Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

WAT ogrencileri icin iki ve uc yil onceki vergi iadesi mumkun mu?

• Merhabalar,
    Uc hafta once K-1 surecim sonucu ABD'ye geldim. Daha once iki kez Work&Travel ile ABD'de calismistim. Bu sureclerde K-1 nedeniyle vergi iadesine basvurmadim. Bazi kulaktan dolma bilgilerden surecin problem yasayabilecegini duymustum. Bu nedenle basvuru yapmamistim vergi iadelerine. 2018 ve 2019'dan kalan iadelerim var. Bu vergilerin(federal ve state) iadesini almam mumkun mu? Eski yillar oldugu icin aklimda soru isaretleri var. Ayrica eger bu iade mumkunse hangi sitelerden faydalanmami onerirsiniz? Eski yil oldugu icin mi bilmiyorum ama H&R Block SSN'mi algilayamiyor ve ismimle eslestiremiyor bir nedenden oturu. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

• @P4BLO, içinde söyledi: WAT ogrencileri icin iki ve uc yil onceki vergi iadesi mumkun mu?

Merhabalar,
    Uc hafta once K-1 surecim sonucu ABD'ye geldim. Daha once iki kez Work&Travel ile ABD'de calismistim. Bu sureclerde K-1 nedeniyle vergi iadesine basvurmadim. Bazi kulaktan dolma bilgilerden surecin problem yasayabilecegini duymustum. Bu nedenle basvuru yapmamistim vergi iadelerine. 2018 ve 2019'dan kalan iadelerim var. Bu vergilerin(federal ve state) iadesini almam mumkun mu? Eski yillar oldugu icin aklimda soru isaretleri var. Ayrica eger bu iade mumkunse hangi sitelerden faydalanmami onerirsiniz? Eski yil oldugu icin mi bilmiyorum ama H&R Block SSN'mi algilayamiyor ve ismimle eslestiremiyor bir nedenden oturu. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Sayın @P4BLO ,
    Öncelikle SSN ve isim eşleşmesini düzeltmeniz önemlidir. Bu hem ise girmenizde problem yaratır hem vergi beyanlarınızda problem yaratır, hem de sonra vatandaşlık surecinizde problem yaratır. O yüzden yerel sosyal güvenlik dairenizi arayarak ve şahsen randevu alarak isim olayını sosyal güvenlik kartınızda düzeltmeniz serttir. Bu işlemler online yapılamamaktadır. Lütfen ekteki linke bakiniz. https://faq.ssa.gov/en-us/Topic/article/KA-01981 Vergi iadesi konusu benim alanım olmadığı için size bu konuda yardımcı olamıyorum. Ancak genel olarak vergi durumları her zaman için geriye donuk olarak düzeltilebileceği için, eğer vergi icin ödemeniz gereken miktar var ise ödeyebilirsiniz, vergi iadesi almanız gereken miktar var ise vergi iadesi alabilirsiniz. Yine de sizin durumunuza bir vergi uzmani ile bakıp gerekeni yapmanızı tavsiye ederim.

• @Claudia-J-Muslu Cevabiniz icin tesekkurler.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    2 İleti
    229 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @bmduman, içinde söyledi: Vatandaslik sonrasi TR mal varliklari vergi yukumlulukleri Merhabalar, Ilerleyen gunlerde 5 yillik greencard sureci sonrasi vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Ancak basvuruyu yapmadan once ogrenmek istedigim sey Amerika hukumetinin TR mal varliklari uzerinde nasil bir vergi yukumlulugu uyguladigi. Ornegin miras, tasinmaz mallar vb ornekler icin vatandaslik sonrasi bir yukumlulugum oluyor mu? Veya yukumluluk sadece bildirimden mi ibarettir? Cevaplayabilirseniz cok memnun olurum. Eger bir yukumlulugum olacaksa ve bunu engellemenin yasal bir yolu var ise vatandaslik basvurusundan once yapmam gereken bir sey var ise yonlendirmenizi rica ederim. (Tasinmazin satisi, miras hakkindan feragat etme vb gibi) Sayin@bmduman, bu konuyu bir vergi uzmanina danismanizda yarar vardir. ABD vatandaslari dunyadaki butun varliklari uzerinden vergiye tabidirler. Cifte vergilendirmeyi onleme anlasmalari oldugu oranda, ABD vatandasi iki ulkedede vergiye tabi olmaz. TC ile ABD arasinda boyle bir anlasma mevcuttur. Ancak bunlar genel bilgiler olup ozel durumunuzu hem TC hem de ABD vergi sistemini anlayan bir uzman ile degerlendiriniz.
  • TR'de olan mal ve mulk icin vasiyet yazdirmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    135 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @yosty, içinde söyledi: TR'de olan mal ve mulk icin vasiyet yazdirmak Selam , Annem TR'de olan mali ve mulku icin vasiyet yazdirmak istiyor, bunu turkce konusan bir avukatla yapmak istiyor. kendisi hasta, anneme bir sey olursa bu vasiyet TR'de gecerli olucak midir? tesekkurler. Sayın @yosty, vasiyetname yapabilmek için kişinin akıl gücünün yerinde olması gerekir. Vasiyetname yapılırken miras bırakanın uyması gereken şekil kuralları ile bazı sınırlamalar bulunmaktadır. Miras bırakan terekenin üzerinde sınırsız tasarruf hakkına sahip değildir. Vasiyetname yaparken uyulması gereken kanuni şekil şartları ve diğer şartlara uyulursa ve annenizin sağlık durumu uygun ise vasiyet yapabilir ve geçerli olur.
  • Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

3
    4 Oy
    3 İleti
    573 Bakış
    goodluckG
    Cevabiniz icin tesekkur ederim
  • J1 2 yil kurali ile I-485 yardim

2
    0 Oy
    2 İleti
    328 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Reggie-Temir, içinde söyledi: J1 2 yil kurali ile I-485 yardim Merhabalar, Ben Amerika ya J1 traineeship vizesi ile staj yapmaya geldim. Hiç bir kuruma bağlı olarak herhangi bir burs veya yardım fonu kullanmadığım halde, vize kuralları gereği 2 yok kuralına dahil edildim. Vizem 30 Kasım’da bitiyor, 12 ekimde evlendim ve bu kuralı kaldırmak için herhangi bir girişimim olmadı. Çünkü bilmiyordum formda sorulduğunu. 24a sorusunda özellikle bu konu üzerine soru var. Waive işlemi 4-6 ay sürmekte ancak benim vizem 20 güne bitiyor. Herhangi bir waive başvurusu yapmadan I-485 i göndersem sorun yaşar mıyım? Başvuru aşamalarında ilk aşama case nosu alıp öyle büyükelçilik ve department of states e başvuruluyor. Online case no alıp, dilekçe yazıp göndersem hoş karşılarlar mı? Sayın @Reggie-Temir , Bazen iki yıl kuralına tabii olmasanız da pasaportunuza iki yıl kuralına tabiisiniz gibi yalnız bir ibare yazılabilmektedir. Genelde ABD veya Türk kaynaklı burslar kullananlar bu kurala bağlıdır. İlk aşamada bu kurala gerçekten tabii olup olmadığınızı bilmek önemlidir. Sizin durumunuzda Department of Stateden bir görüş alıp (advisory opinion) bu kurala bağlı olup olmadığınızı teyit etmek yararlı olabilir. Size ilgili linki gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/advisory-opinions.html Waivere tabii iseniz I-485i sonuçlandıramazsınız ve sorun yasarsınız. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k