Nisanlilik vizesini su konudan takip edip, sorunuzu yine o konuda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi/
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Doğum yerim almanya
-
@crazycells evet öyle yaptım. Klavye ile yazılan yere pasaportta ne yazıyorsa, ülke olarak seçilen yerde ise cyprus seçtim.
-
@omondoles hocam senin durum da değişik mis evet. Bakalim çıkarsa taa Arabistan'dan doğum belgesi isteyecez. Zaten aramız bozuk bir gıcıklık yapmazlar umarım.
-
Merhaba.Almanya oberhausen den doğum belgesi almak için Almanya nın Ouberhausen belediyesini internette araştırdım. Vatandaş hizmetleri sicil bölümü doğum belgesi bölümündeki ([email protected]) olan iletişim adresine mail attık çeşitlilik vizesi için gerekli olduğunu ve elimizde doğumdan olan belgenin fotosunu da ekledik maile. Fakat yenisinin de gerekli olduğunu belirttik. Sonra sitede olan telefon numarasını arayıp ingilizce konuşan biriyle görüştü kızım. Eşimin orada doğduğunu ve mail attığımızı söyledi. Ancak doğum belgesi için farklı bir adrese yönlendirdi maili. Ve dün "[email protected]" adresinden gelen mailde 10.90 EU ücreti yatıracağımız iban numarasını belgenin gönderileceği adresi yazmamızı istediler.ve apostilli evrak isterseniz düseldorfa gönderilecek oradanda apostilli orjinal sertifikayı alırsınız yazıyordu. Şimdi ücretini yatırıp adresi de mail attım. ama apostil olmasına gerek yok.
7 temmuz da oberhausen belediyesi sicil bölümü ile iletişim kurduktan sonra ücretini yatırıp dekontuda mail atarak başladığımız doğum belgesi talebimiz sonucu
14 temmuz da Almanya dan normal posta yoluyla gönderdikleri mektup(hatta arayıp postaya verdiklerinde bir takip numarası varmıdır diye sordum. Normal postayla gönderdikleri için takip no yok dedi)bugün 25 ağustos ta tam 40 gün sonra postada kaybolduğunu bile düşünürken adresime geldi.. Süreç hakkında bilgi vermek istedim..Şimdi de 9 ağustos ta iadeli taahhütlü gönderdiğim police certificate talep belgesi sonucu oradan gelecek belgeyi bekliyorum. O da 25 Eylül gibi gelirse olası Ekim mülakatına yetişir.Mülakatta konsolosluk soruyor dediler. Ayrıca Mülakata gelirken getirilecek denilen belgeler içinde bulunuyor. Süreç bu şekilde. Yaklaşık bir belge 40-50 gün de geliyor.Saygılar. -
@Ali-Yüksel elinize kolunuza sağlık çok teşekkür ederim gerçekten de çok kıymetli bilgiler yazdıklarınız.
-
@Ali-Yüksel bende ayni sekilde 1 haftada express gonderi istedim. ucret pagali oluyor fakat 1 hafta icerisinde geliyir. aceleai ilanlar bunu karsi taraftan isteyebilir.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Ben de Almanya doğumluyum. 4 yaşında TR'ye geldim. Alman vatandaşlığım yok. Çekilişe başvururken doğum yerimi Almanya seçip TR üzerinden başvurabilir miyim? Kazanma durumunda vukuatlı nüfus kayıt örneği dışında doğum belgesi istenecek mi?
-
@sekendiz doğum yerinizi zaten almanya seçmek zorundasınız kimliğinizde ne yazıyorsa o. dünyanın her yerinden başvurabilirsiniz.
-
@sekendiz istenmeyecek 16 yaşından sonra 1 yıldan fazla yaşadığınız yerler önemli.
-
@Rhonster cevabın için çok teşekkür ediyorum. Türk pasaportuyla başvuru yaparken bilgileri aşağıdaki gibi mi girmem gerekiyor:
DOĞDUĞUNUZ ŞEHİR: Dortmund
DOĞDUĞUNUZ ÜLKE: Almanya
DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE: Türkiye -
@sekendiz, içinde söyledi: Doğum yerim almanya
@Rhonster cevabın için çok teşekkür ediyorum. Türk pasaportuyla başvuru yaparken bilgileri aşağıdaki gibi mi girmem gerekiyor:
DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE: TürkiyeTürkiye kontejanından katılamazsınız. DV çekilişleri doğum yeri üzerinden yapılıyor. "DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE" doğduğunuz ülkedir! Bu yüzden bunu ALMANYA seçmek zorundasınız.
Eğer kazanırsanız işlemleriniz ve mülakatınız ikamet adresinizi verdiğiniz ülkede yapılır.
Kontenjanından katılıp kazandığınız ülkede doğduğunuzu doğum belgesi ile ispatlamak mecburiyetindesiniz.
Vukuatlı nüfus belgesi Türkiye doğumlular için "Doğum Belgesi" yerine kullanılmaktadır. Siz Türkiye doğumlu olmadığınız için bu belgeyi kullanamazsınız. Doğduğunuz ülkeden doğum belgesi almak zorundasınız. Almanya'dan posta yoluyla başvurulup alınabiliyor doğum belgesi.
-
@sekendiz sayın @smartcells cevaplamış hiç bir şekilde başka ülkeden katılamazsınız nerenin vatandaşı olduğunuz önemli değil doğduğunuz yer önemli.
-
@Rhonster @smartcells Üniversiteyi Bulgaristan'da okumuştum. Adli Sicil/Polis Kağıdına baktığımda not available yazıyor. Yani ülkede adli sicil kağıdı diye bir şey yok. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Almanya'daki doğum belgesi ve TR'deki adli sicil kağıdım yeterli midir?
-
@Rhonster Üniversiteyi Bulgaristan'da okumuştum. Adli Sicil/Polis Kağıdına baktığımda not available yazıyor. Yani ülkede adli sicil kağıdı diye bir şey yok. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? TR'deki adli sicil kağıdım yeterli midir?
Doğmamış çocuğa damatlık elbise bakıyorsunuz. Başvuru için istenen tek belge başvuru anında geçerli herhangi bir pasaporttur. Önce bir katılıp kazanın hele, adli sicil belgesi, doğum belgesi vs. derdine sonradan düşersiniz. Bunlar için fazlasıyla vaktiniz olacak.
-
@sekendiz
Uygunluk ülkeniz normal koşullarda doğduğunuz ülke olacaktır.
Ancak, uygunluk ülkenizi eşinizin doğduğu ülke
ya da doğduğunuz zaman orada yerleşik olarak
ikamet etmedikleri ve orada doğmadıkları takdirde anne babanızın doğduğu ülke olarak
seçebilirsiniz. Değerlendirildiğiniz ülke ancak bu üç şekilde belirlenebilir -
DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE: TürkiyeDV uygunluk ulkesi olarak Almanya'yi da secebilirsiniz, Turkiye'yi de... Normalde dogdugunuz ulke oluyor, ama esinizin veya anne/babanizin dogdugu yeri de secebiliyorsunuz.
Su an icin Turkiye ve Almanya arasinda secilme orani acisindan fark yok, ama Turkiye'den goc etmek gittikce yayginlastigi icin ilerde fark olusabilir. Dolayisiyla direkt Almanya ile basvuru yapip surece oyle devam edebilirsiniz.
-
@smartcells, içinde söyledi: Doğum yerim almanya
DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE: TürkiyeTürkiye kontejanından katılamazsınız. DV çekilişleri doğum yeri üzerinden yapılıyor. "DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE" doğduğunuz ülkedir! Bu yüzden bunu ALMANYA seçmek zorundasınız.
Eğer kazanırsanız işlemleriniz ve mülakatınız ikamet adresinizi verdiğiniz ülkede yapılır.
Kontenjanından katılıp kazandığınız ülkede doğduğunuzu doğum belgesi ile ispatlamak mecburiyetindesiniz.
Vukuatlı nüfus belgesi Türkiye doğumlular için "Doğum Belgesi" yerine kullanılmaktadır. Siz Türkiye doğumlu olmadığınız için bu belgeyi kullanamazsınız. Doğduğunuz ülkeden doğum belgesi almak zorundasınız. Almanya'dan posta yoluyla başvurulup alınabiliyor doğum belgesi.
Normalde dediginiz gibi, ama Ankara'daki ABD konsoloslugu bu konularda anlayisli. O nedenle uygun oldugunuz herhangi bir ulkeyi secmeniz durumunda sorun olmuyor.
Ama bu cumleyi sadece Ankara icin kullaniyorum, diger ulkelerdeki konsolosluklar ayni toleransa sahip olmayabilirler. ( @sekendiz )
-
@birumut merhabalar.
benim 2 yıl önce böyle bir durumum söz konusu oldu. Nüfus müdürlüğünden resmi doğum kağıdımı almıştıım imzalı ve kaşeli olarak ( bu arada Avusturya doğumluyum ) -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: A AYSY33
-
@ayvalik10 Merhaba, dogum belgesini saglayabildiniz mi ? nasil? ayni durumdayim bilgilendirirseniz memnun olurum.
-
@mstf cevabini ogrenebildiniz mi ? odeme kismi nasil yapiliyor bir bilginiz var mi acaba ?
-
@burakk dogum belgesini alabildiniz mi ?
Benzer Başlıklar
141
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k