Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu en son 2 sene önce giriş yapmış bu soruna cevap alamayacaksın gibi gözüküyor

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster tüühh ya hiç ona bakmamıştım, neden insanlar işi bitince çekip gider ki 🥲

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu çünkü istediklerini aldılar başka işleri mi kaldı burada 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eliif2, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    No objection statement ile başvurumu yapmıştım herhangi bir göçmen olma isteğimden bahsetmedim fakat tüm evraklarım DOS'a gidip bana geri gönderildi.

    Aslında tüm evraklarım doğru hazırlanmıştı sadece money order çekimde 62 dolar değil de vergi de eklenmiş haliyle yani 62.30 dolar gibi bir rakam olduğundan kabul edilmedi. Şu an malesef waiver'im tamamen iptal olmuş durumda. İstediğim bir okuldan kabul aldım ve sırf bu sebep yüzünden gidemezsem çok üzücü olacak. Eğer Ankaradaki konsolosluğu öneriyorsanız denemeyi isterim. Çok teşekkür ederim.

    Evet, eger waiver almis olsaydiniz bu durumda daha kotu olabilirdi. Dedigim gibi waiver'i J1'den sonra kalici olarak ABD'de kalmak isteyenler veya gocmenlik istegi olanlar aliyor; oysaki sizin durumunuzda tekrar ogrenci vizesi alabilmek icin "gocmen olmama isteginizin" olmasi gerekir.

    Bu tur islemleri genelde USCIS ile halletmek oldukca uzun ve zorlu oluyor; fakat konsolosluklardaki calisma hizi da bu aralar maalesef hic ic acici degil. Master programiniz ne zaman baslayacak?


  • @mrblack, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    26 Nisanda Son sınıf olarak SWAT için J1 vize görüşmem var. Daha önce de J1 olarak vize almıştım ancak bu sefer son sınıf olarak başvurmanın stresini yaşıyorum. Döndüğümde stajımı yapacağımı belirten bir support letter aldım işverenimden. Bunun yanında verebileceğiniz bir öneri var mıdır?

    Not: Vize görüşmesine oturumum iznine sahip olduğum bir ülkede giriyorum, Türkiye'de değil. Lütfen bunun üzerine odaklanmayın.

    Güncelleme: Bugün itibariyle vizemi aldım. Sanırım Swat 2021 için vize alan ilk Türk oldum. Son sınıf olmama karşın gayet kolay geçti 1 dakikada onay almış bulundum.


  • @mrblack kardesim cok sevdindim, icimi rahatlattin mayis ortasinda benim de randevum olacak


  • @Devran-Devran Kesinlikle rahat olabilirsin ben bu kadar kolay oluşuna şaşırdım şahsen. Tüm belgerimi kontrol ettirip parmak izimi verdikten sonra önümdeki 5 kişinin arkasında beklemeye başladım. Benim gördüğüm kadarıyla sadece 1 kişi red alırken diğer herkes vizesini aldı. Benim sıram geldiğinde consulara bugün nasılsınız diyerek giriş yaptım sonrasında bana sadece 4 soru sordu. Bunlardan ilki 14 gün kuralı dolayısıyla en son ne zaman ülkeye giriş çıkış yaptığımdı. Ben 15 gün önce giriş yapmıştım sorun çıkmadı. İkinci soru hangi üniversitede okuduğumdu. Sonrasında soyadımın Türk soyadlarına benzemediğini ne anlama geldiğini sordu ben de pek bir anlamı olmadığını söyledim biraz afalladım bu soruda açıkçası. Son olarak daha önce Amerikaya gidip gitmediğimi sordu. 2019 yılında San Francisco’da WAT yaptığımı belirttim ve tekrar oraya gidip gitmeyeceğimi sordu hayır diye cevapladım. Sonra vize onay kağıdını alabileceğimi söyleyip güzel bir yaz dileklerini iletti. Son sınıf olduğum için işverenden dönüşte staj yapacağıma dair bir letter almıştım ona bakmadı bile. Son sınıf ve mezuniyetle alakalı hiçbir soru sormadı. Vize verme oranı ciddi yüksekti son sınıflar dahil. Anladığım kadarıyla ABD’deki employerların mağduriyetinin farkındalar ve açık konsolosluklardan maximum vize onayı vermeye çalışıyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    @mrblack sizin adınıza çok sevindim. Sizcetürkiye açılıncada böyle iyimsrr olurlar mı


  • @ahsenaydgdu Türkiye normal şartlarda J1 onayında en yüksek ülkelerden biri. Son sınıflar Türkiye’de yurtdışından çok daha rahat şekilde vize alıyorlar. Ama ben Türkiyede 2022’ye kadar Konsoloslukta bir hareketlik olacağını düşünmüyorum Swat J1 için. Bugün itibariyle Haziran ayı Non-Immigrant randevularının hepsi iptal edilmiş ve bu randevular neredeyse 1 yıl önce alınan randevularmış. Visa waiver dahi gelse J1 vize sayısı çok yüksek olmayacaktır bu sene.


