DV2023 Sohbet Odası
-
@ShaloGame, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Selam arkadaşlar, GreenCard'a başvuru yapmak istiyorum. ilk defa yapıyorum. Malumunuz o kadar çok bunla ilgili reklam ve bir o kadar da greencard'a bizden de başvuru yapabilirsinz diye bir çok sahte siteler bile olabiliyor. GreenCard'a nasıl başvuru yapabilirim ? Daha önce onay alan oldu mu , aldıysa neler yaptı, nasıl yol izledi. Detay verirse süper olur.
Aşağıdaki linki incelersen bütün bilgiler mevcut. Bir incele istersen.
-
@MrtGnr, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Herkese selamlar,
Hepimiz için elbette böyle bir şey mümkün değil ama herkese bol şans diliyorum. İnsana yakışan, insanca bir hayat hepimizin hakkı. Umarım hepimiz bir şekilde istediğimizi elde ederiz.
Bir sorum olacak, başvuru için bir fotoğrafçıda fotoğraflarımızı çektirdik ancak greencardphotocheck üzerinden kontrol ettiğimde fotoğraflarımızın uygun olmadığını görüyoruz. 591x591 piksel fotoğraflar ancak 600x600 olması gerektiğine dair uyarı veriyor. Bu fotoğraf üzerinde düzenleme yapılabilir mi? Yoksa sıfırdan fotoğraf mı çekilmesi gerekir? Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
Teşekkürler
Fotoğrafın ham halini isteyip kendiniz düzenleyebilirsiniz. Bir kaç sayfa geride nasıl yapacağınıza dair @ayvalik10 detaylı bir şekilde anlattı.
-
Arkadaşlar merhaba. Fotoğrafı https://tsg.phototool.state.gov/photo sitesinden kırpıp https://greencardphotocheck.com/tr/check.php baktığımda hepsi tikli ama https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker sitesinden kontrol yaptığımda Head is bigger than allowed 69% hatası alıyorum. Bir sorun olur mu?
-
@crazycells Ve kesinlikle her kesden rica ediyorum en yakın dostlarınızla bile dikkatli olun, en özel bilgilerinizi paylaşmayın. İnsanlar biranda düşmanınıza dönüşebilir. belgelerinizin resimlerini falan hemen çekip göndererek iş halletmeye çalışmayın.
-
@ozlemmm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bu dönemde resmen psikolojim bozuluyor, kendimi sürekli florida dan ev ve iş bakarken buluyorum. Sağlık sektöründe idareciyim Türkiye de, kendi kendime Amerikan sağlık sektörünü bilmiyorum, sigorta bilmiyorum, ne yapmalıyım diye araştırıyorum falan üffff, sıkıcı bir süreç, çıksa bir dert çıkmasa başka, psikolojik sorunlarım var yani bu ara :)))))))
Siz önce kazanın da, Floridanın muhtarı @Rhonster yol gösterir size. Kendisi de sağlık sektöründe ve Florida konusunda uzman.
-
@crazycells merhaba benım pasaportum üst kısımda isim ve soyisim türkçe karakterler ile girilmiş alt kısımda <<< ingilizce yazılı fakat ben basvuru yaparken ingılızce karakterler kullandım.acaba doğru mu yaptım ?
-
@Kclain Evet doğru yaptın.
-
@Kamran196, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@crazycells Ve kesinlikle her kesden rica ediyorum en yakın dostlarınızla bile dikkatli olun, en özel bilgilerinizi paylaşmayın. İnsanlar biranda düşmanınıza dönüşebilir. belgelerinizin resimlerini falan hemen çekip göndererek iş halletmeye çalışmayın.
Kimse kolay kolay bu bilgileri paylaşmaz zaten. Özelden vs, bu tarz yaklaşım sergileyenleri, yani bilgilerinizi isteyenleri mesajın detayları ile birlikte şikayet ediniz.
-
Bu ileti silindi! -
@Ubiquitous, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Erken başvurmanın bir avantajı var mı? Ankara'daki bir fotoğrafçı ne kadar erken başvurursan kazandığın taktirde sıra numaran o kadar düşük olur demişti. Benim bildiğim kadarıyla sıra numaraları tamamen rastgele veriliyor. Erken ya da geç başvurmak sıra numaralarını etkiliyor mu?
Şehir efsanelerine itibar etmeyiniz.
-
@eco, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba başvurular yapıldıkça buralar biraz sakinliyor galiba. benim merak ettiğim bir konu var konuşuldumu bilmiyorum
ilk olarak konsoloslukta işlemler ds 260 üzerinden mi yapılıyor
DS-260 ta verdiğiniz bilgiler ile KCC de dosyanız oluşturuluyor, Case no nuz aktif olduğunda dosyanız kcc den konsolosluğa gönderiliyor.yoksa başvuru formuda oluyormu konsoloslukta.
Hayır konsoloslukta ayrı bir form doldurmayacaksınız.
DS-260 da belirttiğiniz belgeelerin asıllarıyla konsolosluğa grüşmeye gideceksiniz.Başvuruları eleme olayı nasıl yapılıyor ilk önce bölge ve ülkelere ayırıp sonra hatalı başvuruları eleyip kalanlar arasından talihlileri belirliyorlar ikinci eleme ds 260 formu ile başvuru formunda ki bilgilerin eşleşmesi ile son elemede ds260 formu ile gönderilen belgelerin eşleşmesi ile mi yapılıyor süreç nasıl işliyor.
Eleme, görüşmeye gelen ve kantlarını sunan kişilerin durumlarını değerlendirip, görüşme yapan konsolosun insiyatifinde. Başvurudaki beyanların gerçeğe aykırı olması, Eğitim, çocuk, iş ile ilgili bilgilerin gerçeğe uygun olmaması, para konusundaki yetersizlikler, kişinin suç kaydı vs gibi sebeplerle, tüm eleme konsoloslukta oluyor.
konsolosluğa sadece tüm bilgileri doğrulanmış olanların dosyası mı gönderiliyor
Doldurduğunuz DS260 bilgilerinin kontrol yeri konsolosluk.
konsoloslukta elenme varmı varsa hangi nedenlerle oluyor.
Yazdım yukarıda. Var. Elemeler Kosoloslukta olacak.
-
@sonarsokar Ben 4 Ekim'de başvurdum ve hala onay aşamasından bile geçmedi yani.
-
@ibrahimasar teşekkürler saolun.
-
@ibrahimasar teşekkür ederim.
-
Ben de yerimi alayım. 2019 da başvurdum çıkmadı. 2021 de çıkacak. Eminim
-
greencard fotoğrafı için yardıma ihtiyacım var tecrübeli biri yardım edebilir mi
-
@smitra34 https://dvprogram.state.gov/application.aspx önce beyaz bir duvarı arkana al ve foto çekin. Çeken kişi 1 1,5 metre uzakta olsun doğrudan kameraya bak telefon bağlantı kablosunu bilgisiyarına tak ve pcye aktar attım linkte foto örnekleri diyor foto yükleye bas seç fotonu oto kırpıyor birazda ayarlarsın sen
-
Merhaba arkadaşlar. Ben 4 yıllık İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarih bölümü mezunuyum. Başvuruda lisans mezunu mu diyeyim yoksa bu diploma kabul edilmiyor mu ? Çünkü travel.state.gov'un " INSTRUCTIONS FOR THE 2023 DIVERSITY IMMIGRANT VISA PROGRAM (DV-2023) " belgesinin "What are the requirements for education or work experience?" bölümünde şöyle bir ibare var:
" Correspondence programs or equivalency certificates (such as the General Equivalency Diploma [G.E.D.]) are not acceptable. "
Aynı evrağın Türkçesinde "correspondence programs" "Hizmet içi eğitim" diye çevrilmiş. Correspondence programs açıköğretim değil mi ?
-
@Timitus, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Correspondence programs
Hizmet içi eğitim, "Özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belirli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan eğitimdir" Şeklinde tanımlanmış. Dolayısıyla açıköğretim ile alakası yok sanırım daha çok işe başlama öncesi alınan oryantasyon eğitimlerini kapsıyor dediğim gibi net olarak bir bilgim yok mantık yürüttüm. Eğitim derecenizin seçilmenize veya seçildikten sonraki işleyişe bir etkisi olmaması sebebiyle işi garanti altına almak için lise diploması seçeneğini seçebilirsiniz.
-
Herkese merhaba, benim bir sorum olacak şimdi bilindiği üzere pandemi süreci dv2020 ve dv2021 süreçlerini etkiledi peki bundan sonraki süreçte artık pandemi öncesi dönem gibi mi işler tüm süreçler yani dv2023'ü eğer kazanırsak süreç pandemi öncesi hızında mı devam eder? Cevabınız için şimdiden teşekkürler, herkese bol şanslar ve iyi forumlar 😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum