu şekilde.


  • @bidünya teşekkür ederim 😊 fotoğrafta da bir sıkıntı olmazsa hayırlısı ile gideriz inşallah


  • Merhaba herkese iyi şanslar tekrardan
    Bugün fotoğraf çekimi yaptırdık eşim ve benim fotoğrafımda sıkıntı yok gözüküyor fakat bebeğimizin fotoğrafında saçları biraz dağınık olduğu için arka fona beyaz atarken araları gri kalmış (beyaz bir zeminde çekildik fakat fotoğrafçı yine hafiften beyaz atmak zorundayım dedi) bu sıkıntı olurmu saç bitim yerleri belli oluyor gibi greencard photo check adresinden kontrol ettim yine eşimle benim fotoğrafımda sıkıntı çıkmadı fakat bebeğimizin gözleri o kırmızı alan içinde kalmadı birde o saçların arasında kalan hafif grilik var bu konuda yardım edebilirmisiniz


  • @Timitus aldığınız diploma üzerinde aldığınız derece ile ilgili bilgi yer alıyordur. Sizinkin de lisans yazıyor mu?


  • @HopefulMan Bunu anlamanın en iyi yolu, DV-2022 sürecini takip etmektir 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Hala başvurmayanlar totemi olanlar burda mı 🙈


  • @Hyller Siz totem dersiniz ben devlet derim...... Tam 4 gündür sözde onaylama aşamasında pasaport

  • ⭐⭐⭐

    @sonarsokar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Hyller Siz totem dersiniz ben devlet derim...... Tam 4 gündür sözde onaylama aşamasında pasaport

    @sonarsokar bu sene evet okuyoruz biraz yavaş ilerliyor işlemler ama geç olsun güç olmasın diyelim bir an önce gelsin inşallah 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum