Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Benim durumda olan I-212 waiver başvurusu yapmalımıdır. Öneriniz

• Merhabalar, 2007 yılında b2 vizesiyle amerikaya gitmiştim. 6 ay dolmadan uzatma işlemini yaptım ve kabul edilmişti sonrasında 6 ay kaçak kaldım. 2012 yılında tekrardan amerikaya giriş yapmak istediğimde sorun çıktı ve gönüllü olarak ayrıldım. 2019 ve 2020 yıllarında çok sağlam belgelerime rağmen vize başvurularında ret aldım. 2012 yılında gönüllü ayrılmamda deport yemiş olabilirmiyim ? ne kadar süreli verilmiş olabilir? pasaportumda 212 (a) ile başlayan bir yazı var. 14 sene olmuş. I-212 waiver basvurusu yaparsam sonuç alabilirmiyim. gereklimi ? teşekkür ederim

• @Tufan-Yaveroglu, içinde söyledi: Benim durumda olan I-212 waiver başvurusu yapmalımıdır. Öneriniz

Merhabalar, 2007 yılında b2 vizesiyle amerikaya gitmiştim. 6 ay dolmadan uzatma işlemini yaptım ve kabul edilmişti sonrasında 6 ay kaçak kaldım. 2012 yılında tekrardan amerikaya giriş yapmak istediğimde sorun çıktı ve gönüllü olarak ayrıldım. 2019 ve 2020 yıllarında çok sağlam belgelerime rağmen vize başvurularında ret aldım. 2012 yılında gönüllü ayrılmamda deport yemiş olabilirmiyim ? ne kadar süreli verilmiş olabilir? pasaportumda 212 (a) ile başlayan bir yazı var. 14 sene olmuş. I-212 waiver basvurusu yaparsam sonuç alabilirmiyim. gereklimi ? teşekkür ederim

Sayın @Tufan-Yaveroglu,
    Gümrükte olanları tam bilmeden size ne yapılması gerektiğini tavsiye etmek mümkün değildir. Eğer elinizde neler olduğuna dair ve cezalarınıza dair belgeler yok ise, CBP FOIA yapmanız gerekir. Bu gümrükte sizinle ilgili olan bütün kayıtları size vermelerini gerektirir. Onları inceledikten sonra cezanız ve tabii olduğunuz yasaklara göre ne yapmanız gerektiği tavsiye edilebilir. Ceza sureleri genelde 5 yıl veya 10 yıl veya ABD’ye daimi giriş yasağı seklinde olabilir. Gümrükteki kayıtlarınızı alabilmek için bu linke bakiniz. https://www.cbp.gov/site-policy-notices/foia
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• I-193 waiver

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    259 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @floryalı, içinde söyledi: I-193 waiver Amerika'ya yerleşmek üzere son girişimizde yaklaşık 19 aydır giriş yapmadığımız için (covid sebebiyle) sorgu odasına alındık ve 4 saat bekledikten sonra kişi başı 585 USD ödeyerek pasaportumuza I-193 kaşesi basıldı. (Kira kontratı ve oğlumun üniversite okul kabul yazıları fayda etmedi) 2017 sonunda green card sahibi olmuştuk. Benim sorum vatandaşlık için süre hesaplanırken önceki girişlerimiz I-193 ile sıfırlanmış oluyormu? Sayın @floryalı , Sorunuza cevap verebilmek için hangi kategoride ABD’ye giriş yaptığınıza emin olmak gerekir. I-193 genelde, eğer pasaport veya vizeniz yok ise veya sona ermiş ise ABD’ye giriş için özel bir izindir. Anlattığınızdan size yeşil kartlı olarak aldılar diye değerlendiriyorum. Ama bunu mutlaka I-94 kartınıza bakarak onaylayın. Buna su linkten ulaşabilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Vatandaşlık değerlendirmesi için surenin ne olduğu hangi kategoride giriş yaptığınızla direkt ilgilidir. Yeşil kartlı olarak alindi iseniz sureniz islemeye devam eder, ancak sizi turist gibi bir kategoride aldılar ise yeşil kartı kaybetmiş olursunuz ve zaten vatandaşlık sureci söz konusu olmaz. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    225 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ozengnr, içinde söyledi: I-485 basvurusunu beklerken B2 vizesi suresini asma durumu Merhabalar, Eylul 2020'de B2 vizesiyle ABD'ye giren kiz arkadasimla burada evlenme karari aldik ve 97 gun sonra evlendik. Sonradan I-130, I-485, I-765, ve I-131 basvurulari yaptik. Bu basvurulardan I-944 tam olarak imzalanmadigi icin geri gonderildi; hemen ertesi gun belgelerimizi dogru bir sekilde tekrar gonderdik. Ama haliyle dosyamiz bu yuzden biraz gecikti. Su an esimin cikmasi gereken tarih 8 Mart 2021 olarak gorunuyor. I-485 hala isleme koyulmadi, bizden para cekilmedi, receipt numarasi olusturulmadi, ve I-797C Approval gonderilmedi. Dosyayi gondereli henuz 2 hafta oldu; ben yine de zamaninda gelecegini dusunmekteyim ama 8 Mart'a kadar gelmemesi durumunda en iyi secenek ne olabilir? Extension'a basvurmak dogru karar olur mu? Yoksa I-485 beklerken 180 gunu gecirmemiz herhangi bir sorun yaratmaz mi? Tesekkur ederim. Sayın @ozengnr , Siz ABD vatandaşı mısınız yoksa yeşil kartlı mısınız? Bu sorunun cevabına göre cevabim da değişecektir. Ancak genel olarak eğer I-485 isleme girmedi ise ve 8 Martta sure dolarsa 8 Marttan sonraki sure hukuka aykırı (out of status) durumunu oluşturur. Extensiona başvurmak çözüm olabilir. Su anda USCIS’deki gecikmelerden dolayı dosya işlem numaralarının gelmesi (receipt notice) çok uzun sürmektedir, en az 8 hafta kadar. Eğer çekleriniz hesaptan duştu ise, davanız isleme alindi demektir. Ayrıca eğer G1145 formunu eklerseniz (linki https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/g-1145.pdf ) size dava isleme alınır alınmaz text veya email atıyorlar. Daha sonra dava işlem numarası geliyor. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    2 İleti
    250 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @leon, içinde söyledi: USCIS'e I-130 basvurusu yaparken bosandiginizi gosteren belge hangisi olmali ? Merhabalar, Ben Türkiyede daha önce evlilik yaptim ve boşandim. USCIS,e I- 130 boşvurusu yaparken daha önceki evlilik durumumu bildirmem gerekiyor. Sizinde bileceğiniz üzere burdaki mahkemenin gerekçeli karar ve sonrasında kesinleşme serh karari mevcut fakat gerekceli karar tüm mahkeme içerigini her iki taraf içinde kalem kalem ele alan mahkeme zapti içinde olan çok uzun bir metin. Kesinleşme şerhide temize gitmeyip kararin kesinleştigini yazan kısa bir metin. Nufus müdürlügünden vukuatli nufus kayit örneği aldığımızda eski eşi listele şeveneğini seçtiğimizde, evlenme boşanma olaylari maddeler halinde gözükmektedir ve medeni durumum boşanmiş olarak gözükmektedir. USCIS I-130 formunu yollarken sadece vukuatli nufus kayıt örneğindeki o bilgiler yeterli midir yoksa mahkemenin gerekceli kararını tercume ettirip belgeler arasına koymamiz mi gerekiyor ? Sayın @leon, I-130 formunu gönderdiğinizde sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğindeki boşanmış kaydı genelde yeterli değildir. Boşanma ilamı gerekir. Size Türkiye’den alınması gereken boşanma ilamı ile ilgili bilgileri aşağıda iletiyorum. Ancak boşanma ilamınızı neden alamadığınızın gerçek ve mantıklı bir açıklaması var ise boşanma ilamı vermeden sadece vukuatlı nüfus kayıt örneğinizdeki boşanmış ifadesi ile işlem yapmanız mümkün olabilir. Teşekkürler. Divorce Certificates Available Fees: There are no fees. Document Name: Divorce decree ( Boşanma İlamı) Issuing Authority: Family court Special Seal(s) / Color / Format: A4 sized court document, should say ‘Karar’ (Judgement) on top right corner Issuing Authority Personnel Title: Judge Registration Criteria: If both parties agree to have a final decision then the court will send the decision to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship for registration. Procedure for Obtaining: The divorce decree is available from the court granting the divorce. Certified Copies Available: Certified copies are available from the court granting the divorce. Alternate Documents: There are no alternate documents. Exceptions: None Comments: The Extract of Turkish Vital Record (Nüfus Kayıt Örneği) explains the events of a person in detail. If the applicant brings a current Vital Record, but cannot provide the divorce decree for any accurate reason, the divorce decree requirement might be waived.
  • I-944

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    2 Oy
    5 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @tuchi, içinde söyledi: I-944 Merhaba, K-1 vizem ile ilişkili AOS sürecimi başlatacağım. Şubat ayında eklenen I-944 ile ilgili birkaç sorum var. -Formdaki credit record/score kısmı için ne yapmalıyız? (Amerika'ya yeni taşındım, herhangi bir credit record ya da score yok.) -Tax return kısmında yabancı hükümetlere gönderilmiş income tax return isteniyor fakat Türkiye'de böyle bir belge yok. Türkiye'de böyle bir sistem olmadığını belirten bir not yeterli olur mu? -Üniversite diplomamı burada tescil ettirmem gerekiyor, lise diplomasını da ettirmeli miyim? Diplomamı almadım, hala üniversitemde. Lise diploması yerine e-devletten alınan mezuniyet belgesinin çevirisi yeterli mi? -Banka hesap cüzdanımın çevirisini yaptırmalı mıyım? Şuan aklıma gelen sorular bunlar. Form yeni olduğu için henüz forumda bir başlık yok. Yardımlarınız için Teşekkür ederim. Sayın @tuchi , I-944 formu Şubat sonu itibari ile kullanılmaya başlamıştır ve yenidir. Bu form nedeni ile son iki ayda bir çok AOS (statü değişikliği-adjustment of status) başvurusu reddedilmiştir. Bunun en çok karşılaşılan nedenlerinden biri kredi skoru yokluğunu kanıtlayamamak olmuştur. Bunu engellemek için başvuruya yeminli bir beyanat ekliyoruz ve bu yeminli beyanatta kişinin ABD’de sosyal sigorta numarası olmadığı için kredi skoru olmadığını belirtiyoruz. Ayrıca bu yeminli beyanatta başka gerekli konulara da değinebiliyoruz. Yeminli beyanatla verilen I-944 formlarında henüz bir ret yaşanmamıştır. Tax return ve diploma ile ilgili sorularınızı sizin detaylı durumunuza bakmadan cevaplayamıyorum. Banka hesaplarınızın son 12 aylık dokumu istenmektedir. Bunun online bankacılık yolu ile İngilizce kopyasını alıp dosyanıza ekleyebiliyorsunuz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k