Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-193 waiver

• Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu?

• @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver

Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu?

Merhaba hangi havalimanından giriş yaptınız ?

• @doki-arlington
    Miami Havalimanından giriş yapmıştık

• @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver

Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu?

Sayın @floryalı ,
    Sorunuza cevap verebilmek için hangi kategoride ABD’ye giriş yaptığınıza emin olmak gerekir. I-193 genelde, eğer pasaport veya vizeniz yok ise veya sona ermiş ise ABD’ye giriş için özel bir izindir. Anlattığınızdan size yeşil kartlı olarak aldılar diye değerlendiriyorum. Ama bunu mutlaka I-94 kartınıza bakarak onaylayın. Buna su linkten ulaşabilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Vatandaşlık değerlendirmesi için surenin ne olduğu hangi kategoride giriş yaptığınızla direkt ilgilidir. Yeşil kartlı olarak alindi iseniz sureniz islemeye devam eder, ancak sizi turist gibi bir kategoride aldılar ise yeşil kartı kaybetmiş olursunuz ve zaten vatandaşlık sureci söz konusu olmaz.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• I-130, Petition for Alien Relative

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    116 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mustafa-Ozatkan, içinde söyledi: I-130, Petition for Alien Relative Merhabalar, ben 2021 yilinda asylum davami kaybettim ve avukatimla beraber karara ihtiraz ettik. 2022 yilinda amerikan vatandasiyla evlendim ve hala evli bulunmaktayim. I-130 icin wave edildi ancak 3 senedir hic bir ses seda yok. Bir fikir veren olursa cok sevinirim. Sayin@mustafa-Ozatkan, I-130 ve I-485 sureci mahkemede iken de yapilabilmekte ancak surec fakli islemektedir. Bu sureci mahkeme nezdinde yurutmeniz gerekir. Avukatinizla takip ediniz.
  • I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

3
    0 Oy
    3 İleti
    128 Bakış
    S
    @Claudia-J-Muslu işlemlerimizin tamamını Ankara elçilikten yapacağız.Çok teşekkür ediyorum.Kolay gelsin.
  • I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

3
    1 Oy
    3 İleti
    296 Bakış
    tubasemraT
    @Claudia-J-Muslu Cevap için çok teşekkür ederiz biz araştırdık bulduk birşeyler I-130 formunda 61 ve 62 ci soruların ikisini de cevapladığımız için bizden böyle birşey istemişler bizde formu doldurup uscis a postaladık bakalım ne olacak şimdi bekliyoruz
  • I-751 Asamasinda Bosanma

8
    0 Oy
    8 İleti
    317 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Redblue, içinde söyledi: I-751 Asamasinda Bosanma Merhabalar. Yaklaşık 2.5 senedir, Amerika'da yaşıyorum. 4 sene once Amerikan vatandaşı olan esimle evlendik. Amerika'da yasamaya karar verip, Turkiye'de Green Card basvusurunda bulunduk ve bir problem çıkmadan, kart normal surecinde geldi. Ardından Amerika'ya yerleştik ve koşullu Green Kartimin suresi doldu. Yine normal surecinde eksiksiz olarak başvurduk ve başvurunun uzerinden yaklaşık 5 ay gecti. sorum: "Check Case Processing Times" sayfasında I-751'i seçtikten sonra "Field Office or Service Center" olarak nereyi seçeceğimi bilmiyorum. Receipt number MSC olduğu icin davanın Missouri Service Center'da oldugunu düşünüyorum ama seçenekler arasında bu yok. sorum: Esimin bipolar bozukluk problemi var ve evde sürekli psikolojik şiddet (bazen fiziksel şiddet ama erkek oldugum icin savusturabiliyorum) goruyorum. Bir kaç DR buldum fakat DR'lara da ilaçlara da devam etmedi. Beni sürekli evden kovuyor ama birkaç gun-hafta sonra kendine geldiginde özür diliyor. (Ev onun) Öncelikle gidecek yerim olmadiginda buna hakki var mi ve beni yasal olarak, zorla ya da polisle evden çıkarabilir mi? Bu ara benden boşanmaya karar verdigini söyleyip hakaret icerikli mesajlar atıyor su an Turkiye'deyim ve islerimin basına donmem gerekiyor (home-office). Son sorum ise; bu asamada boşanırsak I-751 surecim nasıl etkilenir ve ne yapmam gerekir? Cok teşekkürler... Sayın @Redblue, sorularınızın cevapları aşağıdadır. Madem receipt numberınız var durumunuzun ne zaman karara bağlanacağını bilmek için kullanacağınız adres budur. https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do Aile hukuku problemleri eyalet hukukuna tabi olup o eyaletin kanunlarına bağlıdır. Hangi eyalette iseniz oradaki bir aile hukuku avukatına danışmanız gerekir. Başvurunuzu VAWA başvurusuna çevirme ihtimaliniz olabilir. Ama bunun için ABDde bulunmanız gerekir. VAWA ile ilgili bilgilere buradan bakabilirsiniz. Bu başvuru için eşinize ihtiyacınız yoktur. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-vawa-self-petitioner Boşanma durumunda I-751 için waiver istemeniz gerekecektir. Bu prosedürü avukat aracılığı ile yapmanızı tavsiye ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k