Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

K1 nişanlık vizesi

• Merhaba ben ve nişanlım 2021 Şubat 4 de k1 nişanlık vizesine başvuru yaptık 6 ay oldu ve nişanlım hamile tek başına yaşadığı için ve çalıştığı için zorlanıyor çalışma konusunda ve ben bu durumda k1 nişanlık vize sürecimi nasıl hızlandıra bilirim acaba simdiden çok teşekkür ederim

• @Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: K1 nişanlık vizesi

Merhaba ben ve nişanlım 2021 Şubat 4 de k1 nişanlık vizesine başvuru yaptık 6 ay oldu ve nişanlım hamile tek başına yaşadığı için ve çalıştığı için zorlanıyor çalışma konusunda ve ben bu durumda k1 nişanlık vize sürecimi nasıl hızlandıra bilirim acaba simdiden çok teşekkür ederim

Sayın @Güven-Carmen-Tek,
    Bu durumdan dolayı kesinlikle elçilik ile direkt temasa geçip hızlandırma talebi isteyebilirsiniz. Bu konu elçiliğin takdir yetkisine bağlıdır. Ancak doktor raporu, nişanlınızın yeminli beyanatı vs. gibi belgelerle desteklerseniz bu konuda kolaylık göstereceklerini düşünüyorum. Hızlandırma talebi isterken bir tek şansınız oluyor, eğer onu reddederlerse hızlandırmayı bir daha çok zor istersiniz. O yüzden bir avukatla çalışmanızda yarar olacaktır. Kolaylıklar dilerim.
    Teşekkürler.

• Cevabınız için teşekkür ederim 🙏 nişanlım ABD vatandaşı acaba bu başvuruyu benim mi Türkiye'deki ABD büyük elçiliğine yapmam gerekiyor yoksa nişanlımın mı Amerika'dan yapması gerekiyor

• @Claudia-J-Muslu Ankara ABD büyük elçiliğiylemi iletişime gecmemliyim acaba

• @Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: K1 nişanlık vizesi

@Claudia-J-Muslu Ankara ABD büyük elçiliğiylemi iletişime gecmemliyim acaba

Sayın @Güven-Carmen-Tek ,
    Dosyanız nerede ise nişanlınızın orası ile temasa geçmesi ve hızlandırma talebinde bulunması gerekir. USCIS'ten henüz onay almadı iseniz nişanlınızın USCIS ile, aldı iseniz nişanlınızın NVC ve/veya ABD elçiliği ile temasa geçmesi ve destekleyici dokümanları da ekte göndermesi en çabuk sonucu almanıza yardımcı olacaktır. Bol şanslar dilerim.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu bunun için size çok teşekkür ederim 🙏

Benzer Başlıklar

• Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    558 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi Merhabalar, 4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını. Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur? Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
  • F1 Öğrenci Vizesi Hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    404 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @black21, içinde söyledi: F1 Öğrenci Vizesi Hk. Merhaba bir konuda acilen fikrinizi alabilir miyim? Sizin önerileriniz bizim için çok önemli🙏 Eşim Washington Tacoma üniversitesnden MSBA yüksek lisans kabulu aldı. Ailece (eşim, ben ve 5 yaşındaki oğlumuz) F1 vizesine başvuracağız. Ancak ülkemizin mevcut durumu ve ailece gidecek olmamız, olumsuz karşılanır mı? Red almamak için ayrı ayrı mı başvurmalıyız? Buarada artısı olur mu bilemiyorum, üçümüzünde turist vizemiz bulunmakta. Ben 2 kere farklı tarihlerde gidip geldim. Maddi olarak 30 bin dolar hesabımızda göstereceğiz. Kardeşimin evinde konaklayacağız. Burada kirada olan 3 gayrimenkulumuz ve 2 arsamız var. Okul masrafı için orada yaşayan kardeşimi sponsor olarakta göstereceğiz. Eşimin ihbar süresi zorunluluğundan dolayı işyerinden istifa etmesi gerektiği için, F1 vizesi onaylanmazsa işsizde kalacağız. Acaba öneriniz ne olur bize?🙏 Sayın @black21, eşiniz mümkün ise F1 vizesini almadan işinden ayrılmasın. Türkiye'den redler çok artmıştır. Ailecek başvurursanız bu her ne kadar hakkınız isede red riski yükselir. Eşinizin kabul durumunu artırmak için eşiniz yalnız başvurur ise red ihtimali çok düşer. Sizin ne yaptığınız ve ne yapacağınız da önemlidir. Sizin durumunuzda doğru strateji sizin risk alma toleransınıza bağlıdır. Burada bütün ihtimallerin üstünden gitmek mümkün değildir. Turist vizelerinin de kullanımı mümkündür. ABDye önce kim gelecek ve hangi vize ile giriş yapacak sorularının cevaplarını düşünmeniz gerekerir. Uzun vadeli ABD planlarınız da önemlidir.
  • EB Vizesi ve Süreç

3
    1 Oy
    3 İleti
    291 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @uyelken, içinde söyledi: EB Vizesi ve Süreç Merhaba, Amerika'da kurduğum bir startup'um var. EB vizesi ile greencard alıp işimi yürütmek istiyorum. Şuanda halihazırda turist vizem de var. Yüksek lisansımı yaptım doktora eğitimime devam ediyorum. Daha önceden şuan çalıştığım alanla ilgili dünya genelinde öğrenci yarışmalarına katıldım dereceler aldım, ek olarak Amerika konferanslarında akademik makaleler yayınladım. EB1 vizesine başvurabileceğimi düşündüm ancak riskli olabilir gibi geldi. Onun yanında EB3 vizesine başvurmak istersem de ordaki firmamın sanırım benim adıma başvuru yapması gerekiyor. Ek olarak da oranın işsizlik verilerini sunması ve bana daha yüksek maaş verebileceğini göstermesi gerekiyor. EB-3 ile devam edilmesi gerekse firmanın mali gücünü nasıl göstermesi gerekiyor ve bunun yanında bu işsizlik verilerinin lehime olması çok zor bir durum mu? Son olarak bu süreçleri bir avukat yardımıyla yürütmenin maliyeti ne oluyor? Sanırım 15 gün içinde sonuçlanması için hizmet de alınabiliyor konsolosluktan bu süreç genelde 15 günde sonuçlanabiliyor mu bu şekilde yapıldığında. Teşekkürler Sayın @uyelken, EB1 kategorisinin de türleri vardır. Buraya bakabilirsiniz. https://www.instagram.com/p/CWWLmGBv5OB/ EB-3 icin ise sirketin belli bir maaşı size verebileceğini kanıtlaması gerekiyor. Şirketin yıl sonu kar/zarar raporu bunun icin gösterilebilir. Bazi vize kategorilerinin başvuru sonuçlarını 15 günde alabilirsiniz. Bunun için 15 günde sonuçlanan premium processing başvurusu yapılabilir. Bu başvuru sadece belli vize türleri için yapılabilir. Buradan detaylara bakabilirsiniz. Bunun için genelde ekstradan bir 2500 USD vermek gerekir. https://www.uscis.gov/i-907 Avukatlık maliyetleri serbest piyasa ekonomisi sistemi içinde her avukat tarafından belirlenir. Bu maliyet değişecektir. Teşekkürler.
  • Turist vizesi süresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k