Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• abd2-696x388.jpg
    Umarım bu sene talihli kişiler bizler oluruz :folded_hands_medium-light_skin_tone: , Herkese bol şans diliyorum...

• ⭐⭐⭐⭐

@binnuremrah, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Green carda başvururken çifte vatandaş olma

Arkadaşlar iyi akşamlar hepinize. Hepimizin yolu açık olsun.
    Green card başvurusu ile ilgili birşey sormak istiyorum. Bulgaristan doğumluyum ve vatandaşlığım var 31 yaşındayım 28 yıldır izmir türkiyede yaşıyorum yani bulgaristanla pek ilgim yok. Başvuru formunda doğum yeri bulgaristan kontenjanındanmı katılmış oluyorum. Birde türk pasaportum ile bulgaristan pasaportumda isim farklılıgı var. Yani bulgaristan doğumlu olan biri türkiye psaportu üzerinde basvurunca Türkiye kontenjanından mı yararlanıyor? Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim

Doğum yeriniz hangi ülkeyse o ülke kontejanından başvurmalısınız. Doğduğunuz ülkeyi doğum belgesiyle kanıtlamalısınız.
    Başvurunuzu Türk pasaportuyla yapabilirsiniz. Diğer vatandaşlığınız, pasaportunuz ve bunlardaki isim farklılığı etkilemez.
    Kazanırsanız mülakat ve işlemleriniz ikamet ettiğiniz ülkede yapılır.

• @smartcells cevabınız için teşekkür ediyorum. Koskoca bir kaos gibi göründü gözümüze. Burada okuduklarıma göre anladığım; doğum yeri bg yazıyorum ama türk ismim ile ve türk pasaportum ile başvuruyorum. Gerisi onemli değil sanırım?

• ⭐⭐⭐⭐

@emrekara13, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Herkese merhaba

Bende bu yıl ilk defa başvuru yapacaklardanım.
    Ancak bilindiği üzere hata vs oldugunda direk olarak işlem reject edildiğinden tedirgin değilim desem yalan olur. Çok fazla okudum ancak bazı yerlerde hala sorular var kafamda. Yardımcı olabilecek olan olursa çok memnun olurum.

1- ana basvuran benim ve eşim içinde gerekli bilgileri dolduracağım. Eşimin gecerli usa vizesi var ve aktif olarak gidip geliyor.ana basvuran eşim olsa usa vizesinin bir faydası olurmu ? Ayrıca basvuruyu yaptıktan sonra usa giriş cıkıslarında sorun yasanır mı?

2- ayrıca eşim hamıle ve dogum 2022 mayıs ayında olacak ve sonucların acıklandıgı tarıh. Bu konuda ne şekilde ilerlemeliyim formu doldurup basvuru yaparken.

Şimdiden teşekkür ederim

1. Daha önceki USA vizeleriniz, yaptığınız ziyaretler, vize başvurularına aldığıınız red'ler hiç bir şekilde etkilemez. Ne olumlu ne de olumsuz bir etkisi yok. DV çekilişi ve vizesi tamamen farklı bir süreç. Kendiniz ve eşiniz ayrı ayrı başvurabilirsiniz. Bu şansınızı ikiye katlar.

2. Başvuru formunu gönderdiğiniz andan itibaren aile durumundaki tüm değişiklikleri (doğum, ölüm, evlenme, boşanma, evlat edinme) kazandıktan sonra başlayacak süreç içerisinde işletebilirsiniz. Siz sadece başvuru sırasındaki o andaki aile bilgilerinizi eksiksiz girin yeter.

• @binnuremrah, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@smartcells cevabınız için teşekkür ediyorum. Koskoca bir kaos gibi göründü gözümüze. Burada okuduklarıma göre anladığım; doğum yeri bg yazıyorum ama türk ismim ile ve türk pasaportum ile başvuruyorum. Gerisi onemli değil sanırım?

Evet, aynen öyle. Doğum yeriniz neresiyse orayı yazıyorsunuz. Başvuru formunda da "Foreign State of Chargeability" bölümünü Bulgaristan olarak seçeceksiniz. Başvuru için geçerli olan herhangi bir pasaporta sahip olmanız yeterli. Bu eğer varsa Mozambik pasaportu bile olabilir.

• Var bi hayalimiz.. düştün yine aklıma, çaldığım tek şey gece uykularım. Dikkat et bende senden çok şey götüreceğim zalımın memleketi 😅😂😂😂😂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

başvuru tarihleri için bu linki takip edin sürekli bunu paylaşıyorum ama arkalarda kalıyor görünmüyor tekrar paylaşıyorum burdan kesin tarihleri öğreneceğiz ondan kim ne yazarsa yazsın inanmayın

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html

• @Gökhan-AKGÜL-0

Houston
    Atlanta
    İllinios

Özellikle Houston tavsiye ediyorum .

• Hiç yoktan bir şeyler hissedip pasaportumu uzattım. Bakalım hislerim işe yarayacak mı :) Herkese bol şans diliyorum şimdiden. Her şey gönlünüzce olsun.

• Eski Abd başkanı Donald Trump, 3 yıl içinde Abd diye bir ülke kalmayacak şeklinde bir demeç verirken yayın apar topar kesildi.
    Yorumlarınız neler arkadaşlar.
    Uluslararası ilişkiler ile ilgilenen bilirkişilerin yorumları hep, Abd'nin geleceği karanlık şeklinde oluyor. Ne diyorsunuz.

• @Doğan-Hazar amerika bitmiş boşa hayal kuruyoruz.

• @Rhonster ti'ye alınacak bir durum yok. fikir beyan etmen yeterli.

• @Doğan-Hazar Türkiye'deki bilir kişilerde 2023 te Türkiye şahlanacak diyor buna inancınız ne ?

• fikrim bu sorduğum soruya verdiğiniz cevapla aynı @Doğan-Hazar

• @Rhonster benim şuan inancım sizin okuduğunuzu anlamama probleminizin olduğu. İlk iletimde herhangi birşeye inanıp inanmadığımı belirtmedim forum üyelerinin fikrini merak ettim.

• @Rhonster 😄😄

• @Doğan-Hazar anlamama problemim yok ki fikrimi beyan ettim size de bir şeye inanıyorsunuz demedim

• @Doğan-Hazar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

arası ilişkil

her ülkede böyle yorumlara denk gelmek mümkün olabiliyor. iç siyasette olur böyle fakat mesele Amerika olunca süper güç tabi insanlar bir durup düşünüyorlar. çin bir yandan yükselişte vs.. etrafımda da böyle insanlar var ABD yakında bitti bitecek diye. ben inanmıyorum. adamlar 200 sene sonrasını bile garantiye almışlardır. Trump ülke kötüye gitsede tekrar fırsatını bulup seçilsem derdinde heralde..

• @Dinçer-Küçük evet bende Trump ın işgüzarlığı olarak düşünmüştüm.

• @Dinçer-Küçük Richard Nixon 1970 lerin başında bir röportajda dolar bizim paramız onların problemi demişti her zaman yıllar sonrasının planını yapan bir ülkeden bahsediyoruz zaten üstüne üstlük gerçekçi olmak gerek kapitalizm in başkenti kapitalizm i çine uygulayamazsınız o yüzden çinin büyümesi kapitalist düşünceye sahip insan toplulukları için çok birşey ifade etmiyor.

Benzer Başlıklar

• DV2022 Sonuç Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k