Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k
  • ⭐⭐

Kırkına kadar okuyor yani . Rastgele biriyle evlenip ilk kavgada seni ben kurtardım o xxxx ülkeden falan derse gururuma yediremem valla

• ⭐⭐

@Calibraturbo, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

Kırkına kadar okuyor yani . Rastgele biriyle evlenip ilk kavgada seni ben kurtardım o xxxx ülkeden falan derse gururuma yediremem valla

Ne gururu o noktada tamam canım haklısın diyeceksin. Zaten insanlar gruruna yenik düştüğü için bu haldeler 😊

• ⭐⭐

Safak Atarsa 359 ablalar abiler 360 lardan düstük gozunuz aydın.

• ⭐⭐

1.5 sene sonra Sarnia ontariodan Detroite sınır kapısına geçmek nasip olsun ins. Aradaki köprüden geçerken Mobb deep shook ones dinlemek nasip olsun saab 9000 ile geciyo ya kopruden. Malı okutmus haha keydi yerinde kilipte Retro

• ⭐⭐⭐

@USA, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

1. başvurumu yapacağım, inşallah çıkar :)

Hatırladığım kadarıyla 8. başvuru ile arkandan geliyorum. Takibe takip 😂

• Selamlar bende beklemedeyim kısmet artık. 👋🙏

• @koserh Bol şans!

• Sadece green card'a ümit bağlayıp hayatını yaşayanlara en büyük hayal kırıklığı o sonucu gördüğünde oluyor. O yüzden b-c-d planları olmalı. Forumda kaç kez başvurupta kazanamayan arkadaşları görünce bu daha da etkiliyor.

• @Rocky şu an ki firmaların istediği ücretle wat tamamen gereksiz bence. Kuzenim yazıldı bu sene. 3 bin mi 4 bin dolar ödemiş firmaya. birde 500 dolarını kesiyorlar gidemediği halde. Kendisi sormadı bana. Sorsa tavsiye etmezdim bu ücrete. Bence bu rakamlar çok yüksek. Ben 2014'te gittim. şirkete 1400 dolar ödedim. dolar 2 tl idi ve 2800 tl ye gelmişti. Şimdi ise 30 bin tl lere geliyor. Gerçekten çok mantıksız. Gidip bir dil okuluna yazılmak daha mantıklı. Hemde daha uzun sürelerde kalabilirsiniz. Ben wattan sonra dil okuluna devam edecektim fakat türkiye'ye geri döndüm. Şu an gc deniyoruz bakalım.

• @caner92, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

@Rocky şu an ki firmaların istediği ücretle wat tamamen gereksiz bence. Kuzenim yazıldı bu sene. 3 bin mi 4 bin dolar ödemiş firmaya. birde 500 dolarını kesiyorlar gidemediği halde. Kendisi sormadı bana. Sorsa tavsiye etmezdim bu ücrete. Bence bu rakamlar çok yüksek. Ben 2014'te gittim. şirkete 1400 dolar ödedim. dolar 2 tl idi ve 2800 tl ye gelmişti. Şimdi ise 30 bin tl lere geliyor. Gerçekten çok mantıksız. Gidip bir dil okuluna yazılmak daha mantıklı. Hemde daha uzun sürelerde kalabilirsiniz. Ben wattan sonra dil okuluna devam edecektim fakat türkiye'ye geri döndüm. Şu an gc deniyoruz bakalım.

Evet dünden beri araştırıyorum ve bunu bende anlamıyorum. Bu resmen haksız kazanç. Fiyatların dolar bazında sürekli yükselmesinin mantığı nedir? Hemde TL sürekli değer kaybederken. Mesela bu yıl wat iptal olduğu için 750 dolar kesik ücret iadesi yapılan insanlar olduğunu gördüm. Yazıktır günahtır bu para kolay kazanılmıyor. Hangi mantıkla bu ücretler belirleniyor, iade sürecinde bu kadar kesintiler yapılıyor. Bunların denetlenmesi lazım.

Ben 2000 küsür bir ücret olduğunu düşünüyordum, sitelerden okuyordum. 3-4 bin diyen insanların sayısı çok fazla ki "bu sadece şirkete ödenen paraymış". Gerçekten akıl alır gibi değil. Belki firmadan firmaya görede değişir ama çalışmak için bu kadar para ödemek ne bileyim. Sonuçta bu programın mantığı düşük bir ücretle ile git Amerika'da çalış, para kazan sonra travel kısmına geç, gez ve gel. Bu süre zarfında da çeşitli kültürleri tanı, dilini geliştir.

• @Rocky eskidendi o ücretler. artık 3-4 lere cıkmış. bende şaşırdım duyunca. 1400 nerede bu rakamlar nerede. ben o zaman 1400 dolar ödemiştim. 3 ayda kazandığım para 4.5-5 bin dolar arasıydı. yine birşeyler kalıyordu. şimdi ise hepsi firmaya gidiyor. ben o zaman eğlence parkında saatlik 8 dolar alıyordum. şu an ücretler ne saatlik bilmiyorum.

• @caner92 E o zaman vize ücreti, uçak bileti, cep harçlığı, diğer masraflar vs. derken 5000 dolara mal oluyor hatta belki daha da fazla.
    Çalışmak için para öde, zarar et gel. Bunun mantığı yok ki. 3 ayda bu kadar para kazanılacak mı? Elde ne kalacak ki? Bu parayla Wat yerine yaz tatilinde gidip direkt travel yap ya da dil okuluna yazıl daha mantıklı. Şirketler neye dayanarak bu kadar para talep ediyor çok merak ediyorum. 3-4 bin dolar sadece kayıt ücreti ne demek ya.

• @Rocky öğrenciler araştırmadıkları, eski ücretleri bilmedikleri içinde sormuyorlar sanırım. ABD'ye geçen sene gittim. Wata bu tarihten 6 sene önce gitmiştim. Hiç bir şeyde öyle aman aman fiyat artışı olmamış o zamana göre. ABD'li sponsor şirketlerin 3-4 katına ücreti çıkaracaklarını sanmıyorum bu sebeple. Emin olmamakla birlikte bizim firmaların işi olabilir. :)

• @caner92 Böyle bir durum varsa zaten kimin işi olduğu bellidir, hiç şüphem yok hocam.

• Ömür boyu okumak gibi bir durum yok. 2 yıllık kolej sonrası OPT veren bölümler var . Yani 1 yıl mezun olduğunuz bölümde çalışabiliyorsunuz ve uzatılabiliyor sanırım yazılım , sağlık , fen bölümleri gibi bölümlerden mezun olunursa. Daha sonra çalıştığınız şirketin vize sürecine destek olması lazım tabi kalmak için ya da okula devam edilebilir vs.

• @letsdothis Bilgisayar Programcılığı mezunu olacağım bu sene, ABD'ye gidip dediğiniz gibi 2 sene daha eğitim alırsam sonrasında 1 yıl çalışsam, kalıcı oturma izni gibi bir hak edinebiliyor muyum? Green Card mı veriyorlar ?

• @Fatih-Aslan Bildiğim kadarıyla yüksek lisans sonrası veriliyor bu hak ama CC için de olabilir, detaylı araştırmak lazım.
    Kalıcı oturma izni gibi bir hak alabilmek her halükarda kolay değil. OPT sürecinden sonra size sponsor olacak firma bulmanız gerekli ve bu firmanın sizde bulduğu ve aradığı yetkinlikleri ülke içinde bulamadığını beyan etmesi gerekecek vs. Hatta geçen bir video izlemiştim ülkemizde yaşayan bir siyasi isim Google'un bunu beyan edebilmesi için iş ilanı açtığını ve çeşitli insanlarla mülakat yaptığını ve daha yetkin bir isim bulunca sponsorluktan da vazgeçtiğini söylemişti. :)

• ⭐⭐

@Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

@letsdothis Bilgisayar Programcılığı mezunu olacağım bu sene, ABD'ye gidip dediğiniz gibi 2 sene daha eğitim alırsam sonrasında 1 yıl çalışsam, kalıcı oturma izni gibi bir hak edinebiliyor muyum? Green Card mı veriyorlar ?

Yüksek lisan yapıp okul sonrası bölümünüz ile aynı iş olmak şartıyla 1 yıl opt yapabilirsin daha sonra iş veren sizi severse uzatır maksimum opt 3 yıl olabilir sonrasında şirket kalmanızı isterse sizin kalmanız için çalışma vizesi başvurusu yapar süreç şirkete kalmış aslında okul sonrası 1 yılda çalışabilir 6 yılda

Şirketiniz H1-B vizesi için başvurursa size sponsor olup green card sürecine sokabilir.

• @Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2023 Bekleme Odası

@letsdothis Bilgisayar Programcılığı mezunu olacağım bu sene, ABD'ye gidip dediğiniz gibi 2 sene daha eğitim alırsam sonrasında 1 yıl çalışsam, kalıcı oturma izni gibi bir hak edinebiliyor muyum? Green Card mı veriyorlar ?

hocam burda okudugunuz bölümden bağımsız olarak 2 yıllık cc sonrası opt veriliyor. Ancak bütün cc ' ler için geçerli değil bu OPT sormak lazım.

Onun dışında burdaki derslerin bazılarını saydırarak üni'den eğitim alınabilir bazı kurumlar denklik için hizmet veriyormus ancak finansal olarak sarsabilir üni :)

Öyle bir niyetiniz varsa 2 yıllık cc'de sizi geliştirecek bölümlere yönelme durumunuz olabilir. Sonuçta bilgisayar programcılıgı okumussunuz yanına 1 yıllık sertifika programlarına gidilebilir sizi farklı yapacak bir program vs.

• ⭐⭐⭐

Bu konulara girmeye yaklaşık 7 ay falan var ama eski defterleri açayım. Köpekbalığından korkan arkadaş. @Ping-PONG

https://www.youtube.com/watch?v=17XGzNuyT8E

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k