Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • YouTube de ABD şöyle ABD böyle diyen kisiler aramızdaysa. Lütfen insanları kandırmayın turkiye ne ise burada aynısı. Ne abartıyorsunuz. Ergenlerin ağzının suyunu akıtıp takipçi kasmaya calismak icin insanların hayalleriyle oynamayın. 1 dolar 1 TL olsa buradaki turklerin çogu turkiyeye döner ülkede istikrar olsa kimse gelmez.


  • @jamel86 Anladım. Uyardığınız için teşekkürler. Benim bulduğum iş saatlik 11 dolar. Öyle kalacak yer vermiyorlar tabii. Kendin ayarlıyorsun. 1.5 yıl çalışmak zorunluluğu var. Bende nasıl olacak sonu bilmiyorum. Şikayetçi mi olurum beğenir miyim bilmiyorum açıkçası.


  • @jamel86 İş bulmak her türlü Türkiye'den daha kolaydır diye düşünüyorum en olmadı uber falan yaparsın azda olsa bişey kazanırsın. Benim gözüm yükseklerde değil. Gittiğimde yüksek standartlarda yaşayacam demiyorum zaten. Ortalama bir Amerikalı'nın yaşadığı hayatı yaşayacam.


  • @jamel86, içinde söyledi: Is Teklifleri ile Dolandiricilik Uyarisi

    Ingilizce tamamen öğrenmeden ve araba kullanmayı bilmeden. Cebinizde 3 bin dolar olmadan ABD ye gelmeyin. Abd ye gelince iş bakmaya başlayın. Aksi takdirde çok sürünürsünüz. İngilizceye gerek yok tecrubeye gerek yok gel yemek yatak var saatlik 15 20 lerin havada uçtugu biryere asla gitmeyin. Başınıza nelerin gelebilecegini buradan yazamıyorum. Asla ingilizce 3 bin dolar direksiyon bilgisi olmadan gelme. Bu 3 madde seni kurtaracak. Yoksa cehennemi yaşarsın. 600 dolar 600 depozit ile bir oda kirala. 1.800 dolar para kalıyor. Işte bulursun ehliyette alirsin mis gibi. Ne uğraşıyorsunuz böyle soytarılarla. Arkadasin başina geldi. Küfür etmek istemiyorum içimden ettim. Para gerek yok ingilizceye gerek yok diyip adamı buraya getirti adamin cebinde parasinin olmadigini ogrenince 15 dolarlik teklif 5 dolara düştü yemek dedigide köpegin onune koy yemez, adami 9 saat calisicaksin demis sonrada 13 14 allah ne verdiyse, gece uykudan bile kaldirmis eger yatili yemekli işlere giderseniz daha neler neler olur. Adam adresine gelen green card ini ssn kartını alir sana vermez. Kayip der. En az 6 ay yeni kart gelmesini beklersin. Green card olmadan. Seni bir kullanır ki. Cehennem olur. Seni parasiz bırakır ki isten kaçma diye icerde 2 ayin birikir sonra sana 1 kagit verir imzala paranı verim der. Sende oradan kurtulucam diye imzayı atar ayrılırsın. Polise gitme hakkinda biter. Gitsen bile derki parami çaldı burada hayır amaçlı kalıyordu dava ederse ne olacak. Yahu kardeşim böyle işlere girme. Ogrenci wat için gelenleri avliyorlar genelde ama bazi isyerleri devlete resmi eleman calistirdigini bildirmek zorunda vatandasi ve eski green cardliyi kandiramadigi icin yeni göçmenlerin peşine düşüyorlar. Yazık üzülüyorum ne umutla gelip cehennemi yaşamanızı istemiyorum

    Eger yasal degilseniz veya baska deyisle paychecksiz yani undertable/masaalti cash uzerinde calisirsaniz ve ustelikte kalacak yer vb durumlar icin isverene mecbur kalirsaniz, sizi bir guzel kullanirlar. Ozellikle Turkler, Yunanlilar ve Araplarin isyerlerinde. Durust olanlari da elbette vardir ama karsisindakinin eksikliklerinden, kendi menfaatleri icin, cok guzel faydalanmayi ve kullanmayi kendilerinde hak gibi gorenler de oldukca fazla.

    O yuzden, donanimli ve hazirlikli gelmek gerekiyor. Veya onceden tanidiginiz, guvenebileceginiz birilerinin yanina gelip, yardim almak gerekiyor.


  • Bir konu hakkında bilgi ve tecrübelerinize danışmak istiyorum TR de yaşıyorum İstanbulda HSN Global Danışmanlık Hizmetleri adında bir firma ABD de CV ye göre iş ayarlayacağını H1B vizesiyle işçi olarak oraya götürebileceğini taahhüt etmektedir bu şekilde hatta danışmanlık ücretini de ABD ye girip işbaşı yaptıktan sonra alınacağını söylemekteler bu şartlar yazılı bşrde taahhütname göndemişler karşılıklı imzalanacak diye bu şekilde bir işleyiş olabilir mi? bunu yapan şirket ABD de bir firmanın kolu olduğunu söylemektedir HSN Global Danışmanlık İsminde bir şirkettir sizlerin bununla ilgili bir bilginiz varmıdır bu konularda bana söyleyebileceğiniz birşeyler varmıdır ?


  • @Murat-Aydınlı Merhaba bu konu ile ilgili bir tecrübeniz oldu mu?
    Aynı firmadan kardeşimi de aramışlar. 2000 USD istemişler. Başvurunuz onaylandı demişler. Firmanız hazır 14 temmuzda
    floridaya gidiyorsunuz demişler. Bende case number iste kontrol edelim dedim.
    H1B benim bildiğim sponsor eşliğinde oluyor. Ortada bir I129 yok. Receipt number vermiyorlar. Çalışacağı firmanın bilgilerini iste dedim onu veremeyiz diyorlar. İstanbula görüşmeye çağırmışlar.
    Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.


  • Merhaba HSN global isimli firma hakkında bilgisi olan var mı? H1B vizesi için danışmanlık yapıp 2000 usd ücret istiyorlar. Case number ve çalışacağın firmanın bilgilerini isteyince vermiyorlar. Ofisimize gelin görüşelim diyorlar. Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler.


  • Bu hsn global hakkında kimse bir wey bilmiyor numaralarınızı verin bir WhatsApp grubu oluşturalım hepimiz haberdar olalım birrimizden dolandırılmayım beni de aradılar bu gun


  • @Devrim-YILDIZ benim no 05419158616 arayın konusalim


  • @kizilkit numaram 05419158616 arayın konusalim beni de aradilar


  • Merhaba arkadaşlar, Hsn global hakkında Whatsapp grubu kurdunuz mu acaba?


  • merhabalar bir gelişme ,bilgi var mı


  • Arkadaşlar muhtemelei dolandırıcılık gibi duruyor fakat ne gşden var nede paylaştıklsrı bir bilgi eğer gerçekten giden görüşen var ise deneyimlerini tecrübelerini paylaşırsa buradaki kişlere de faydası olur diye düşünerek başlattım yazıyı açıkçası


  • Ardaşlar merhaba amerika grennville de bdv solutions denen bir şirket var EB-3 vizesi ile sponsor buluyor tabi rakamlar 30k doları buluyor. 1 yıl buldukları amerikan şirketinde çalışma zorunluluğunuz var. çalışmak istediğiniz işi kendiniz seçebiliyorsunuz ki genelde zincir fastfood product işleri,doorman,makina operatörü,hauskeeping işleri.
    web siteleri instagram sayfaları var ve yorumlar açık ,10 yıllık bir şirket. bilgisi olan veya iletişime geçen var mı bu şirketle.


  • Merhabalar, ben gecen sene turist olarak gezmeye geldigim abd de, Aralik ayinda donus yapacakken, bir firma ulasip sana sponsor olalim cv gayet iyi diyerek, yana yakila avukatlari ile gorusturuyor ve avukat bu surec uzun bir surec Turkiye'ye green kart gelene kadar gidemezsin o sirkette de uc kisiye green kart aldim diyor. Tamam diyoruz, bana once bi okul bul dedi buldum parasinin i kismini odedim statu kaybi yasamamak icin, baya uzun bir sure avukat islemler icin bekletti. En son gectigimiz mayis ayinda evet basladim sirket on odeme yapti dedi ve biz Aralik ayin sirket ben ve avukat olarak green kart surec ve faydalanacak seklinde bir sozlesme imzaladik. Icerisinde avukat tutarlari vb yaziyor.

    Simdi sorularim sunlar, ben B2 vize yani turist vize hakkimi kayip mi ettim bu sirket yuzunden?

    Ikincisi de bu sozlesme varken beni ise baslattilar subat ayinda yana yakila aradilar geldim basladim kimse ilgilenmiyor is vermiyorlar, ya bir muhendis managerine de der mi bu isler kesmiyor beni yeni is yollar misiniz yapalim, ogrenelim.. Ben cabaladikca bahaneler devam etti sirket maillerim vs hersey duruyor. Simdide sanirim eleman ihtiyaclari kalmadi gerekli assistleri yaptim ve yol vermeye calisiyorlar diye anladim. Ama bir soz verdiler ve ben eski isimi biraktim vizemi degistirdim vs vs. Onerileriniz bilgilerinize acigim. Herseyden once bir genc ve deneyimli muhendisin hayatiyla oynuyorlar.. Sevgiyle kalin..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum