DV2023 Sohbet Odası
-
Arkadaşlar merhaba.gc başvuru formu doldurmaya başladım birkaç video izledim ve videolarda bir tezatlık gördüm.4 .bölümde birth city ilçe mi il mi yazalım?birde 14f ve 15 f bölümünde eş ve çocukların doğum yerini ilçe mi şehirmi olarak gireyim?kafam karıştı
-
@clourpoint birth e devlette ne yazıyorsa onu yazabilirsin biliyorsun bu kadar takılmıyorlar sen e devletten belge göndereceksin ya ozaman ispat edeceksin sonuçta o belge de ilde yazacak ilçe de farketmez
-
Sağol fatih.ben pasaporttaki bilgilere göre yazacağım.tşk
-
@clourpoint 8 mayısta sana çıktıktan sonra belge maili atacaksın ya işte orada yazanla tutsun yeter sonuçta amerika da bulunan ilişki - eğitim - adres bizimkiler gibi değiller ondan göz yumuyorlar
-
@Mahmuthan-Temel amac yaşamak zaten turist gibi kullancaksanız turist vizesi alın daha garanti başkasının hakkına girmezsiniz böylelikle
-
@clourpoint Her pasaportta doğum yeri olarak "ilçe" yazmaktadır. Dolayısıyla sizin ve ailenizin için doğum yerine "ilçe"de ne yazıyorsa aynen uygulayabilirsiniz. Hiçbir sakıncası yok. Bol şans dilerim.
-
@Hasan-HASAR ailemin bütün fertleri ilçe doğumlu.ilçe olarak gireceğim.tşk
-
Merhaba grin cart çıktıktan sonra ds 260 formunda kalıcı adres göstermek lazım orda hiç tanıdığımız yok nasıl adres gösterecek
-
@clourpoint, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Hasan-HASAR ailemin bütün fertleri ilçe doğumlu.ilçe olarak gireceğim.tşk
Rica ederim. Ekstra aklınızda soru işareti kalmaması için kılavuz video bırakıyorum alta.
-
Merhabalar, şu an Portekiz'de erasmus yapmaktayım. Şubat ayına kadar bitecek dönemim. Sonrasında 1 dönem daha da uzatabilirim. Green card başvurusu yapacaağım şu an ama aklıma takılan şu soru var ' Where do you live today?' bu soruya Türkiye mi Portekiz mi yazmalıyım ?
Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum -
@Barış-Akdemir İkamet ettiğin yeri yaz çünkü kazansan bile görüşmeye seneye bu vakitler gideceksin ilk kazananlar arasında olursan zaten o vakit sana nerde girmek istersin diye gene soruyor gene portekizde olursan oranın konsolosluğunda girersin
-
@Tolga-Arslan Airbnb kullanarak bir ev tutup oranın adresini verirsiniz gideceğiniz tarihleri ayarlayıp.
-
@Murat-Şengül, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Satarer çok ufak bir saç gelmiş üzerine o yüzden. yoksa geri kalan herşey gayet normal
Sorun olacağını sanmıyorum. Tabiki konsolokluk adına konuşmak doğru olmaz ama aşağıda Amerika Dış İşleri Bakanlığının fotoğraf ayarlama sitesindeki örnekte de sizin bahsettiğiniz durum var. Kadının başı açık, kulakları saçlarından dolayı görünmüyor ama kameraya düz bir şekilde bakmış ve tüm yüzü görülüyor. Kısacası bu şekliyle kabul edildiğini gösteriyor. Benim tahminim sizinde sıkıntı yaşıyacağınızı zannetmiyorum.


-
İlk iki başvuruda özene bezene fotoğrafçıya gidip fotoğraf çektirmiştim. En ince ayrıntısına kadar düzgün olsun diye bir sürü farklı siteden sağlamasını yapmıştım fotoğrafın. Dün üçüncü başvuru için geçtim duvarın karşısına açtım ön kamerayı şaaakkkkk..... İlk başvuruda gelen ''kesin kazanacağım hissi'' yerini böylesi bir boş vermişliğe bırakıyor :slightly_smiling_face:
-
@Ali-Dmr O zaman bence bu sefer kesin olacak sanki haaa ne dersin? 😉😉😀😀
-
@Satarer Bundan sonra iki kere daha başvuracağım. Çıktı çıktı, çıkmadı Kanada'daki kalıcı oturum iznini alıp köşeme çekileceğim. Her sene GC beklentisiyle yaşamak zor :grinning_face_with_big_eyes:
-
Merhaba, iyi forumlar dilerim. Yakın zamanda pasaport için randevu alacağım. Pasaporttan hemen sonra Green Card için başvurmak istiyorum. Pasaport için biyometrik vesikalık istediler. Ayrı ayrı fotoğraf çektirmeye gerek var mı? Nasıl olsa GC için fotoğrafı kendim manuel olarak düzenleyeceğim zaten. Fotoğrafçıya belirtmem gereken bir teknik detay var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
-
@Ali-Dmr aynen dostum. sanırım 7. başvurum olacak bu, her sene çıkar diye yaşamak artık çok saçma geliyor. olur yada olmaz diyip çok üstünde durmadan geçmek lazım.
her türk erkeği gibi tüm gün malum araç al sat sitesinde almayacağım araçlara bakan biri olarak, craigslist te vakit geçiriyodum bi ara :))) kesin gidicem ya :) artık moral bozmaktan başka bişey değil :/ -
@Satarer es ile problem yok cok sukur. dv2021 kazanan esimdi zaten. ama malum surecten gidemedik, ve umidimiz hala dava ile birleikte devam etmekte.
ama olmazsa eger dv2023 katiliyoruz ben ve esim ayri ayri form dolduruyoz -
@Cemil-Hacioglu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
dolduruy
Doğum yeri GC çekilişine katımaya olanak sağlamıyorsa, eş, anne baba gibi tercihlerle, onlarım doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep etmeyi kastediyor bu seçenek. Listede yayınlanan, bu yıl başvuramayacak ülkelerden birinde doğduysanız bu maddeyi işletmek avantajınıza olur.
Yoksa Almanyadan 500 kişi kazanıyor Türkiyeden 2700 kişi, Almanya yerine Türkiyeden başvurayım şansım artsın düşüncesi şöyle yanlış, Almanyadan 50 bin kişi başvuruyorsa, Türkiyeden 250 bin kişi. İkisinde de şans ortalama %1. Zaten Toplam başvuran sayısı ile kazanan sayısı arasında da böyle bir denge var.
Özetle, almanyadan az kişi katıldığı için 500 kişi kazanıyor. Eğer almanyadan 1 milyon kişi başvursa her sene 6-7 bin kişi (ülke kotası olduğundan) kazanırdı. Yani içinizi ferah tutun. Avrupa kontenjanından katıldığınızdan Almanya, Bulgaristan ya da Türkiye açısından herhangi bir avantaj farkı yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum