@Rüzgar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@JessePinkman
Almanya her türlü sosyal hakları olan güzel bir ülke sağlık sistemi ,eğitim sistemi ,asgari yaşam şartları bunlar Amerika'yla kıyaslanmayacak kadar iyi bir ülke konu Amerika olunca konu çok farklı bu konu kafanızı karıştırmasın zorunlu birçok ihtiyacınızı bütçenizden karşılamak zorundasınız.
Gurbetçi konusuna gelecek olursak yurt dışında birçok gurbetçi belli bir düzen kuramayıp ağır pis işlerde çalışıyorlar ülkelerine tatile gelince ceplerindeki 3 kuruş para
kendilerini bir anda kendi ülkelerinde sabancı gibi tatil yapıp ülkelerinde hayatları boyunca gidemeyecekleri yerlere gitmek, yiyemeyecekleri yemekleri tatmak, giyemeyecekleri kıyafetleri almak gözlerini kör ediyor maalesef bundan sonra ülkemiz cennet kıymetini bilin muhabbeti başlıyor. Kimisi bunun farkında kimisi göremiyor.
Ülkemizde yaşamak için gurbetçi olup imkanlarını yaşamak her yerini gezip görmek bende isterim bunu ülkemizde yaşayarak yapmak imkansız..
Artık yeni jenerasyonda giden insanlar çoğunlukla nitelikli insanlar oluyor. İnsanlarda stres, sıkıntı yok, ortalama ömür yüksek, yaşlı nüfus fazla ancak iş gücü olan genç nüfus az. Ondan dolayı niteliksiz işçilerin yanında çok sayıda nitelikli çalışan da alıyorlar. Bence değerlendirilmesi gereken alternatiflerden birisi. Greencard çıkma ihtimali çok düşük olduğu için her yıl düzenli başvuru yapıp aynı zamanda da alternatifler üzerine yoğunlaşmak gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar sağlık sistemi, eğitim sistemi Almanya ile kıyaslanamayacak olsa da tartışmasız ki Amerika'nın yeri çok ayrı ancak gerçekçi düşünmek ve çıkma ihtimali çok düşük bir çekiliş için hayal kurmamak gerek bence.