Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hezarfen, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells
    Aslında Henüz karar vermedim o aşamadayım. Bir de eklemek istediğim küçük bir sorum olacak. Okuldan mektup alırsam vizem kolaylaşırmı? (*Çünkü okul muhtemelen 4+1 yıl olacak) Bir de mesela avrupada (*örn: İtalya da bi Mimarlık okulu için gidiyorum) schengen vizesi almak daha mı kolay Amerika yada kanadaya göre.

    Kusura bakmayin biraz kafam karisti. Avrupa'da Schengen vizesi almak derken, ogrenci vizesi mi demek istediniz acaba?


  • @crazycells Evet öğrenci vizesi demek istedim.


  • @crazycells Teşekkür ederim, umarım vizeyi almayı başarırım. Mekatronik mühendisiyim, okuduğum bölümü söylemek ielts i söylemekten daha iyi olabilir mi acaba ne dersiniz?


  • iyi günler, oğlum f1 vizesi ile 20 gün sonra abd ye gidecek uçak bileti alacağız ama covid yüzünden nasıl bir uçus rotası belirlesek.
    Aktarmalı uçuşlar daha uygun fiyat olduğu için sorun yaşaması istiyoruz.
    verdiğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.


  • F1 vizesi ile gidenler sağlık sigortasını nasıl çözebildiler acaba ?


  • @deniz35, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    çözebildiler acaba ?

    sağlık sigortasını çözmek derken ? Hangi sigortayı tercih ettiğimiz mi ? Zorunlu değil bu arada sigorta.


  • Bu arada ek bilgi olarak sevis fee nin gecerlilik suresi 1 yil diye biyerlerde okumustum ama sonra emin olamamistim, net bilgi olarak buraya da linkini birakiyorum.

    How long is the initial SEVIS fee valid for? What if I am denied a visa?
    The initial SEVIS fee is valid for 12 months from the date of payment. If you do not obtain a visa within 12 months of paying the SEVIS fee, you will have to pay the SEVIS Fee again.

    Bir yil dolmadan tekrar basvurmak isteyen arkadaslarin sevis fee odemesine gerek yok yani, sadece 160$ vize basvuru ucreti ila halledilebiliyor.


  • @cüneyt-tarıkman öncelikle soruma dönüş yaptığınız için teşekkürler, f1 öğrencisi oğlumu abd ye göndereceğim eylül ayında , sağlık sorunları yaşamadan sigorta sistemine dahil edip ilerde çıkabilecek en ufak sorunda en büyük soruna kadar sağlık sigortası ile tedbirli davranmak istiyoruz. O nedenle tecrübeli veya sistemi bilenlerden fikir almak istiyoruz


  • @deniz35, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @cüneyt-tarıkman öncelikle soruma dönüş yaptığınız için teşekkürler, f1 öğrencisi oğlumu abd ye göndereceğim eylül ayında , sağlık sorunları yaşamadan sigorta sistemine dahil edip ilerde çıkabilecek en ufak sorunda en büyük soruna kadar sağlık sigortası ile tedbirli davranmak istiyoruz. O nedenle tecrübeli veya sistemi bilenlerden fikir almak istiyoruz

    Rica ederim burada birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben de yakında yükseklisans için gideceğim öğrenci olarak. Forumdan ve internetten araştırma yaparak şöyle bir paket buldum. Bunu almayı düşünüyorum. Aylık 95 dolar tutuyor bu paket.

    Lifetime maximum - Unlimited
    Annual maximum - $400,000
    Per injury/sickness maximum - $150,000
    Deductible per event Student Health Center - $45
    Deductible per event elsewhere - $100
    Copay emergency room - $300
    Emergency room - 80%
    Coinsurance - 100% up to daily benefit limits
    Pre-existing conditions - Covered after 6 months
    Medical evacuation - $60,000
    Repatriation of remains - $50,000
    Provider network - First Health & Multiplan

    Özetle; Sağlık merkezine her gidişte 45 dolar, başka yerlere gidersen 100 dolar istisna olacak, yani cepten ödenecek.

    İlgilenirseniz siteyi atabilirim.


  • @cüneyt-tarıkman selamlar beni de whatsapp grubuna ekleyebilir misiniz ?


  • @Samed-Emre, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @cüneyt-tarıkman selamlar beni de whatsapp grubuna ekleyebilir misiniz ?


  • Arkadaşlar herkese merhaba:)
    Aranızda Amerika’da sertifika programına giden var mı acaba? Halihazırda turistik vizem var, bu vizeyle sertifika programı veya dil okuluna gidebilir miyim? Yoksa öğrenci vizesine mi başvuru yapmak lazım? Teşekkür ederim


  • Arkadaşlar merhaba 10 yıllık devlet memuruyum eşim ve 2.5 yaşındaki oğlum ile birlikte California eyaletine dil eğitimi maksadıyla 3 aylık vize talebinde bulunacagım. Maddi olarak 25 k paramız var. Ben dil okulu kayıdı eşim ve oğlum f2 vize başvueusunda bulunacak, bir arabamız etherium madencilik cihazlarımız ve kooparatife kaydımız bulunmakta olup, bakanlıktan USA e gitmek için yasal izin alacagım. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar durumumu degerlendirebilir mi ? Planımız uygun görülür mü ?
    NOT: GERCEK ANLAMDA GEZİ VE EĞİTİM MAKSADIYLA GİDECEGİZ ARKADAŞLAR


  • Herkese merhaba 🙂

    2015 ocak ayında f-1 vizesi ile dil eğitimi için Amerika'ya gittim. 1.5 sene öğrenim gördükten sonra hukuk yüksek lisansı için üniversiteye geçip 1 sene içerisinde tamamladım. ardından gelen 1 senelik OPT sürecinde staj yapıp eylül 2018 yılında vize süresi içerisinde Türkiye'ye geri döndüm. askerlik sonrası 2 senedir çalışıyorum.
    Sorum; 1) Tekrar başka bir alanda master başvurusu yaparak ilerlemek? 2) PHD yapmak için önden daha üst seviye bir dil eğitimi için dil okulu üzerinden başvurmak riskli olur mu 2. Amerika seferi için ? Ayrıca Bar Exam içinde çalışacağım ama onun kursları i-20 vermiyor maalesef. En kısa zamanda gidebilmek için hangi yolu izlemem daha mantıklı olur acaba? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hezarfen, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Evet öğrenci vizesi demek istedim.

    okulunuz icin ingilizce gerekecek ve o ingilizce egitimi ABD'de mi alacaksiniz? tam olarak kafanizdaki ogrenci vizesi alma plani nedir? biraz daha acar misiniz rica etsem?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CömertSoylu, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @crazycells Teşekkür ederim, umarım vizeyi almayı başarırım. Mekatronik mühendisiyim, okuduğum bölümü söylemek ielts i söylemekten daha iyi olabilir mi acaba ne dersiniz?

    bence ikisini de belirtin, uzun sureli plan mekatronik muhendisliginde kariyer/master, kisa sureli plan bu yolda hazirlik icin dil okulu...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deniz35, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    iyi günler, oğlum f1 vizesi ile 20 gün sonra abd ye gidecek uçak bileti alacağız ama covid yüzünden nasıl bir uçus rotası belirlesek.
    Aktarmalı uçuşlar daha uygun fiyat olduğu için sorun yaşaması istiyoruz.
    verdiğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

    F1 vizeleri ile Avrupa uzerinden giris yapabiliyorsunuz. Oradaki sehirlerde aktarma yapabilirsiniz 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deniz35, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    F1 vizesi ile gidenler sağlık sigortasını nasıl çözebildiler acaba ?

    sayin @cüneyt-tarıkman 'in belirttigi gibi F1 vizelerinde saglik sigortasi almak sart degil; ama J1'lerde sart, ben daha once J1 icin vize alirken su siteden yararlanmistim, F'ler icin de policeleri var:

    diger sigorta tavsiyeleri icin ilk iletiyi de incelemeyi unutmayin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cüneyt-tarıkman elinize saglik, lutfen siteyi atin ilk iletiye ekleyeyim... hatta bildiginiz diger siteleri de atabilirsiniz... tum secenekleri ilk iletiye eklemis olayim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @moldex, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Arkadaşlar herkese merhaba:)
    Aranızda Amerika’da sertifika programına giden var mı acaba? Halihazırda turistik vizem var, bu vizeyle sertifika programı veya dil okuluna gidebilir miyim? Yoksa öğrenci vizesine mi başvuru yapmak lazım? Teşekkür ederim

    Maalesef dediginiz programlar icin ogrenci vizesi almaniz gerekiyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum