Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Murat-Şengül, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Satarer çok ufak bir saç gelmiş üzerine o yüzden. yoksa geri kalan herşey gayet normal

    Sorun olacağını sanmıyorum. Tabiki konsolokluk adına konuşmak doğru olmaz ama aşağıda Amerika Dış İşleri Bakanlığının fotoğraf ayarlama sitesindeki örnekte de sizin bahsettiğiniz durum var. Kadının başı açık, kulakları saçlarından dolayı görünmüyor ama kameraya düz bir şekilde bakmış ve tüm yüzü görülüyor. Kısacası bu şekliyle kabul edildiğini gösteriyor. Benim tahminim sizinde sıkıntı yaşıyacağınızı zannetmiyorum.

    Screenshot_1.jpg

    Screenshot_2.jpg


  • İlk iki başvuruda özene bezene fotoğrafçıya gidip fotoğraf çektirmiştim. En ince ayrıntısına kadar düzgün olsun diye bir sürü farklı siteden sağlamasını yapmıştım fotoğrafın. Dün üçüncü başvuru için geçtim duvarın karşısına açtım ön kamerayı şaaakkkkk..... İlk başvuruda gelen ''kesin kazanacağım hissi'' yerini böylesi bir boş vermişliğe bırakıyor 🙂


  • @Ali-Dmr O zaman bence bu sefer kesin olacak sanki haaa ne dersin? 😉😉😀😀


  • @Satarer Bundan sonra iki kere daha başvuracağım. Çıktı çıktı, çıkmadı Kanada'daki kalıcı oturum iznini alıp köşeme çekileceğim. Her sene GC beklentisiyle yaşamak zor 😃


  • Merhaba, iyi forumlar dilerim. Yakın zamanda pasaport için randevu alacağım. Pasaporttan hemen sonra Green Card için başvurmak istiyorum. Pasaport için biyometrik vesikalık istediler. Ayrı ayrı fotoğraf çektirmeye gerek var mı? Nasıl olsa GC için fotoğrafı kendim manuel olarak düzenleyeceğim zaten. Fotoğrafçıya belirtmem gereken bir teknik detay var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.


  • @Ali-Dmr aynen dostum. sanırım 7. başvurum olacak bu, her sene çıkar diye yaşamak artık çok saçma geliyor. olur yada olmaz diyip çok üstünde durmadan geçmek lazım.
    her türk erkeği gibi tüm gün malum araç al sat sitesinde almayacağım araçlara bakan biri olarak, craigslist te vakit geçiriyodum bi ara :))) kesin gidicem ya 🙂 artık moral bozmaktan başka bişey değil 😕


  • @Satarer es ile problem yok cok sukur. dv2021 kazanan esimdi zaten. ama malum surecten gidemedik, ve umidimiz hala dava ile birleikte devam etmekte.
    ama olmazsa eger dv2023 katiliyoruz ben ve esim ayri ayri form dolduruyoz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Cemil-Hacioglu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    dolduruy

    Doğum yeri GC çekilişine katımaya olanak sağlamıyorsa, eş, anne baba gibi tercihlerle, onlarım doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep etmeyi kastediyor bu seçenek. Listede yayınlanan, bu yıl başvuramayacak ülkelerden birinde doğduysanız bu maddeyi işletmek avantajınıza olur.
    Yoksa Almanyadan 500 kişi kazanıyor Türkiyeden 2700 kişi, Almanya yerine Türkiyeden başvurayım şansım artsın düşüncesi şöyle yanlış, Almanyadan 50 bin kişi başvuruyorsa, Türkiyeden 250 bin kişi. İkisinde de şans ortalama %1. Zaten Toplam başvuran sayısı ile kazanan sayısı arasında da böyle bir denge var.
    Özetle, almanyadan az kişi katıldığı için 500 kişi kazanıyor. Eğer almanyadan 1 milyon kişi başvursa her sene 6-7 bin kişi (ülke kotası olduğundan) kazanırdı. Yani içinizi ferah tutun. Avrupa kontenjanından katıldığınızdan Almanya, Bulgaristan ya da Türkiye açısından herhangi bir avantaj farkı yok.


  • Ben de bu yıl ilk defa başvurdum 500 tane yerden video izleyerek. 😂 Umarim çıkar 🤷🏻♂

  • ⭐⭐⭐

    @Ali-Dmr, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    İlk iki başvuruda özene bezene fotoğrafçıya gidip fotoğraf çektirmiştim. En ince ayrıntısına kadar düzgün olsun diye bir sürü farklı siteden sağlamasını yapmıştım fotoğrafın. Dün üçüncü başvuru için geçtim duvarın karşısına açtım ön kamerayı şaaakkkkk..... İlk başvuruda gelen ''kesin kazanacağım hissi'' yerini böylesi bir boş vermişliğe bırakıyor 🙂

    Sanırım bu forumda gördüğüm bir fotoğraf vardı. Bir arkadaş evde çekip yolladığı fotoğrafı buraya da eklemişti. Arkada buat kapağı gözüküyordu 😂😂 -he bu arada kazanmıştı.

    Buat kapağı ne ola ki? diyenler için örnek aşağıda 😁

    buat-kapaği-yesilkartforum.com.jpg

  • ⭐⭐⭐

    @KaanAcar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba, iyi forumlar dilerim. Yakın zamanda pasaport için randevu alacağım. Pasaporttan hemen sonra Green Card için başvurmak istiyorum. Pasaport için biyometrik vesikalık istediler. Ayrı ayrı fotoğraf çektirmeye gerek var mı? Nasıl olsa GC için fotoğrafı kendim manuel olarak düzenleyeceğim zaten. Fotoğrafçıya belirtmem gereken bir teknik detay var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

    Elini çabuk tut. Bazıları 10 gün sonra alabiliyor pasaportu. Gerçi numarasını e-devletten görebiliyormuşsun ama ne olur ne olmaz.

    Fotoğraf için de, çektiği fotoğrafın ham halini sana dijital olarak atsın. Normal vesikalık. bio falan değil. Kesmeden, kırpmadan atsın sana. Sonrasında normal bio foto yapabilir.
    Sana attığı fotoyu burada linki paylaşılan sitelerden ayarlayıp başvurabilirsin.


  • @Mahmuthan-Temel Orada bir hayat kurmaz, para kazanmaz vergi ödemezseniz kazandığınız green card bir süre sonra iptal edilir. Böyle bir şey için onca masrafa niye girer ki insan? Giriş çıkış yapmak istiyorsan turist vizesi al.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Ufak bir istatistiki bilgi. Geçen sene başvuru zamanı başladığında yaklaşık 200. sayfadaymışız. Bu yıl 333. Sayfadayız. Burdan bile bakarak bu sene GC başvuruları % 50 artmış diyebiliriz. Ben derim valla. Kimse de engel olamaz.


  • Merhaba ben şuan üniversite son sınıf öğrencisisiyim. Başvururken "Some university courses" seçeneğini mi işaretlemeliyim yoksa henüz üniversite diplomam olmadığı için "High school diploma" seçeneğini mi işaretlemeliyim.


  • @Eren-Evren, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Merhaba ben şuan üniversite son sınıf öğrencisisiyim. Başvururken "Some university courses" seçeneğini mi işaretlemeliyim yoksa henüz üniversite diplomam olmadığı için "High school diploma" seçeneğini mi işaretlemeliyim.

    “Some university courses” seçeceksiniz.


  • Merhabalar benim kimlikte 2 adım var.Başvuruda ikinci adımı middle name olarak mı girmeliyim? Pasaportum da dümdüz namein yanında yazıyor ikiside


  • @ibrahimasar Özellikle "Vallahi Selected" videosu viral olunca insanların algısının ekstra açıldığına inanıyorum.


  • Herkese merhaba,
    Yanlis hatirlamiyorsam 2017 yilinda esimle ilk basvurumuzu yapmistik maalesef cikmamisti. Simdi tekrar denemeye karar verdik.
    Basvurumuzu hem kendim hem esim adina yaptim. Fotograflarimizi beyaz kapinin onunde cekip photo tool ile istenen formata getirdik. 2 yasinda oglumuzun da fotosunu kapida cekip benzer sureci yuruttuk.
    Onumuzdeki mayisa kadar hep beraber guzel bir bekleyis yaşamak dileğiyle.
    Simdiden herkese bol sans.
    Umarim one way ticket aliriz 🙂


  • arkadaslar lutfen net bilgisi olanlar cevaplasin..kronik hepatit b cekilise katilmama engelmidir degilmidir?eger hicbirsekilde kabul edilmiyorsa basvuru yapip bosuna umutlanmak istemiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mutlu-Pudak, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    e kabul ed

    Bu sorunun cevabını 2007 den beri araştırıyorduk, bende de kronik hepatitB var. 2007 de bunu bir forumda soran arkadaş yanılmıyorsam 2013 de kendisi girip cevaplamış. Vizesini sorunsuz almış. Ben de böylelikle öğrenmiş oldum. Çekilişe katılabirsin. Rahatça umutlanabilirsin 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum