Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
946 130 68.5k 129

• @Masda Biz mağdur olduk be hocam. 😥 Umarım dava iyi sonuçlanır da mülakata çağırırlar.

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@Masda Biz mağdur olduk be hocam. 😥 Umarım dava iyi sonuçlanır da mülakata çağırırlar.

Ortada çok net bir şart var. Pasaport ve doğum şartı. Bence bu şartı temin edemeyen mulakata Ankarada girecek olan herkesi telegram grubuna almanız lazım. Global bir grup yapın grubu. Daha etkili olursunuz.

• @Masda Grup kurduk global sayılır her ülkeden kişi var. 38 kişi olduk. Pasaport derken sadece Türkiye pasaportu mu ? Sitelerinde oturma izni belgesi diye yazıyor ama. Doğum ve pasaport şartı yazmıyor. Doğum şartı varsa hepten geçmiş olsun.

• @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@Masda Grup kurduk global sayılır her ülkeden kişi var. 38 kişi olduk. Pasaport derken sadece Türkiye pasaportu mu ? Sitelerinde oturma izni belgesi diye yazıyor ama. Doğum ve pasaport şartı yazmıyor. Doğum şartı varsa hepten geçmiş olsun.

Global gruba ve sayın @gucarslan verdiği istatistiklere bakarsak doğum şartı olması ihtimali de var. Kasıtlı mı yoksa sistem zaafiyeti mi tartışılır. Doğum şartı resmi olarak gözükmese de sistemde (TCN) 3-cü ülke vatandaşlarını elemek için kullanışlı bir data. Kurunun oduna yaş ta yanmış ola bilir. Daha detaylı @gucarslan yaza bilir bu konu ile ilgili.

• @Masda şuana kadar yakaladığımız istatistik tamamen doğum ülkesi üzerinden. mülakat alamayan herkesin ortak noktası oturumu / türk vatandaşlığı olması.

peki mülakat alanlardan ayıran ne?
    turkiye'de doğmuş olmamalari..

*bu arada bu konu dava başlığını ne yazık ki farklı bir şekilde işgal ediyor. ilgili iletileri Mülakat Deneyimleri başlığına taşınmasını sağlayacağım, bilginize.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

@Masda şuana kadar yakaladığımız istatistik tamamen doğum ülkesi üzerinden. mülakat alamayan herkesin ortak noktası oturumu / türk vatandaşlığı olması.

peki mülakat alanlardan ayıran ne?
    turkiye'de doğmuş olmamalari..

*bu arada bu konu dava başlığını ne yazık ki farklı bir şekilde işgal ediyor. ilgili iletileri Mülakat Deneyimleri başlığına taşınmasını sağlayacağım, bilginize.

Çok teşekkürler👍

• @gucarslan, @ceronimo, @Orhan-Cabarov, ve Davaci Arkadaslar,

Rica ederim. Sayin Morrison'la gorusmem sonucu, sizlere dava ile ilgili ilk bilgileri ozet olarak onden vereyim. Strateji demek icin yeterince uzun sure olmadigindan, davanin taktigi kafanizda sekillenir.

*Mail icin tesekkur eder ve hakli buldugunu, bunun adil olmadigini konusunda hemfikir oldugunu belirtir.
    *Bu durumu mahkemenin dikkatine sunacaklarini ilave eder.
    *Bununla birlikte sunu anlamamiz gerektigini belirtir: ''Bir uygulamanin vicdansiz, haksiz (unfair) olmasi onu kanunsuz hale getirmez, bu sebeple benim onlara sundugum arguman oncelikli tartisma konusu olmayacak. Uzerinde daha fazla durmamiz gereken nokta cok daha acik bir sekilde 'kanuna aykiri' olan sey olacak.''

Bunun da Tiered Approach, vizelere katmanli yaklasim sergilenmesi ya da oncelik siralamasinda DV'lerin ayrima maruz kaldigi seklinde dusunup yorumlamak bizim icin cok zor olmasa gerek. ;)

(Tiered Approach kalkarsa ve 2021'de emek veren bizler hakkimizi alamazsak, gelecek nesillere armaganimiz olur deyip eglenelim derim, yoksa yipratici olabilir.) :face_with_tears_of_joy:

Neyse bu kadar eglence yeter :) Ozetle negatif ayrima maruz kalmamiz davanin esas argumani olacak. Benim dikkatlerine sundugum konu destekleyici arguman olacak. Yukarida forumda ve gundelik hayatta konustugumuz bir takim arkadaslarimizin sundugu sebepler ucuncul, dorduncul vb. noktalar olacak.

Mutlu olmaya calisin, sevgi ile kalin.

• @fortuneormisfortune Teşekkür ederim hocam 🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

evet, o büyük gün geldi çattı!!

dünyada bu kadar çok davacının katıldığı tek ve ilk DV davası için son sözü söylemek yine J.Mehta'ya nasip oluyor.

umarım bu Goodluck davacilari için son hearing olur ve herkese faydası olan bir karar çıkar.

bahtınız da davanizin adi gibi güzel olsun
    good luck 🤞

• @gucarslan Emekleriniz için teşekkür ederim hocam. İnşallah tüm davalar iyi sonuçlanır ve hepimiz amerika’ya gidip buluşuruz. 🙏

• Bu avukatlarla bu iş yürümez. İlk kez bir hearing'i dinliyorum. Yargıç en başta konuşan avukata "current injury" i anlat diyor. Kem küm ediyor. Onun yerine yargıç söylüyor. Ardından saçma sapan bir örnek veriyor. 80K Case Number... Hayretler içinde dinliyorum...

• Dava bitti mi sonuç nedir ??

• @Kitapsever Hayır devam ediyor. Buradan takip edebilirsiniz. https://mobile.twitter.com/LilySAxelrod

• @Orhan-Cabarov teşekkür ederim 🙏

• dava sonuçlandı mı?

• Arkadaslar, davada bir gelisme var mi? Biraz dinledim ama pek anlamadim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@med4816, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Bu avukatlarla bu iş yürümez. İlk kez bir hearing'i dinliyorum. Yargıç en başta konuşan avukata "current injury" i anlat diyor. Kem küm ediyor. Onun yerine yargıç söylüyor. Ardından saçma sapan bir örnek veriyor. 80K Case Number... Hayretler içinde dinliyorum...

buna tek bir hearing dinleyerek karar vermiş olmanızdan dolayı gerçekten tebrik ederim sizi.

DV2020'de binlerce insana vize aldırmış, yetmemiş tarihte görülmemiş bir karara imza atıp Gomez davasında mali yıl bitmiş olmasına rağmen rezerv kararı çıkartmış ve halen DV kazananları için savaşan avukatları bu kadar kısa sürede çözmüş olmanız gerçekten takdire şayan.

çünkü biz her iki yılda da onlarca hearing dinlemiş ve savundukları argümanları biliyor olmamiza ragmen bunu cozememistik, hata bizde demek ki.

tek temennim süreciniz sorunsuz gider de, hayatlarının şansını yakalamış insanlarin temsil ettiği avukatlar hakkinda biri çıkıp bu şekilde yorum yapma şansı olmaz. çünkü bu gerçekten moral bozan bir durum, bu dava benim davam olmasa bile. bizler tecrübe ettik ki, bir sorun olunca sarılacağınız yilan yine bunlar. ve yine biliyoruz surec başlarken bunu dile getirenlerin hepsi suan bu yılanlara sarılmış durumda..

bu mukabeleye ben yine eskilerin bir lafı ile son vereyim;
    bekara eş boşamak kolay..

• @gucarslan Haklısınız hocam yanlış bir ifade kullanmış oldum. Cahilliğime geldi. Özür dilerim. Açıkladığınız için teşekkür ederim.

• Sonuç ne oldu bilen var mı? Yine erteleme mi oldu

• @mozturk228, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Sonuç ne oldu bilen var mı? Yine erteleme mi oldu

Kısaca, bizim dava ve genel olarak olumlu bir hearing oldu. Mehtanın Gomez üzerinde ısrarla dayanması taktire şayan. Gomezin karara bağlanması tüm davalar açısından çok önemli. Ama puzzlelar yerine ne kadar zamanda oturur orası mechul. Ağustostan önce bir az zor gibi. Aşırı pozitif yaklaşırsak en fazla bir hearing daha olur ve karar çıkar diye umuyoruz.

Benzer Başlıklar

• DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    72
    6 Oy
    72 İleti
    5k Bakış
    G
    @Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.
  • DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    51
    7 Oy
    51 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Bu arada ABD'nin Afganistan'dayken askeri ve istihbarat birimlerine yardimci olan yaklasik 30 ile 70 bin arasinda Afganliyi Turkiye ve Katar uzerinden gocmen olarak ulkeye getirecegi uzerine haberler var. Rakamlar degisiyor, kimi yerde 20 bin ama aileleri ile birlikte 30 bin uzerinde Afganli denirken, kimi yerde toplamda 70 bin uzeri diye rakamlar soyleniyor.
  • DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k