Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • @ayvalik10 Ben zaten yaptım. Bende sıkıntı yok ki. @VlkArc arkadaşa cevaben yazmıştm onu. Tabi forumu kaldığım yerden okuma başladığım için sizin ayrıntılı açıklamanızı görmeden cevap yazmıştım arkadaşa. Biliyorsunuz forumun hiçbir sayfasını kaçırmamak lazım. Mesela bugün 12 sayfa okuyarak geldim sona.


  • @ayvalik10 idphoro4you programını zaten sayenizde öğrendim ve resimleri çektirir çektirmez hemen halletmiştim. Ayrıca program konusundaki bilgilendirmeleriniz içinde teşekkür ederim.


  • @ayvalik10 Aklımdaki fikir şöyle aslında, sizin de belirttiğiniz üzere ilk başlangıç eyalet olarak New york gibi metropolitan bir eyalet seçmek yerine, daha fresh başlangıçların daha kolay olduğu eyaletlerde başlamayı düşünüyorum. Şu an çok fazla araştırmadım ama Colorado, Denver bu açıdan tatmin edici gibi gözüküyor.

    Ama asıl değinmek istediğim nokta o değil. Ben zaten böylesine fresh başlangıç için daha kolay olacak eyaleti seçeceğim zaten, ama bankadaki 8-10 bin dolar yüzünden boşuna sevinmiş olmak istemiyorum.

    Örneğin 5000 - 10000 dolar arasında bankada para gösterip vize alabilen insanlar var mıdır? Bu kural bu kadar katı olmamalı diye düşünüyorum.


  • @vPhoenix o paralara forumda alanlar var lakin örnek olarak 2018'de o paralar onay aldıysa 2019'da o paralar onay almamış 1 sene esneklik gösterilmiş o da tahminimce dolar kuru bır anda fırladı o yüzden esneklik oldu


  • @vPhoenix ben de benzer dusuncedeyim lakin sicak yerleri seviyorum ben Akdeniz insaniyim Arizona nasil sizce?


  • @Cycraft Şu an kur miktarı türkiye tarihinin rekorunda ve yükselmeye devam ediyor. Acaba yeniden esneklik ve iyimser yaklaşılır mı böyle bir enflasyon ve ekonomi durumunda? Sonuçta onlar da ülkenin durumundan en az bizim kadar haberdar ve bilgililer.

  • ⭐⭐

    @vPhoenix, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @ayvalik10 Aklımdaki fikir şöyle aslında, sizin de belirttiğiniz üzere ilk başlangıç eyalet olarak New york gibi metropolitan bir eyalet seçmek yerine, daha fresh başlangıçların daha kolay olduğu eyaletlerde başlamayı düşünüyorum. Şu an çok fazla araştırmadım ama Colorado, Denver bu açıdan tatmin edici gibi gözüküyor.

    Ama asıl değinmek istediğim nokta o değil. Ben zaten böylesine fresh başlangıç için daha kolay olacak eyaleti seçeceğim zaten, ama bankadaki 8-10 bin dolar yüzünden boşuna sevinmiş olmak istemiyorum.

    Örneğin 5000 - 10000 dolar arasında bankada para gösterip vize alabilen insanlar var mıdır? Bu kural bu kadar katı olmamalı diye düşünüyorum.

    Her zaman ilk etapta büyük eyalete gitmenizi öneririm, iş imkanı olsun sosyal yaşam olsun daha iyi olur ve 10bin dolar mülakatta onay almanızı engellemez çok düşük bir miktar değil.


  • @tlgkyz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    ya içimde çok farkli bi his varya sanki çıkıcak yerimde duramıyorum herkeste aynımı bu :)

    İlk başvuru olunca böyle oluyodu dimi. Babam hacı kurasına katıldığındada böylediydi. Ben ilk defa piyango bileti aldığım yılbaşındada. İşin içinde çekiliş varsa sanki insanın kendisine kesin çıkar gibi geliyor.


  • @avar istemsizce o duyguya giriyorum,nedense kesin kazanacak gozuyle bakıyorum


  • @Erkand neden ilk etapta büyük eyalet öneriyorsunuz? Detaylı ve mümkünse bütün bilgi birikiminizi duymak isterim


  • @ayvalik10 benim yaşımda 47 üstelik emekliliği haketmiş memurum hanımın iyi bir işi var o da memur gibi 8-17:30 çalışıyor hafta sonu 2 gün tatil ama 15 yaşındaki oğlumuz için yeni bir maceraya yelken açıyoruz,10.sınıf öğrencisi onun sağdan soldan lise son sınıfı Amerika'da nasıl okurum ve orada kalarak nasıl üniversiteli olurum diye yoğun araştırmalarını isteğini görünce onun için başvuru yapmaya karar verdik.gençlerin çoğu oyun oynadıkları bilgisayarların,cep telefonlarının ve hayalini kurdukları arabaların orada ne kadar ulaşılabilir rakamlarda olduğunu görünce Amerika'da yaşamak istiyor ve onlara hak vermemek elde değil.

    Bence sizde yaşınızı sorun etmeyin.Amerika'ya göre yaşlı değiliz :)


  • Bu ileti silindi!

  • @crazycells Teşekkür ederim, inşallah bu formu doldurmak nasip olur :)

    Evet fotoğrafta o da benim dikkatimi çekti kıyafetten olabilir, mülakatta elemezler diye düşünüyorum, en büyük korkum çekilişten önce AI toollar ile otomatik eleme yapılması, linuxta bazı araçlar vardı, belirlenen kriterlerde yüz özelliklerini vs. filtreliyor aynısını hatta daha iyisini yapabilirler diye düşünüyorum ama ufak bir hatada o kadar insanın hakkına da geçmezler.


  • @Satarer sen muhteşemsin :)


  • Ufak bir sorum olucak ben şu an lise son sınıf öğrencisiyim 2022 yılında mezun olacağım yani mülakattan önce. Formu doldururken hangi eğitim seviyesini işaretlemeliyim?


  • @sarpturan24, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    yılında mezun olacağım yani

    aynı durumdayız ilk başvuru yaptıgın forumda lise okudugunu işaretle sonra çıkarsa ds260 da mezun oldugunu kesin alıcaksan diplomayı


  • Daha önce yazıldı mı göremedim ama bir konuya dikkatinizi çekeyim. Malum ABD sisteminde tarihler AY/GUN/YIL olarak yazılır. Yanılmıyorsam daha önceki senelerde de DV girişi de bu şekilde oluyordu (emin değilim).

    2023 resmi kılavuzunda doğum tarihi için gün/ay/yıl formatı olarak yazılacak diyor. Hoş, giriş esnasında dikkat edersiniz ama yazayım dedim. Benim için sorun yok zira doğum tarihim 3/3 :)


  • Uzun bi aradan sonra yine yeniden buralarda olmak...
    Bu sene basvurucak olan herkezin ve 36 yasinda ilk basvurusunu yapicak olan benim hayallerimi gerceklestirebilmek adina kazanmam ve kazanmaniz umidi ile ,

    Hepinize Bol Sans Diliyorum🙏🏼

    O sene Bu sene 😉✋🏽


  • @Corona2023 DV başvuru formunda ay kısmında rakam ile değil de sözel olarak menüden ay seçimi yapılıyor.


  • @gokhanbagatur, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Uzun bi aradan sonra yine yeniden buralarda olmak...
    Bu sene basvurucak olan herkezin ve 36 yasinda ilk basvurusunu yapicak olan benim hayallaerimi gerceklestirebilmek adina kazanmam umidi ile ,

    Hepinize Bol Sans Diliyorum🙏🏼

    O sene Bu sene 😉✋🏽

    36 bişi değil yahu benim yanımda, rahatol :)
    size de bol şanslar olsun


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum