Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-193 waiver

• Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu?

• @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver

Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu?

Merhaba hangi havalimanından giriş yaptınız ?

• @doki-arlington
    Miami Havalimanından giriş yapmıştık

• @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver

Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu?

Sayın @floryalı ,
    Sorunuza cevap verebilmek için hangi kategoride ABD’ye giriş yaptığınıza emin olmak gerekir. I-193 genelde, eğer pasaport veya vizeniz yok ise veya sona ermiş ise ABD’ye giriş için özel bir izindir. Anlattığınızdan size yeşil kartlı olarak aldılar diye değerlendiriyorum. Ama bunu mutlaka I-94 kartınıza bakarak onaylayın. Buna su linkten ulaşabilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Vatandaşlık değerlendirmesi için surenin ne olduğu hangi kategoride giriş yaptığınızla direkt ilgilidir. Yeşil kartlı olarak alindi iseniz sureniz islemeye devam eder, ancak sizi turist gibi bir kategoride aldılar ise yeşil kartı kaybetmiş olursunuz ve zaten vatandaşlık sureci söz konusu olmaz.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• I 130 onaylandıktan sonra evlilik ne zaman yapılabilir

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    197 Bakış
    I
    @rüya Merhaba, I130 basvurunuz mu onaylandı? Eğer öyleyse basvuruyu ne zaman yapmıstınız?
  • 212&601A provisonal waiver inside usa

2
    0 Oy
    2 İleti
    133 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @nyyankeesfan24, içinde söyledi: 212&601A provisonal waiver inside usa Ben 16 senedir amerikadayim evliyim 2 cocugum var 5-6 sene once provisonal waiver basvurdum. Dined oldu gelen mektupda 2002 senesinde gemici vizesi ile giris yapmistim LA dan geri donmedim gelen mektupda you have deportation removal from usa immigration judge diyor bana ulasan mahkeme karari yada bir bildirrim olmadi. Foia da fazla clear degil. 212 ya basvurdum approved oldu simdi 601A provisonal tekrardan bsvurucam ikiside approval olup vize gorusmesine gidicem acaba orada bana deportation ile zorluk cikarirlarmi esim de Konsolosluk da olacak bir problem olursa insallah olmaz ben gerekeni yaparim diyor sizin dusunceniz nedir acaba Tesekkur ler Sayın @nyyankeesfan24, çok yüklü bir göçmenlik dosyanız olmasından dolayı ve sizi yalnış yönlendirmek istemediğim için size genel bir cevap veremiyorum. FOIAnıza detaylı bakmak gerekir. Bunun net olması gerekir. FOIA bir kaç yerden alınabilir. Netlik alamadı iseniz ABD dışına çıkmadan netliğe kavuşturmanızı tavsiye ederim. Aksi halde ABD'ye uzun yıllar giremeyebilirsiniz.
  • Adjusment of status ve Waiver iliskisi

4
    1 Oy
    4 İleti
    244 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: Adjusment of status ve Waiver iliskisi @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim vakit ayirip cevaadiginiz icin. Vakit daraldikca panik oluyorum o sebeple bir an once statumu kaybetmeden basvuru yapmak istiyorum. J-1 vizem 2 yil kuralina tabi ama hali hazirda Waiver’im DOS’te isleme alindi ilk olumlu cevabi alip basvururabilirim . AOS basvurumda ki gonderecegim pakete ilk Waiver ile ilgili olumu cevap kagidimi eklesem ve Waiver surecim tamamlaninca gondersem yanlis yapmis olmayacagim anladigim kadariyla. Sayın @Buse-Aktaş Eğer gerçekten J1 waivere tabii iseniz waiver almadan adjustment of statuse başvurmanızı tavsiye etmem çünkü reddedilir. Ancak örneğin pasaportunuzda J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da aslında J1 vize 2 yıl kuralına tabii değilseniz, o zaman adjustment of statuse başvurabilirsiniz. Değişik J1 vize türleri olduğu için bazen J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da pasaportunuzdaki yazı yanlış olabiliyor. Aynı zamanda değişik J1 vize waiverleri da vardir. Bunların bazılarını almak daha kolay ( TC elçiliğinden alınan 2 yıl kuralına tabii değildir yazısı gibi) ve bazılarını almak ise çok daha zordur (J1 hardship waiver). Teşekkürler.
  • J-1 waiver ile AOS basvurusu

5
    1 Oy
    5 İleti
    349 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    @dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J-1 waiver ile AOS basvurusu Sayin @Claudia-J-Muslu, Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim. I-485 formunu doldururken soyle bir madde ile karsilastim: 24.a. Have you ever been a J nonimmigrant exchange visitor who was subject to the two-year foreign residence requirement? If you answered Yes to item number 24.a., complete item numbers 24.b. - 24.c. 24.b. Have you complied with the foreign residence requirement? 24.c. Have you been granted a waiver or has Department of State issued a favorable waiver recommendation letter for you? 24.c. maddesine gore Department of State'ten alinan favorable recommendation belgesi basvuru icin yeterli oluyor mu bu durumda? Sayın @dream-for-a-requiem, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k