Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 Sonuç Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
906 307 53.2k 264

  • @Sercan-Göktürk şuan aynı hatayı ben de alıyorum yine, daha önceden de aldım ama sonra düzeldi. Sanırım sitedeki yoğunlukla alakalı bir durum, aralıklarla denemek lazım gibi.


  • @BERKAY-ILGUN eylül 2021


    1. yada 11. denememdi bu sene ve sonunda çıktı
      Herkese bol şans hayallerinizden vaz geçmeyin :flexed_biceps: :victory_hand_light_skin_tone:

  • @Damla-Aslan Biraz bekleyip deneyin. Bende sürekli alıyorum bu hatayı farklı tarayıcılardan da deneyebilirsiniz.


  • @crazycells Sizce case 2022EU20XXX gelme ihtimali var mı? Birde ben çalışmıyorum bunun mülakatta sıkıntısı olur mu sizce? Teşekkürler.


  • Çok şükür bu yıl kazandım. Fakat dosya numaram 22 bin civarı umarım sıra gelir, hazırlıklara şimdiden başladım. Önceki yıllara baktığımda gelme ihtimali yüksek görünüyor. Fikri olan var mı ?


  • Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı. Benim pasaportumun süresi bu yılın sonunda Aralık 2021 de bitmektedir. DS-260 formunu doldurmadan yeni pasaport alıp onun bilgilerini mi yazmalıyım yoksa eski pasaport bilgilerini yazıp görüşmeden önce yeni pasaport alıp iki pasaportla mı gitmeliyim


  • @erhan314 aslinda 19 ve oncesine bakildiginda makul bi rakam ama icinde bulundugumuz son iki seneyi baz alirsaniz tedirgin olmaniz normal.
    İcinizi ferah tutun hayirli olsun✋🏽


  • @erhan314 Tebrik ederim hayırlı olsun. Evet pandemi öncesi yıllar için konuşursak güzel bir rakam ancak pandemi sonrası dönemi ve pasaport şartını düşününce yorum yapmak zorlaşıyor. Güzel bir rakam diyemem belki ama kötü bir rakam değil diyebilirim bence :)


  • @erhan314 Yaklaşık olarak 2022 Mayıs Haziran gibi gelir sıra numaranız. Benimde 21XXX öyle söylediler:)


  • bana da çıktı arkadaşlar, case number 2020EU0016XXX iyi bir sıralama değil mi sizce ? birde forum kurallarını henüz okuyamadım


  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hayırlısı olsun.


  • @cem-güngör, içinde söyledi: DV2022 Sonuç Odası

    Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacaktı. Benim pasaportumun süresi bu yılın sonunda Aralık 2021 de bitmektedir. DS-260 formunu doldurmadan yeni pasaport alıp onun bilgilerini mi yazmalıyım yoksa eski pasaport bilgilerini yazıp görüşmeden önce yeni pasaport alıp iki pasaportla mı gitmeliyim

    bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. benzer durumdayım. eğer bir cevaba ulaşırsanız bizi de bilgilendirirseniz çok seviniriz.


  • Arkadaşlar merhaba. Case Number'ım 7 bin civarında. Mülakat dönemi başladıktan tahminen kaç ay sonra çağrılırım?


  • @erhan314 pasaportunuz tarihi dolmadan alabiliyorsanız yeni pasaport ile doldurmanız daha iyi olur. Sizden belgeler istendiği zaman pasaportunuzun süresinin dolacağını ve yeni pasaport aldığınızı belirten bir pdf eklersiniz. Ama süresi dolmadan alamıyorsanız; şu anki pasaportunuz ile doldurursunuz. Belge isteği gelene kadar süresi dolarsa ds260 formunu açtırıp güncelleme yapar, yine aynı şekilde eski ve yeni pasaportunuzun belgesini yollayıp açıklayacı bir pdf eklerseniz sorun olmaz. Forumda arama yaparsanız daha önce sorulmuş/cevaplanmış bir çok bilgi bulabilirsiniz. Tebrik ederim hayırlısı olsun.


  • Herkese Merhaba,
    Kazanan arkadaşları tek tek tebrik ediyorum. Darısı hayallerini gerçekleştirmek için bekleyen diğer bizlerin başına :)
    Sürece hakim olmayan ve detay isteyen, bilgi kazmaya çalışan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına daha önce GC kazanarak bu yollardan geçmiş ve süreçlerini de diğer insanlarla çektikleri bilgilendirme videoları ile paylaşarak bir nevi rehber olan kişilerin youtube hesaplarını paylaşıyorum.
    Fırsat buldukça ilk başvurudan ABD ye girişe kadar bilgilerini paylaşan bu arkadaşların tecrübelerini izlemenizi tavsiye ederim;

    https://www.youtube.com/c/AmerikaYolu/videos
    https://www.youtube.com/channel/UCLW5IRXhZrHljGCos9u-4Sg
    https://www.youtube.com/c/EvrimTayanç/videos
    https://www.youtube.com/c/SerkanYurekli/videos
    https://www.youtube.com/c/KadirZora/videos

    Umarım yardımcı olur. Bir gün ABD'de görüşebilmek ümidiyle :) :)


  • @Onder hayırlısı olsun hangi gün başvuru yaptınız merak ediyorum bu çıkan arkadaşlar başvuru sürecinde ne zaman başvuru yaptılar ?


  • @GangLion şimdi baktım 9 Kasımda başvuru yapmışım. ✌️


  • Merhaba arkadaslar dv2022 kazananiyiz case number 25*** insallah biz ve tum kazananlar sorunsuz bir surec gecirir, kazanamayan arkadaslar da seneye bu hakki elde eder.
    Benim bir sorun olacak; ds260 formunu dolduracagiz fakat esimin pasaportu yok. Pasaport alip formu oyle doldurmak istiyoruz ama nufus mudurlukleri suan tam kapanma yuzunden kapali sanirim,randevu alamadik. Sureci cok uzatmayi da istemiyoruz nolur nolmaz diye cunku malum resmi kurumlar ne zaman acilir islemler ne kadar surer vs muallak. Formdaki bilgilere ve YouTubeta bulunan ds260 doldurma videosuna gore anladigim kadariyla form doldurma esnasinda pasaport yok olarak isaretlenebiliyor ve mulakat oncesi pasaport alinca guncelleniyor. Ama anlamadigim nokta su; formu submit ettikten sonra hangi asamada guncelleme yapiliyor ya da yapilabiliyor mu ? Eger yapiliyorsa Kcc’den donus geldikten sonra mi yoksa oradan donus gelmeden once pasaportu alabilirsek mi ? Ve bu guncelleme icin bir ucret talep ediliyor mu, sureci olumsuz etkileme sansk var mi ?
    Biraz uzun bir soru oldu lutfen kusura bakmayin ama bu sansi riske atmak istemiyoruz :) yardimci olabilirseniz cok sevinirim


  • @Effeking ds-260 formunu göndermeden pasaportunuzu çıkartınız ya da güncelleyiniz ki sonradan bir problem ile karşılaşmayın. DS-260 için acele etmenize gerek yok zaten numaranız 25 binlerde en erken 2022 Mayıs-Haziran gibi sıra gelir.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2022 Aşamaları

    Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    98
    1
    13 Oy
    98 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Su basliktan devam edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum