Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

WAT ogrencileri icin iki ve uc yil onceki vergi iadesi mumkun mu?

• Merhabalar,
    Uc hafta once K-1 surecim sonucu ABD'ye geldim. Daha once iki kez Work&Travel ile ABD'de calismistim. Bu sureclerde K-1 nedeniyle vergi iadesine basvurmadim. Bazi kulaktan dolma bilgilerden surecin problem yasayabilecegini duymustum. Bu nedenle basvuru yapmamistim vergi iadelerine. 2018 ve 2019'dan kalan iadelerim var. Bu vergilerin(federal ve state) iadesini almam mumkun mu? Eski yillar oldugu icin aklimda soru isaretleri var. Ayrica eger bu iade mumkunse hangi sitelerden faydalanmami onerirsiniz? Eski yil oldugu icin mi bilmiyorum ama H&R Block SSN'mi algilayamiyor ve ismimle eslestiremiyor bir nedenden oturu. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

• @P4BLO, içinde söyledi: WAT ogrencileri icin iki ve uc yil onceki vergi iadesi mumkun mu?

Merhabalar,
    Uc hafta once K-1 surecim sonucu ABD'ye geldim. Daha once iki kez Work&Travel ile ABD'de calismistim. Bu sureclerde K-1 nedeniyle vergi iadesine basvurmadim. Bazi kulaktan dolma bilgilerden surecin problem yasayabilecegini duymustum. Bu nedenle basvuru yapmamistim vergi iadelerine. 2018 ve 2019'dan kalan iadelerim var. Bu vergilerin(federal ve state) iadesini almam mumkun mu? Eski yillar oldugu icin aklimda soru isaretleri var. Ayrica eger bu iade mumkunse hangi sitelerden faydalanmami onerirsiniz? Eski yil oldugu icin mi bilmiyorum ama H&R Block SSN'mi algilayamiyor ve ismimle eslestiremiyor bir nedenden oturu. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Sayın @P4BLO ,
    Öncelikle SSN ve isim eşleşmesini düzeltmeniz önemlidir. Bu hem ise girmenizde problem yaratır hem vergi beyanlarınızda problem yaratır, hem de sonra vatandaşlık surecinizde problem yaratır. O yüzden yerel sosyal güvenlik dairenizi arayarak ve şahsen randevu alarak isim olayını sosyal güvenlik kartınızda düzeltmeniz serttir. Bu işlemler online yapılamamaktadır. Lütfen ekteki linke bakiniz. https://faq.ssa.gov/en-us/Topic/article/KA-01981 Vergi iadesi konusu benim alanım olmadığı için size bu konuda yardımcı olamıyorum. Ancak genel olarak vergi durumları her zaman için geriye donuk olarak düzeltilebileceği için, eğer vergi icin ödemeniz gereken miktar var ise ödeyebilirsiniz, vergi iadesi almanız gereken miktar var ise vergi iadesi alabilirsiniz. Yine de sizin durumunuza bir vergi uzmani ile bakıp gerekeni yapmanızı tavsiye ederim.

• @Claudia-J-Muslu Cevabiniz icin tesekkurler.

Benzer Başlıklar

• A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    181 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @crazycells, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü? @Figen, içinde söyledi: A1 A2 Diplomatik Vize ile AOS Yapmak Mümkün Mü? @Claudia-J-Muslu Gunaydinlar . Spesifik bir sorum olacak . A2 diplomatik Vize ile legal olarak Amerikada bulunan ve ayni zamanda DV kazanani olan bir kisi AOS yapabilir mi ? @gucarslan @crazycells Sizlerin hic bilgisi varmi bu konuda ? Claudia Hanim daha aciklayici cevap verecektir, ama A diplomatik vizeleri ile gelmis kisilerin bu vizeleri ile AOS yapabileceklerini sanmiyorum. USCIS sayfalarini da inceledim, anladigim kadariyla bu kisiler sadece ilticaya benzeyen bir basvuruyla Green Card alabiliyorlar, onun icin de hem A statulerini kaybetmis olmalari hem de ulkelerine geri donememeleri gerekiyor. Boyle bir durumda yukarida sayin @gucarslan 'in bahsettigi waiver'i alarak bir yol acilabiliyor. Ama burada DV'den bahsetmiyoruz, DV yolu ABD icinde kapali gorunuyor. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/section-13-diplomat Daha once forumumuzda konsolosluk calisanlarindan cekilis talihleri olmustu ve hepsi de Consular Processing ile diplomatik olmayan normal pasaportlarina gocmen vizeyi alip ABD'ye yeniden giris yaptilar. Sayin @Figen, bunu yapmak mumkun olabilir. Adjustment of status ile beraber mutlaka I-508 ve I-566 formlarinin da istenilen adette verilmesi gerekecektir. Detayli durumunuza da bakmak gerekecektir. Size form linklerini ekliyorum. https://www.uscis.gov/i-508 ve https://www.uscis.gov/i-566. Tebrikler.
  • Amerika Dava Katilim icin vize

2
    0 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mehmetakbulut, içinde söyledi: Amerika Dava Katilim icin vize Merhaba, Geçen sene ağustos ayında virginia eyaletine j1 öğrencisi olarak gittim. Akli dengesi yerinde olmayan biri arabası ile gelip bana çarpıp altında 900 metre sürükledi. Ayaklarımda, kollarımda ve sırtımda doku kayıpları oluştu. Amerikada 2 farklı ameliyat geçirdim. Daha sonra Türkiye'ye ambulans uçak ile sigortam tarafından getirildim. Türkiyede 3 farklı ameliyat geçirdim. Tekrardan ayağa kalkıp yürümem şubat ayını buldu maalesef. Amerikadaki sağlık harcamalarımı sigorta şirketim karşılamıyor maalesef, ve bana çarpan adamın mahkemesi var. Ben amerikaya gidip bana çarpan bu adamın gerekli cezayı almasını istiyorum sizce nasıl bir yol izleyebilirim. Şimdiden Teşekkürler Sayin @mehmetakbulut, oncelikle cok gecmis olsun. Davaya katilmak ve ozellikle de davada sahit olmak icin ABDye turistik vize alabilirsiniz. Ancak sizin anlattiginiz kaza turu ozel bir dava turudur adi personal injury/traffic accident olup her eyalette farkli kurallara tabi oldugu icin kazanin oldugu eyalette bu konuda uzman bir avukata basvurmaniz gerekir. Bu tur davalari avukatlar yuzde uzerinden yuruturler ve sizden para almazlar. Kazanacaklari oranin bir kismini sizden alirlar. Ayrica bu konuda danismanlik icin de ucret almazlar.
  • 18 Yasindan Kucuk Cocuklar icin H4 uzatmasi

3
    0 Oy
    3 İleti
    91 Bakış
    ErdokhanE
    Ilginize cok tesekkur ederim.
  • B2 Turist Vizesinden F1 Ogrenci Vizesine Gecis

3
    0 Oy
    3 İleti
    552 Bakış
    V
    @Claudia j,Muslu, Tesekkurler vermis oldugunuz bilgiler icin. :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

50

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k