Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yavuz3463, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Merhaba arkadaşlar bende dordash tecrübemi aktarmak istiyorum. Şuan bay area bölgesinde çalışıyorum. Tek hesap haftada 6 gün benzin hariç 1200 bırakıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren 2 hesapla çalışmaya başlayacağım. Püf noktaları bilirseniz. 2 hesap’ta çok iyi para yaparsınız. Asıl mesleğim aşçılık. Ama dordash yapma sebebim şuan piyasayı geziyorum. Yer açmayı düşündüğüm için. Herkese bol şans

    Ayni uygulamanin 2 hesabi seklinde mi bahsediyorsunuz yoksa ayri uygulamalardan mi ?


  • Herkese iyi günler diliyorum.

    0 (sıfır) İngilizce ile bu işlerin yapılabilirliği nedir acaba bilgi verebilir misiniz? Miami de yapılıcak bu arada.

    Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bozturkk sıfır ingilizce dediğin an senin ne kadar tembel olduğun ortaya çıkar. 8 mayısta açıklanıyor ilk 100 numaran olsa en erken mülakat ekimde yani 5 ay sonra 5 ayda sen hiç nasılsın acaba şunu alabilirmiyim öğrenemicen mi yaparsın sen hiç konuşma gelen ismi göster onlar paketi verecekler sen götürüp kapıya bırakacaksın bu kadar ama sen önce 5 ayda bir şeyler öğrenmeye bak.


  • @Bozturkk Merhaba, hiç İngilizce bilmeseniz dahi bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz o konuda şüpheniz olmasın, fakat çok nadir de olsa zorluk çekebileceğiniz bazı durumlar var. Ne gibi mesela? Atıyorum müşteri adresini yanlış yazmıştır arayıp iletişime geçmeniz gerekebilir ya da uygulama üzerinden yemeği bırakacağınız yere nasıl ulaşacağınız konusunda bir not bırakmıştır onu anlamayabilirsiniz gibi gibi. Bunlar belki 100 siparişte 1 kere başınıza gelebilecek şeyler, onu da çeviri yardımıyla olsun ya da en azından bu tarz durumlarda işinize yarayacak basit kalıpları öğrenerek halledebilirsiniz.

    Ama unutmayın ki bu tarz yemek dağıtım işlerini yaparken İngilizce bilmeniz çok hayati bir önem taşımasa da, günlük hayatınızın her yerinde hayati bir önem taşıyacak. O yüzden bir an evvel kendinizi bu konuda geliştirmeye bakın. Bol şans!

  • ⭐⭐

    @mehmett, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    Merhaba arkadaslar, Indiana eyaletinde yaklasik bir aydir Doordash ile food delivery yapiyorum. Oncelikli olarak USA ehliyetinizi alir almaz Doordash yapmaya baslayabilirsiniz. Ehliyet suresi diye bir olay yok. Her eyalette farkli delivery uygulamalari populer olabilir. Indiana eyaletinde Doordash epey populer, bir arkadasim ayni zamanda Uber Eats de kullaniyor ama cok az order geliyor. Food delivery ile ilgili is yapilabilen saatler oglen 10:30-1:30 arasi ve aksam 17:00-21:00 arasi. Bu saatlerde surekli order geliyor. Ucretler order buyuklugune ve mesafeye gore degismekle beraber genelde minimum ucret 4 dolar maksimum 7-8 dolar. Fakat eger 100 dolarlik bir order teslim etmisseniz ve %20 tip vermisse tek seferde 25-30 dolar para kazanabilirsiniz. Bir orderin teslim suresi ortalama yarim saat suruyor. Bir saatte 2 order teslim etmek mumkun. Bazen ayni yonden 2 farkli adresden siparis verilmisse arka arkaya 2 teslimat yapiyorsunuz, bu durumda daha kisa surede daha fazla para kazaniyorsunuz. Telefona is gelince toplam yapacaginiz mesafeyi ve parayi gorebiliyorsunuz. Benim genelde 10 mil uzerindeki isleri reddediyorum. Belirttigim saatlerde calisarak gunde en az 80 dolar kazanilabiliyor. Bu isin guzel yani Amerika daki restoranlari ve yemekleri ogreniyorsunuz. Oglen orderlari genelde is yeri ve hastanelere, aksam orderlari ise house lara oluyor. Doordash'e basladiginiz zaman size bir Red Kard veriliyor. Bu karti bazi restoranlarda odeme yapmak icin kullaniyorsunuz. Bazi restoranlarda siparisi sizin vermeniz ve odemeyi red kart ile yapmaniz gerekiyor. En guzeli ise gidip siparisi alip cikmak. Bu secenekler DD'in restoranlar ile anlasmasina gore degisiyor.Bu is icin biraz ingilizce bilmenizde fayda var. Cunku musteri app araciligi ile size adres tarifi yada order ile iligi kucuk notlar birakiyor. Yada sizin adresi bulamadiginiz zamanlarda musteri ile iletisime gecmeniz gerekebiliyor. Yada bazen sorunlar olabiliyor' bu durumda da DD Support ile iletisime gecip problemi cozmeniz gerekiyor. Benim bulundugum bolgede DD'i genc yasli gocmen Amerikali herkes yapiyor, kimse kimseyi yadirgamiyor. Sonuc olarak ilk gelindiginde yapilabilecek ve masrafinizi cikartabileceginiz bir is.

    Merhaba, bu güzel bilgiler için çok teşekkürler. Son cümlenizde ilk gelindiğinde yapılabilecek bir iş demişsiniz. Yazıyı yazalı epey olmuş, üzerinden 3 yıl geçmiş neredeyse. Şu an ne iş yapıyorsunuz peki?


  • Arkadaşlar daha önce yazmıştım. 6 ay önce geldim ve bu işe başladım. Saatlik kazanç New York için ortalama 22-23 leri buluyor. Gelip başlayacak arkadaşlar varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Ister buradan ister özel mesaj ile sorabilirsiniz.

    Kendime Prius aldım ve çok doğru karar verdiğimi ilk aydan anladım 🙂


  • Selamlar

    Delivery isi yapan arkadaşlar sağlık sigortası olarak hangisini kullanıyorsunuz ve ne kadar ödüyorsunuz?


  • @abrakadabra IT sektorunde Software QA olarak calisiyorum.


  • Merhaba,
    Los Angeles, Tampa, Chicago, Austin üzerinden sorumu soracağım. Türkiye'den gider gitmez Türk ehliyeti ile başvuru yapabileceğim bir delivery işi var mıdır ?
    Ehliyet alma süresi ya da geçici ehliyet ile bu delivery işlerinde kabul süreleri ne kadar olur? Güncel durumla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @mustafaerten Türk ehliyetiyle delivery veya uber lyft yapamazsınız.
    Amerikada ehliyet alır almaz delivery uygulamalarına üye olabilir hemen işe başlayabilirsiniz, bazı şehirlerde yeni sürücü almayabiliyorlar bekleme süresi falan oluyordu son durum nedir bilmiyorum, ona dikkat edip yeni sürücü alımı olan bir şehirde hesap açmak lazım, zaten istediginiz her yerde delivery yapabiliyorsunuz eyalet değişimleri falan sorun değil.
    Lyft bazı eyaletlerde 1 yıllık ehliyet istiyor, uber tüm eyaletlerde 1 yıllık tecrube istiyor.
    Delivery yapmıştım, büyük bir hevesle uber hesabımda açıldı, ama bulunduğum şehirden midir artık bilemem uber resmen amelelik. Örnek 3 mil gidip yolcu alıyorsun, 4 milde yol yapıyorsun uber yolcudan 10 dolar alıyorsa, kendisi 6 doları alıp sana 4 dolar veriyor 🙂
    Delivery de aynı şekilde ama en azından istisnasız tip geliyor, tip vermeyen order gelirse görüyorsun zaten almıyorsun, yapacagın yol alacagın ücret herşey önceden belli.
    Uber ve lyft te hiçbirşey belli degil, yolcuyu aldıktan sonra mesafeyi görebiliyorsun, yolcu indikten sonra artık ne verdiyse okadarına razı oluyorsun, tam bir kör dövüşü 🙂


  • @ahmetkocyigit uber eats ve doordash için konuşmak gerekirse;

    1. Sürekli tip gelmiyor
    2. Müşterinin verdiği tipi önceden göremiyorsunuz

  • @morpenguen
    Ödenenecek rakamı ve mesafeyi önceden görmek tip konusunda fikir veriyor. 3 dolarlık order geldiyse tip yoktur haliyle 🙂
    Benim deneyimlerim delivery de 10 da 9 u tip geliyor.
    Uber lyftte ise 10 kişiden 1 i tip atarsa ne ala..
    Uber ve lyfte 2.39 dolara 4 kişi taşımak kısa mesafe de olsa üzücü oluyor, çünkü önceden görme şansı yok.


  • Uber-Eats (Austin) icin konusuyorum:
    Amerika gunluk hayat kulturunde tip ozellikle yemek sektorunde bir cesit olmazsa olmaz. O yuzden belirgin bir hata yapmazsaniz az da olsa tip veriyorlar. Uber cok dusuk bir taban ucret oduyor, bu nedenle tip olmazsa yapilmayacak bir is. Acikcasi Uber in digerlerine gore en buyuk avantaji onden diger ucretler+tahmini tip bilgisini vermesi. Mile bilgisiyle bunu kiyaslayip deyip deymeyecegine karar verebiliyorsunuz.
    Tipbait denilen onden yuksek tip gosterip sonra musterinin tipi dusurmesi maalesef sistemin tek kacagi. Uber musteriye delivery geldikten sonra 1 saat sure veriyor. Onceden (siparisi verirken) belirttigi tipi bu sure icinde azaltabiliyor veya arttirabiliyor. Yuksek gosterip dusuren nadir olsa da var. Ama musterilerin bir kismi da kolay teslimat, musterinin notlari gibi detaylari duzgun yerine getirdiginiz icin size ekstra tip verebiliyor. Restoran ici hizmetlerde oldugu gibi %10-20 arasi statik bir oran yok (Uber siparis esnasinda musteriye onerse de). Gun sonunda tipler temel ucretlere denk veya genelde fazlasi oluyor. Bazen de yemek icerigi ucret olarak arttiginda yuksek tip egiliminde oluyorlar ama dogrulamak icin istatistiksel yeterlilik yok bence.
    Kisa mesafede ve cok ucuz bir yemek soyllendiyse (McDonalds hamburger gibi) tip ya yoktur ya da centlerle verilir.
    Uberin en guzel yani bilgileri gorup size uymazsa reddedip sonraki orderlari bekleyebiliyorsunuz.
    Ben test icin (yeterli degil ama yaptim) 1 gun ardarda gelen tum orderlari aldim. Fiyata ya da mesafeye bakmadim. 105$/5 saat ile kapattim.
    Normalde son haftalarin ortalamasi da yaklasik 20$-25$/saat oluyordu. Geliri maksimize etmek icin para/mile oranini 1.1-1.2 ve uzerinde tutmak ve 6$ gibi bir baraj belirleyip altini hic kabul etmemek seklinde farazi kurallari arkadaslarla belirledik.
    Eski guzel gunleri yok Uber-Eats'in ama reddetme ozgurlugu ve sonsuz acip-kapama sansi cok rahat bir delivery tecrubesi sunuyor.
    Bir de yuksek ucretli ama olu noktalara giden teslimatlarda donus mile gidisin uzerine eklenmis gibi dusunebilirsiniz. Olu gecen gunlerde bu sartlari gozardi edip gun sonu ne alirsak kardir mantigina donuyoruz.
    Fastfood odaklari yerine ust duzey restoran odaklarina yakin kalmaya calismak da verimi maksimize etmeye yariyor.


  • Ozellikle California icin soruyorum ama diger sehirlerde yasayanlarda fikirlerini soyleyebilir elbette. Uber-Lyft icin hangi araba, delivery icin hangi araba mantıklı olur sizce?


  • @Erkangeziyor
    Güneyde bile gas 3’ü geçti. Cali’de 4.50 ye dayanmış galiba, bu durumda önerilecek araç hybrid olur heralde.
    Normal araçta 25 mpg görürken, hybrid ile 50 leri görmek insanı istemsizce mutlu ediyor 🙂 tabi bu psikolojik etki, yıllık yapacağın tahmini mile göre değip değmeyecegini kağıt üzerinde analiz ederek karar vermek lazım.


  • @ahmetkocyigit, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

    @Erkangeziyor
    Güneyde bile gas 3’ü geçti. Cali’de 4.50 ye dayanmış galiba, bu durumda önerilecek araç hybrid olur heralde.
    Normal araçta 25 mpg görürken, hybrid ile 50 leri görmek insanı istemsizce mutlu ediyor 🙂 tabi bu psikolojik etki, yıllık yapacağın tahmini mile göre değip değmeyecegini kağıt üzerinde analiz ederek karar vermek lazım.

    Uber i sevmezsem tekrar delivery ye donebilirim. O yuzden sanırım en mantıklısı prius gibi. Ama onların da parcaları calınıyor diye duydum.


  • Merhabalar , Ubereats veya doordash yaparken vergi ödeme zamanında yeme içme ,benzin , araç yağ vs bunların hepsini gösterebiliyor muyuz ? Ve ya en iyi bizim açımızdan hangi yöntem oluyor daha önce tecrübesi olan varsa yardımcı olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @charmysea kendi yediginiz ictiginizi gosteremiyorsunuz. diger dediklerinizi gostermek "itemized deduction" olarak geciyor. Bunun yerine yaptiginiz milleri saydirma yontemini kullanmanizi tavsiye ederim. Cok sorunlu, cok yakan bir aracim olmasina ragmen "itemized deduction" degerim mil ile hesaplanan degerden az kaldi. Hem de mil takibi daha kolay.


  • @charmysea Bir de bu sirketlerin anlasmali olduklari vergi bildirim sistemleri (TurboTax gibi) size ortalama bir deger oneriyor. @keysnambır 'in dedigi gibi tek tek girmeye kalkinca hem is karisiyor hem de muhtemelen daha az gider cikiyor. Genelde cogu kisi ugrasmadan yaklasik mili girip (eger takip ediyorsaniz) karsiliginda onerilen degeri basip geciyorsunuz. Cogu aracta trip takip sistemi var, trip1 kisisel trip 2 delivery gibi ayirirsaniz takip kolaylasir. Veya benim yaptigim gibi -tek arac varken- cok kisisel gezme yoksa tum mili biraz eksiltip gider gosterebiliyorsunuz. Gunde 100mile yapiyorum. ayda yaklasik 2.4k mile. O yuzden eger gercek mile aylik 2500 ise benim 2.4 yazmam da sakinca olmaz.


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 43
  • 69
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum