@kartalveat, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@PeS-MoBiLe, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@tolgasatir aynen öyle . Amerika’ya girme sebebim maddiyat değil . Türkiye’de ortalamanın üzerinde bir gelire sahibim ama sabah evden çıktığım zaman akşam dönebileceğimin garantisi yok . Trafikte tartıştığın kişi seni kurşuna dizer ve bir kaç seneye çıkar
Tamam ülkemiz asabi insanlar ve yüzü gülmeyenlerle dolmaya başlasada, bu kadarda karamsar olmaya gerek yok.
Unutmayın Amerikada cennet değil.
Suçlular,katiller ,tecavüzcüler o ülkede hatırı sayılır miktarda var.
Bireysel silahlanmada ise amerika açık ara önde.
Sizin gibi ülkemde kaza kurşununa hedef olurum endişesi ile ülkeyi terk etme nedenlerim arasında hiç olmadı.
Kaliteli satın alma gücünün olmaması, eşitlik ve fırsatta engeller çıkartılması,siyasal ahlaksızlıklar ,yozlaşmanın getirdiği gereksiz kamplaşmalar ve çekişmeler bıktırdığı için bende amerika şansını yakalamaya çalışıyorum.
Bak alttaki haber bizim bir kaç sokak ilerimiz
vakti zamanında bizim sokakta da satılıyordu. Sabahları bildiğin kuyruk oluyordu kuyruk. Market kuyruğu gibi. O kadar rahattılar ki.
Şu an bizim sokakta yoklar (bildiğim kadarıyla) ama biliyoruz ki bitmediler. Sadece başka sokağa gittiler.
Alttaki fotoğraf da bizim apartman kapısı. Yazın sıcağında havalandırma deliği açtılar diye geyik yapsam da komşunun oğlu vurulmuştu. Daha önce de başka bir komşunun oğlu bıçaklanıp rahmetli oldu.

Amerikanın cennet olmadığının farkındayız ancak şu an yaşadığımız yerde pek iyi değil sanki? İstanbul'un güzel, tatlı, insan olarak elit yerlerinde yaşıyor olabilirsin ama buraya yazdığım şeyler artık İstanbul'un genelini kapsıyor. Belki de Türkiye'nin geneli.
Buraya yazdıklarım bekar olarak benim fikrim. Evli ve çocuklu olduğumu düşünemiyorum bile.