  • @mrblack, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @ahsenaydgdu Türkiye normal şartlarda J1 onayında en yüksek ülkelerden biri. Son sınıflar Türkiye’de yurtdışından çok daha rahat şekilde vize alıyorlar. Ama ben Türkiyede 2022’ye kadar Konsoloslukta bir hareketlik olacağını düşünmüyorum Swat J1 için. Bugün itibariyle Haziran ayı Non-Immigrant randevularının hepsi iptal edilmiş ve bu randevular neredeyse 1 yıl önce alınan randevularmış. Visa waiver dahi gelse J1 vize sayısı çok yüksek olmayacaktır bu sene.

    Haziran ayı için iptal edildiğine emin misiniz? Mayıs ayında tam kapanma olduğundan dolayı Mayıs sonuna kadar randevuları iptal ettiler diye biliyorum. Konsolosluk çağrı merkezi haziran ayında kısmi olarak çalışmalara başlanabilir diye de yorum yapmıştı.(Acil vize randevuları haricinde işlemler için)


  • @cengizzhan Vize bilgilendirme servisinde çalışan biri WAT grubunda yazmıştı dün bu bilgiyi ve bugün birkaç Facebook sayfasında Hazirandaki F1 randevusunun iptal olduğunu yazan kişiler de gördüm. Farklı kategorilerde 530 randevunun iptal edildiğini yazmıştı arkadaş ve bugün gördüğüm gönderiler doğrular nitelikteydi ne yazık ki.


  • Yeni bir konu açmam gerekir mi emin olamadım o yüzden buraya yazacağım arkadaşlar, eğer hatam varsa affola. Geçen sene J1 vizesi alıp SWT programına katılmıştım. Bu sene maalesef konsolosluk ve büyükelçilik kapalı olduğu için vize alamıyorum. Geçen seneki vizemi kontrol ederken J1 Vizemin expiration dateinin 24FEB2025 olduğunu farkettim. SWT gruplarında bu konuyu açtığımda gruptan birisi bana hali hazırda olan vizem ve yeni gelecek DS-2019 formum ile sıkıntısız girebileceğimi söyledi. Neden bu kadar emin konuştuğunu sorunca da konsolosluk ile iletişime geçtiğini ve oradaki memurun Gümrük Polisi ile iletişime geçmesi gerektiğini söylediğini iletti. Daha sonra ise Gümrükten gelen bir maili attı ve mailde kısaca "Aynı sponsor ile aynı programa katıldığınız taktirde güncel J1 vizesi ile girebilirsiniz" gibi bir açıklamada bulunmuş. Fakat mail ss şeklinde değildi ve bu yüzden emin olamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @renksizcocuk, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Yeni bir konu açmam gerekir mi emin olamadım o yüzden buraya yazacağım arkadaşlar, eğer hatam varsa affola. Geçen sene J1 vizesi alıp SWT programına katılmıştım. Bu sene maalesef konsolosluk ve büyükelçilik kapalı olduğu için vize alamıyorum. Geçen seneki vizemi kontrol ederken J1 Vizemin expiration dateinin 24FEB2025 olduğunu farkettim. SWT gruplarında bu konuyu açtığımda gruptan birisi bana hali hazırda olan vizem ve yeni gelecek DS-2019 formum ile sıkıntısız girebileceğimi söyledi. Neden bu kadar emin konuştuğunu sorunca da konsolosluk ile iletişime geçtiğini ve oradaki memurun Gümrük Polisi ile iletişime geçmesi gerektiğini söylediğini iletti. Daha sonra ise Gümrükten gelen bir maili attı ve mailde kısaca "Aynı sponsor ile aynı programa katıldığınız taktirde güncel J1 vizesi ile girebilirsiniz" gibi bir açıklamada bulunmuş. Fakat mail ss şeklinde değildi ve bu yüzden emin olamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?

    Evet, ikinci dediginize katiliyorum. Eger ayni sponsor ile gidiyorsaniz o durumda guncel DS-2019 formuyla ayni vizeyi kullanmanizda bir sorun olmayacaktir bence de. Bu durumda gumrukte de hicbir sorun yasamazsiniz.

    Fakat sponsor tamamen degisirse, o durumda guncel DS-2019'u sponsordan aldiktan sonra konsoloslukla iletisime gecin, konsolosluk sizi nasil yonlendirirse o sekilde hareket edin. Pandemi dolayisiyla randevusuz vize verme ihtimalleri de var.


  • @crazycells cevabınız için teşekkür ederim. Aslında bana garip gelen kısım J1-SWT kategorisindeki bir vizenin 5 yıllık verilmiş olmasıydı. Acentama mail yolu ile ulaştım ve cevap bekliyorum. Acentama göre konsolosluk ile de iletişime geçip, neler yapabiliriz bakacağım. Gelişmeleri de buradan bildiririm. Tekrardan teşekkürler.


  • Bu arada sponsorum ile görüştüm ve maalesef olumsuz cevap aldım. Geçen sene kullandığım DS formumdaki SEVIS ID'im inactive duruma geçtiği için, aynı SEVIS ID ile yeni bir DS formu basamayacaklarını söylediler. Fakat Department of State ile iletişim halinde olduklarını ve Visa Interview Waiver için geçen sene programa katılmış öğrencilerin de aynı SEVIS ID'yi tekrar alabilmeleri için uğraştıklarını ilettiler. O durumda aynı vizeyi kullanmamda bir sakınca yokmuş. Umarım Department of State aynı SEVIS ID'lerin kullanılmasına geçen sene programa katılmış olan öğrenciler için de onay verir. Yeni bir gelişme olması durumunda burda da tekrardan paylaşırım.


  • Merhabalar. Şu an J1 ve J2 vizesi ile Amerika’dayız. Eşim bir üniversite hastanesinde research fellow olarak çalışıyor. 1 yıl uzatma aldı. Yeni ds 2019 formu elimizde. Yeni Visa stamping’i Amerika’dan almamız mümkün mü? Sadece Türkiye’deki konsolosluktan alabiliyorsak mülakatsız vize yenilemeye tabi olabilir miyiz? Ailelerimizi görmek için Türkiye’ye de gelmek istiyoruz, bu esnada konsolosluğa başvurabiliriz ancak kapanma ve vize randevularının erteleniyor olması bizim başvurumuzu da olumsuz etkiler mi? Tesekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ceydaak, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhabalar. Şu an J1 ve J2 vizesi ile Amerika’dayız. Eşim bir üniversite hastanesinde research fellow olarak çalışıyor. 1 yıl uzatma aldı. Yeni ds 2019 formu elimizde. Yeni Visa stamping’i Amerika’dan almamız mümkün mü? Sadece Türkiye’deki konsolosluktan alabiliyorsak mülakatsız vize yenilemeye tabi olabilir miyiz? Ailelerimizi görmek için Türkiye’ye de gelmek istiyoruz, bu esnada konsolosluğa başvurabiliriz ancak kapanma ve vize randevularının erteleniyor olması bizim başvurumuzu da olumsuz etkiler mi? Tesekkürler

    Maalesef ABD icindeyken vize almaniz mumkun degil. Ancak Turkiye'ye gidip konsolosluktan vize talep edebilirsiniz.

    Maalesef konsoloslugun size yakin zamanda vize vereceginin bir garantisi yok. J vizeleri ne zaman almistiniz? ABD icindeyken sordugunuz sorulara da tam ve dogru cevap alabileceginizi sanmiyorum, isterseniz sansinizi deneyin; ama bir olumsuzluk olmasi durumunda Turkiye'de tahmin ettiginizden uzun kalabilirsiniz.


  • @crazycells
    J vizeleri geçen sene, Haziran 2020’de 1 senelik almıştık. Buradaki bir Türk avukat 2 sene öncesine kadar New York’taki Türk konsolosluğu aracılığı ile uzatıldığını söyledi. Bize zor bir ihtimal gibi geliyor ancak arayıp soracagız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ceydaak, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells
    J vizeleri geçen sene, Haziran 2020’de 1 senelik almıştık. Buradaki bir Türk avukat 2 sene öncesine kadar New York’taki Türk konsolosluğu aracılığı ile uzatıldığını söyledi. Bize zor bir ihtimal gibi geliyor ancak arayıp soracagız.

    Turk konsolosluklari sizin vizelerinizi uzatamaz, bir iletisim problemi olmus sanirim orada...

    Turkiye'deki ABD konsoloslugu yakin gecmiste vize alan kisilere randevusuz vize imkani sunuyor, fakat bunun sizi kapsayip kapsamadigini ogrenmeniz icin konsoloslukla direkt iletisime gecmeniz gerekiyor.


  • @crazycells Tamamdır cok tesekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum