(H1B) Çalışma Vizesi
-
@Erdoğan-Çelik Merhabalar. Nisan 2022 de basvuru yapip kura sonucuna gore ekim 2022 de is basi yapacagim. Bu konuda sizle hem fikirim. Fakat sirket bu ekim ayinda ise baslamami istedi anlamadigim kisim bunu nasil yapabilirler.
-
@seli Şirket yetkililerinin bilgisi olmadığı için size bir tarih vermiş olabilirler. Aşağıda yer alan sayfaya göz atabilirsiniz.
-
@Erdokhan Merhabalar. Üniversiteden mezun olalı 16 yıl oldu ve 13 yıldır tek firmada çalıştım. H1B için transkrıptlerim yine de gerekli olacak mı, sadece ingilizce olması yeterli mi yoksa noter onayı da gerekli mi? Çalışma hayatım boyunca katıldığım eğitim katılım sertifikaları türkçe bunları bir tercümana ingilizce çeviri yaptırmam yeterli mi yoksa noter onayı da gerekli mi?
Bir de sgk hizmet dökümü gerekli oluyor mu, çünkü bunu da ingilizceye çeviri yaptırmam gerekecek. Yardımlarınız işin çok teşekkürler. -
@seli Evet ben geçen binyıl da mezun olmuştum (1996) ve 17 yıl tek bir firmada çalıştım :) . Transkript i ben kendim İngilizceye çevirdim kabul ettiler. Noter onayına gerek yok.
SGK hizmet dökümü istemediler işyerinden İngilizce bonservis yazısı yeterli oldu. -
Bu arada bu transkript işi ilginç bir deneyim oldu. 42 yaşındaki halim 20 yaşımdaki halime uyuz oldu "Ne tembel herif" diye.
-
@Erdoğan-Çelik. Çok teşekkürler. Pandemiden dolayı yüksek lisans diplomamı alamamıştım e devletteki mezuniyet belgemi ingilizce-noter onaylı yaptırsam geçerli olur mu? Diploma ve mezuniyet belgesini noter onayından sonra valilik yada kaymakamlıkta apostil yaptırmam gerekli mi?
-
@seli Ben hiçbir belgeme noter onayı ve apostil yaptırmadım
-
Arkadaşlar 2021 H1B ikinci lottery'den başvurusu seçilen birileri var mı ?
-
Arkadaşlar elimden geldiğince yazıları okumaya çalıştım bir kaç sorum olacak.
Ben Besyo okudum ve basketbol antrenörlüğü yapıyorum. Üniversite mezunuyum ve Antrenörlük belgemin seviyesi yüksek, basketbol antrenörlüğü için 1500 den fazla ilan var bazı okullar ile görüştüm fakat amerika içinde olsan çalışabilirdik fakat vize göndermek uzun sürüyor dediler ve red verdiler. Bir kaç okul ile olumlu hala daha görüşüyorum.1-Sormak istediğim şey şu acaba iş başvurusu yaparken dikkat etmem gereken hususlar var mı ?
2- Vize süreci nasıl ilerliyor?
Hepsi ingilizce olarak Resume,Cover Latter, Latter, Transcript gönderiyorum. -
@Erdoğan-Çelik Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli. Bu arada işimle ilgili aldığım eğitim katılım sertifikalarını kendim ingilizceye çevirsem geçerli olur mu? Benim bütün dokümanlarım maalesef türkçe. Eski işyerimden chairman referans mektubu gönderdi.
-
@Erdoğan-Çelik , vizenizi aldiniz mi, admin process ne kadar sürüyor, ekim ayında Ankara'da mülakatım var, heyecanla bekliyoruz.
-
arkadaslar bi sorum olacak, ağustos ortası gibi vize randevusunu ancak ekim ortasına doğru alabildik, pasaportların gecerliligi ağustos 2022'de sona erecek, görüşmemek 3 hafta kaldı, pasaportumu yenilersem vize randevusunu yenilemem gerekir mi?
-
@seli Problem olacagini zannetmiyorum. Transkriptlerimi ben Ingilizceye cevirdim
-
@Kaan-Karaman, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
arkadaslar bi sorum olacak, ağustos ortası gibi vize randevusunu ancak ekim ortasına doğru alabildik, pasaportların gecerliligi ağustos 2022'de sona erecek, görüşmemek 3 hafta kaldı, pasaportumu yenilersem vize randevusunu yenilemem gerekir mi?
hayir, vize randevusuna hem yeni hem de eski pasaportu beraber goturebilirsiniz.
-
@crazycells Merhabalar. Çalışma vizesi, vize değişikliği gibi konularda danışabileceğim bir avukat önerebilir misiniz? Ben 1 yıla yakın New jersey de yaşıyorum.
Teşekkürler. -
New York’ta Remzi Kulen var, gocmenlik uzerine calisiyor diye biliyorum. ben onunla calismadim, sirketin kendi avukatiyla sureci yonettik. sosyal medya marifetiyle biliyorum sadece. Insta’dan belli olculerde cevap veriyor sorulariniza
-
Teşekkürler. Bende kendisini sosyal medyadan biliyorum.
-
@Kaan-Karaman Evet vizemi aldım. Administration süreci yaklaşık 7 hafta sürdü.
-
@seli, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi
@crazycells Merhabalar. Çalışma vizesi, vize değişikliği gibi konularda danışabileceğim bir avukat önerebilir misiniz? Ben 1 yıla yakın New jersey de yaşıyorum.
Teşekkürler.Muslu Hukuk Burosu'na ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
Oncesinde veya sonrasinda sorularinizi surada kendilerine forum uzerinden de sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor -
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum