Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

• @gzi Merhaba , Evet ailenizi sponsor olarak gösterebilirsiniz. i539 formunda nasıl geçineceğinizi soran bir madde var orada belirtebilirsiniz durumunuzu. Sponsorunuzun aileden birisi olması şart değil diye biliyorum. Kalacak yer için iyi bir adres vermeniz gerekir. Uscis bazen mail gönderdiğinde sistemden güncellemiyor. Vermiş olduğunuz adresteki kişi sizi gelen mail den bilgilendirmezse gelen mail e cevap vermediğiniz için direk red yersiniz.

• @yakup-talha-sevinç F1 başvurunuz eğer ki siz kasımdan sonra yaptıysanız red yiyeceksiniz büyük ihtimalle. Uscis'in sitesinde bununla ilgili bir örnek verilmişti geçen baktığımda. Hiç RFE aldınız mı yada Uscis'i aradınız mı ? Ben direk money order ile gönderdiğim için belirtmiş olduğunuz para durumu hakkında bilgiye sahip değilim ancak eğer ki çekmemişlerse kabul etmemişlerdir demektir.

• Kasımdan sonra yapmadım ekimde f1 basvurusu ve ilk turist uzatmayı gönderdim.
    sonra 2. 6 ay dolmadan ikinci turist uzatmayı gönderdim ama ikinci turist uzatmama receipt gelmedi ve parayı çekmemişler.

• @yakup-talha-sevinç ilk iki başvurunuz değerlendirmeye alınır ancak en son yaptığınız uzatma başvurusu değerlendirmeye alınmaz. üstünden 1 ay geçip hiçbir cevap gelmemesi normal değil. Başvuruyu kabul etmedikleri zaman bütün belgelerini geri gönderiyorlar genellikle. Uscisi aramanızı öneririm

• aradım mail atın dediler mail attım cevap yok hala 5 gun oldu bekliyorum.
    acaba evrak ulaşmadı mı?

• @yakup-talha-sevinç evrakların ulaşıp ulaşamadığını gönderdiğiniz postaneden aldığınız takip numarası ile bakabilirsiniz. gönderilmemiş de olabilirler

• @redur47 geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Peki 4-5 ay içerisinde sonuçlanıyorsa ben sonuçta bir süreç içerisinde oluyorum. Çıkış günüm geldiğinde ülkeden çıkmamak sıkıntı olur mu sonuçta bir cevap bekliyorum. Birkaç kişiden süreç içerisinde olduğum için problem olmayacağını duydum fakat eğer red yersem 1 ay içerisinde ülkeden çıkmam gerekiyormuş. Pasaportuma sadece çıkış tarihim damgalandı. Nereden belgelendirebilirim

• @redur47 ve sponsor olacak kişiyi formda belirtip ondan da daha sağlam olsun diye yazılı imzalı mektup alıp onu da yollasam olur değil mi

• @gzi Zaten sponsorluk için dediğinizi yapmanız lazım. İlk sorduğunuz konu hakkında ise çok fazla çelişkili bilgi mevcut sağda solda. Ancak başvurunuzu i94 süresi bitmeden 2-3 ay önce yapın ki başvurduktan sonra açıklanması 4-5 aydan fazla sürüyor. Yaklaşık 7 ay sürüyor.i94 bitmeden 2-3 ay önce başvurursanız red yediğiniz de ülkeden çıkmak için vaktiniz olur

• Fedexle gönderdim ve tracking numberla kontrol ettiğimde ertesi gün teslim edildi yazıyordu.

• Selam listede "current" olduğunda süreç nasıl işliyor. Mail mi bekliyoruz yoksa direk başvuruyû konsolosluğa mı yapıyoruz.

• @nursenh Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

Selam listede "current" olduğunda süreç nasıl işliyor. Mail mi bekliyoruz yoksa direk başvuruyû konsolosluğa mı yapıyoruz.

lutfen soruyu yazdiginiz konunun basligina bakip bir daha sorun sorunuzu :) Saniyorum ki yanlis bir yerde sordunuz.

• @yakup-talha-sevinç Anladım . Uscis'e günde çok fazla mail gittiği için sizinki kaybolmuş olabilir. Ancak dediğim gibi zaten o gönderdiğiniz başvuru değerlendirmeye alınmaz . Mevcut 2 başvurunuz var zaten. Onların sonuçlanmasını beklemeniz gerekmektedir. Paranın çekilmemesi sizin için daha iyi. Red alacağınız bir dosyaya boşuna para vermemiş olursunuz.

• tamamda simdi ben f1a basvurdum f1 dan cevap gelmedigi ama her alti ayi doldurdugumda yeni turist uzatma gondermem gerekmiyor mu?

• @yakup-talha-sevinç Hayır göndermeniz gerekmiyor

• Hayir gondermem gerekiyor cunku 2017 nisanda sistem degisti ve f1 a basvurdugunuzda pending olmuyorsunuz ve cevap gelmezse her 6 ayda turist uzatma gondermeniz gerekiyor.

• @yakup-talha-sevinç Herhangi bir Statünüz mevcut değilken başvurabileceğinizi zannetmiyorum. Eğer ki profesyonel destek almak isterseniz https://yesilkartforum.com/forum/topic/145/amerika-daki-türk-avukatlar-listesi
    Buradan kendinize bir Avukat tutmanız kesin bilgiye ulaşmanız açısından daha iyi olur

• @redur47 ben zaten çıkışımdan 2-2buçuk ay öncesinden başvurmuş olacağım. İ94 formunu nereden alabilirim. Pasaportumda sadece çıkış tarihim kaşeli okadar. Buarada sponsor ailedense ebeveynse yani anne yada babanın sadece maaş bordro dökümü olur mu, ve son 3 ay mı 6 ay mı isteniyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gzi Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

@redur47 ben zaten çıkışımdan 2-2buçuk ay öncesinden başvurmuş olacağım. İ94 formunu nereden alabilirim. Pasaportumda sadece çıkış tarihim kaşeli okadar. Buarada sponsor ailedense ebeveynse yani anne yada babanın sadece maaş bordro dökümü olur mu, ve son 3 ay mı 6 ay mı isteniyor

https://i94.cbp.dhs.gov/I94/ su sitede en ustte "get most recent I-94" diyen yere tiklayarak ulasabilirsiniz.

diger arkadaslar daha net cevaplayabilirler ama sanirim 3 ya da 6 ay diye kesin bir sinir yok, fakat ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur kanimca.

• @yakup-talha-sevinç Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

Hayir gondermem gerekiyor cunku 2017 nisanda sistem degisti ve f1 a basvurdugunuzda pending olmuyorsunuz ve cevap gelmezse her 6 ayda turist uzatma gondermeniz gerekiyor.

onemli olan I-539 gondermeniz degil, bu basvurunuzun onaylanmasi. Eger F1 programinin baslangic gununden 30 veya daha fazla gun once statunuz bitiyorsa F1'e gecis yapamayacaginiz icin once B1 extension yapiyorsunuz (buna "bridge application" diyorlar) daha sonra da F1 statusune basvuru yapiyorsunuz, ama eger iki basvurudan da sonuc gelmezse ABD icinde yasal bir statunuz olmadigi icin yeni bir bridge application yapabileceginizi ben de sanmiyorum. Bu durumda garip bir yasal statunuz oluyor, hem var, hem de yok gibi; fakat dikkat etmek gereken bir nokta da su... B1 diger vizelerden farkli, cunku net bir I-94 zamaniniz var, eger I-94 tarihiniz J1/F1 gibi vizelerdeki gibi D/S olsaydi durum daha farkli olurdu. Benim bildigim kadariyla eger B1 extension onaylanmazsa, extension basvurunuz olup olmadigina bakmadan statunuz bittikten sonraki butun gunlerde ABD'de illegal kalmis kabul ediliyorsunuz, fakat I-94 tarihi D/S olan vizeler icin extension basvurunuz red edildikten sonraki zamanlar sadece illegal kalmis kabul ediliyor.

Tabii USCIS bazi noktalarda anlayisli, bazi durumlara goz yumuyor ya da sesini cok cikarmiyor ama yine de cikabilecek sorunlari onlemek icin tarihler konusunda resmi guideline'lari takip etmenizi tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

• Göçmen Olmayan Kişiler için Adres Değişikliği Prosedürleri

Amerikan Vizeleri
    3
    0 Oy
    3 İleti
    151 Bakış
    crazycellsC
    Amerika Birleşik Devletleri'nde Adres Değişikliği Yapmak Göçmen olmayan statüye sahip kişiler adres değişikliklerini USCIS' bildirmek durumundalar. ABD'de vize ile bulunan herkes bu adres değişikliği bildirimini yapmalı (A ve G gibi diplomatik vizeler bu kuraldan muaflar). Bu kişiler tüm adres değişikliğini USCIS AR-11 formu doldurarak gerçekleştirmeli: https://www.uscis.gov/addresschange AR11 formunu posta ya da online olarak doldurup USCIS'e gönderebilirsiniz. Online başvuru için şu sayfayı kullanabilirsiniz: https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do Adres değişikliği için kişisel beyan yeterlidir. Online başvuru yaptıktan sonra kendinize email onayı isteyebilirsiniz, fakat kendi kayıtlarınız için onay sonrası AR-11 formunun kopyasını siteden direkt indirmenizi tavsiye ederim. ABD'ye giriş yaptıktan sonraki 30 gün USCIS'e adres değişikliği yapmanız şart değil. Ayrıca ABD'de başka bir adrese taşınıyorsanız yapmanız gerekebilecek diğer işlemler için bu konuyu incelemelisiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2019/abd-de-başka-bir-adrese-taşındıktan-sonra-yapılacaklar
  • Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma Hizmeti

Sabitlendi Taşındı Amerikan Vizeleri
    464
    1
    26 Oy
    464 İleti
    44k Bakış
    CelikkanC
    Merhaba, babam icin turist vizesi almak istiyorum. Su an Istanbul randevusu 25 Ocak 2027 tarihinde. Yaz aylarina cekmeye calisiyorum. Babam 82 yasinda ve Ankara'ya vize icin gitme durumu yok. Yas haddinden dolayi konsoloslugun ozel bir imkan veya kontenjani var mi? Tesekkurler
  • Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi

Amerikan Vizeleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    374 Bakış
    deebeeD
    @erenist, içinde söyledi: Göçmen vize ve I-94 Güncellenmesi Bu ı-94 belgesi acil lazım ev tutmak için bunu öğrenirken document number isteniyor bu nedir bilgisi olan var mı ? Sizin I94 kaydınız olmaz, göçmen olarak giriş yaptığınız için, pasaportunuzda giriş damgası yani I551 var sadece. Bu damgayı ve bu damganın ne olduğunu açıklayan USCIS yazısı paylaşabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs
  • ABD'ye giriste iptal edilen vizenin gecerliligi

Amerikan Vizeleri
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    B
    @yuciarusa Teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k