@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@caner92 Böyle bir durum varsa zaten kimin işi olduğu bellidir, hiç şüphem yok hocam.
-
Ömür boyu okumak gibi bir durum yok. 2 yıllık kolej sonrası OPT veren bölümler var . Yani 1 yıl mezun olduğunuz bölümde çalışabiliyorsunuz ve uzatılabiliyor sanırım yazılım , sağlık , fen bölümleri gibi bölümlerden mezun olunursa. Daha sonra çalıştığınız şirketin vize sürecine destek olması lazım tabi kalmak için ya da okula devam edilebilir vs.
-
@letsdothis Bilgisayar Programcılığı mezunu olacağım bu sene, ABD'ye gidip dediğiniz gibi 2 sene daha eğitim alırsam sonrasında 1 yıl çalışsam, kalıcı oturma izni gibi bir hak edinebiliyor muyum? Green Card mı veriyorlar ?
-
@Fatih-Aslan Bildiğim kadarıyla yüksek lisans sonrası veriliyor bu hak ama CC için de olabilir, detaylı araştırmak lazım.
Kalıcı oturma izni gibi bir hak alabilmek her halükarda kolay değil. OPT sürecinden sonra size sponsor olacak firma bulmanız gerekli ve bu firmanın sizde bulduğu ve aradığı yetkinlikleri ülke içinde bulamadığını beyan etmesi gerekecek vs. Hatta geçen bir video izlemiştim ülkemizde yaşayan bir siyasi isim Google'un bunu beyan edebilmesi için iş ilanı açtığını ve çeşitli insanlarla mülakat yaptığını ve daha yetkin bir isim bulunca sponsorluktan da vazgeçtiğini söylemişti.
-
@Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@letsdothis Bilgisayar Programcılığı mezunu olacağım bu sene, ABD'ye gidip dediğiniz gibi 2 sene daha eğitim alırsam sonrasında 1 yıl çalışsam, kalıcı oturma izni gibi bir hak edinebiliyor muyum? Green Card mı veriyorlar ?
Yüksek lisan yapıp okul sonrası bölümünüz ile aynı iş olmak şartıyla 1 yıl opt yapabilirsin daha sonra iş veren sizi severse uzatır maksimum opt 3 yıl olabilir sonrasında şirket kalmanızı isterse sizin kalmanız için çalışma vizesi başvurusu yapar süreç şirkete kalmış aslında okul sonrası 1 yılda çalışabilir 6 yılda
Şirketiniz H1-B vizesi için başvurursa size sponsor olup green card sürecine sokabilir.
-
@Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@letsdothis Bilgisayar Programcılığı mezunu olacağım bu sene, ABD'ye gidip dediğiniz gibi 2 sene daha eğitim alırsam sonrasında 1 yıl çalışsam, kalıcı oturma izni gibi bir hak edinebiliyor muyum? Green Card mı veriyorlar ?
hocam burda okudugunuz bölümden bağımsız olarak 2 yıllık cc sonrası opt veriliyor. Ancak bütün cc ' ler için geçerli değil bu OPT sormak lazım.
Onun dışında burdaki derslerin bazılarını saydırarak üni'den eğitim alınabilir bazı kurumlar denklik için hizmet veriyormus ancak finansal olarak sarsabilir üni

Öyle bir niyetiniz varsa 2 yıllık cc'de sizi geliştirecek bölümlere yönelme durumunuz olabilir. Sonuçta bilgisayar programcılıgı okumussunuz yanına 1 yıllık sertifika programlarına gidilebilir sizi farklı yapacak bir program vs.
-
Bu konulara girmeye yaklaşık 7 ay falan var ama eski defterleri açayım. Köpekbalığından korkan arkadaş. @Ping-PONG
-
@hadi-BE olur mu ya yalan haber bu imkanı yok köpecik balıkları yer bizi yer
-
arkadaşın biri çıkmış diyorki bana greencard çıktı ama istemiyorum nasıl iptal edebilirim.



-
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
arkadaşın biri çıkmış diyorki bana greencard çıktı ama istemiyorum nasıl iptal edebilirim.



Ya sorma dv2022 lotery aşamalatı sayfasına girdim 4 5 sayfadan sonra sinirlerim bozuldu kapadım direk forumu
-
@tolgasatir durumun bellidir maddi olarak ona göre hazırlarsın kendini başvuru yaparsın, aile özlemin vardır yapamam ben ailemsiz dersin ona göre başvurunu yapmazsın, arkadaşım hangi beyün yoksunluğu yaşıyorsun ki bu kadar ailenin, insanların hakkına giriyorsun ki! Yazık! Çok şey söylemek istiyorumda forumdan durduk yere atılmaya gerek yok! İnsanlıkdan nasibini almamışlar!!



-
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@tolgasatir durumun bellidir maddi olarak ona göre hazırlarsın kendini başvuru yaparsın, aile özlemin vardır yapamam ben ailemsiz dersin ona göre başvurunu yapmazsın, arkadaşım hangi beyün yoksunluğu yaşıyorsun ki bu kadar ailenin, insanların hakkına giriyorsun ki! Yazık! Çok şey söylemek istiyorumda forumdan durduk yere atılmaya gerek yok! İnsanlıkdan nasibini almamışlar!!



Çekiliş diyince bizim insanımız konuyu çok yanöış anlıyo sanırım, arkadaşları başvurdu diye başvuranlar sırf bana çıktı demek için vs o kadar çok başvuran var ki
-
@tolgasatir aynen öle vardır bundada bi hayır deyip kaderimize razı olucaz.. Şükür olsun yine canımız sağ, hayallerimize devam..


-
Bir GALATASARAY’lı olarak tüm BEŞİKTAŞ’lı arkadaşları tebrik ederim

-
okumayın arkadaşlar, kazananların yazdığı başlıkları uzun bir süre daha okumayın.. çünkü hem üzerimizde kazanamamış olmanın verdiği üzüntü/öfke var hem de dediğiniz gibi malesef önünü sonunu düşünmeden başvurup kazanan kişilerin fütursuzca yazdıkları.. uzaklaşmayın bir süre daha bu odadan..

-
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
arkadaşın biri çıkmış diyorki bana greencard çıktı ama istemiyorum nasıl iptal edebilirim.



İleti linkini verebilir misiniz?
-
Ben anlamıyorum, neden madem gitmeyeceksin niye başvuruyorsun? Başvururken amaçları neydi acaba?
-
@Ali-Ege-Can-0 facebook üzerinden amerikada yaşayanlar sayfasına sormuş arkadaş. Orda bulabilirsiniz.
-
@Emtee, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası
@Ali-Ege-Can-0 facebook üzerinden amerikada yaşayanlar sayfasına sormuş arkadaş. Orda bulabilirsiniz.
Hmm burada zannettim ben.
-
@Emtee burda olsa ağzının payını alırdı diye düşünüyorum
Benzer Başlıklar
140
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum