@gurars, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba herkese. Bundan 4 yıl önce, tesadüfen izlediğim bir youtube videosu sayesinde Amerikan Rüyası'nı görmeye başladım. O günden bu yana her gün artan bir merakla ve istekle araştırmaya devam ettim. Youtube'da kaliteli ve bilgilendirici içerik üreten neredeyse herkesi takip ettim, videolarını izledim. Zaman buldukça amerikan tarihi ve kültürü hakkında kitaplar okumaya çalıştım. Coğrafyasını araştırdım; nerede kasırga, nerede deprem, nerede orman yangını sık görülüyor öğrenmeye çalıştım. Ekonomisini, şehirlerin yapısını, nerede hangi iş imkanlarının olduğunu inceledim.
Burada yaşayıp ülkenin gidişatı hakkında şikayeti olan, mutsuz olan yakınlarımın hepsini bilgilendirdim. Böyle bir imkan olduğunu, başka yerlerde daha iyi şartlarda "insan" gibi yaşamanın mümkün olduğunu anlattım. 2018 yılında eşimin ablası ve eniştesi, benim yaptığım başvuru ile green card talihlisi oldular. Karı koca ilk başvurularında ayrı ayrı çekilişi kazandılar. Farklı sebeplerle ülkede kalmayı tercih ettiler. 2021 yılında ise yine başvurusunu yaptığım ikiz kardeşim kazandı çekilişi. Onun da ikinci başvurusuydu. Henüz kesin kararını vermiş değil gitme konusunda. Gidecekmiş gibi ds-260 formunu doldurdu ama kararı ne olacak henüz belli değil.
Ben ise ilk iki yıl başvurduktan sonra son iki yıl eşimi ikna edememem nedeniyle başvuru yapamadım. Ama ülkede her gün yaşanan olumsuzluklar, ekonomik şartlar, eğitim, sağlık ve adalet sisteminin içler acısı hali nedeniyle maalesef burada bir gelecek göremediğimden bu yıl tekrar başvuru yapmaya karar verdim. Umarım gerçekten gitmek isteyen, mutluluğu ve huzuru bulmak için hayatında köklü değişiklikler yapmayı göze alabilen, konfor alanından çıkıp büyük bir bilinmezliğe adım atma cesaretini gösteren herkes talihli olur. Hepimizin gönlüne göre olsun.
Şey yapsak bizim yerimize de siz başvursanız bu nasıl el arkasaşşş
🧿 ayrıca çıkıpta gitmeyenler için hiççç güzel şeyler düşünmüyorum maalesef 🥺 Lütfen bu sefer aramızdan birilerine çıksın yoksa gerçekten artık inancımı kaybedeceğim...