DV2022 Bekleme Odası
-
@HAYAT sapık kaynıyor memurlar.net. Evet atama döneminde çok faydalı oldu ama göreve başladıktan sonra ben de sildim. Bana komik gelen yaşını başını almış insanların profil fotosu bile olmayan hesaplara sırf kadın ismi gördüğünden yavşaması😂
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@hascerob abla zaten eyalet güzel bencede kozmopolit hemde newyork gibi pahalıda değil. Onlar da erkek driverlik yapıyo eşide valla yaln olmasın markette çalışıyo. Çocukları iyi bir okula gidiyo yani muhitleride çok kötü değil kuzeye doğru biraz daha tek sıkıntısı soğuk Hatta çok kısa bi videoları vardı -bilmemkaçta dışarı çıktım diye 😂😂
Ama hep soğuk değilmiş anladığım kadarıyla çıksa da yolumuza baksak :)
-
Şöyle bir soru sormak istiyorum;
ABD'de, Türkiye'de aldığımız lisans, yüksek lisans vs. eğitimlerinin geçerli olmadığını okudum.
Bu durumda, ABD bizi ne mezunu sayıyor? High school mezunu mu oluyoruz ABD'nin nazarında? -
@TughanTug New York pahalı mı bilmem de kesin olan bir sorunu var o da temizlik gördüğüm videolardan. Siz orada yaşamışstınız gerçekten o kadar pis mi şehir :)
-
Bu ileti silindi! -
@abrakadabra Hayır, denkliği olmayan üniversite mezunu gibi oluyoruz. Lise mezunu sayılsak direkt yüksek lisans yapamayız ama kabul aldığımız takdirde direkt yüksek lisans yapabiliyoruz. Bazı bölümlerde de denklik mevcut bu arada.
-
@this-time89 Kesinlikle değil :) Yalnızca belli mahalleler ve belirli tren istasyonları biraz pis, bunlar da gerçekten azınlık. Onun dışında şehirde asla bir kirlilik söz konusu değil. Parklar, bahçeler sokaklar gerçekten çok temiz. Bazı mahalleler o kadar temiz ki yerde bırakın izmarit vs görmeyi, bir kuru dal bile göremiyorsunuz :)
-
@kprelif ben ekşisözlüğe sürekli laf atardım ekşiden bile beter olmuş orası :D nerde nefret söylemi nerde fesatlık vs vs varsa orda öğretmenler tarafını filan hiç okumadım sadece sağlık kısmını okudum bunlar başlarına ne geliyorsa hakediyor sonuna kadar.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@abrakadabra başkaları gidin kendinizi kuyuya atın deseler atacak mısın inanma sen araştırdın mı hayır ama kim ne yazarsa hemen inanıyorsun. Amerika da bir kurluş var senin aldığın eğitimlerin denkliği var mı yok mu onu araştırıyor ona göre sana rapor veriyor. Bir kerecikte olsa araştırın gözünü seviyim
Bunu zaten araştırdım ve okumuştum bu forumda. Demek istediğim denklik sağlanamadığı durumlarda ne mezunu sayılıyorsunuz idi.
-
@abrakadabra sen transkript ingilizce olarak aldıktan sonra üniversitelere gönderdiğin zaman sana dönüş yaparlar. Sonuçta her dönem aldığın derslerini biz bilemeyiz. Amerikada ki üniversite bakar sana ona göre seçenekler sunar. Şu derslerden muafsın yada şu dersleri alacaksın şeklinde hiçbir zaman amerika da başvuru yapmadan kesin konuşmak olmaz. Kendi üniversitenle görüştün mü amerika da hiç ortak çalıştığınız üniversite var mı yada hocalara sor eğer iyi öğrenci isen zaten seni amerikada ki arkadaşına gönderir
-
Merhaba arkadaşlar son 2 gün artık vakit daralıyor. Eğer şanslıysak %1 lik kısımda olucaz öylemi :slightly_smiling_face:
-
@abrakadabra Sizin elinizde her halükarda Bachelor's Degree'niz var. Bunu kabul eden kurumlar var, etmeyen kurumlar var. Örneğin burada avukat iseniz orada Bachelor değil J.D. gerekiyor. Fakat hukuk yüksek lisansı yani L.L.M yaparsanız artık ABD sınırları içerisinde J.D. + L.L.M. yapmış gibi denklik sahibi oluyorsunuz.
Ama öte yandan yazılımcı iseniz böyle bir sorun ile karşılaşmanız çok düşük ihtimal. Değişken yani durumlar. -
@cüneyt-tarıkman travel-state dept twitter da takip edin görürsünüz paylaşımlarını.
-
@TughanTug, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@abrakadabra Sizin elinizde her halükarda Bachelor's Degree'niz var. Bunu kabul eden kurumlar var, etmeyen kurumlar var. Örneğin burada avukat iseniz orada Bachelor değil J.D. gerekiyor. Fakat hukuk yüksek lisansı yani L.L.M yaparsanız artık ABD sınırları içerisinde J.D. + L.L.M. yapmış gibi denklik sahibi oluyorsunuz.
Ama öte yandan yazılımcı iseniz böyle bir sorun ile karşılaşmanız çok düşük ihtimal. Değişken yani durumlar.Şu an yüksek lisans mezunuyum. Peki, yüksek lisansımı konuya dahil etmek istemezsem, sadece lisans derecem ile işlem yapabilir miyim? Demek istediğim, yüksek lisansımı hiç mevzuya katmayıp lisans ile ilgili denklik vs. almaya çalışabilir miyim?
-
@ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@abrakadabra sen transkript ingilizce olarak aldıktan sonra üniversitelere gönderdiğin zaman sana dönüş yaparlar. Sonuçta her dönem aldığın derslerini biz bilemeyiz. Amerikada ki üniversite bakar sana ona göre seçenekler sunar. Şu derslerden muafsın yada şu dersleri alacaksın şeklinde hiçbir zaman amerika da başvuru yapmadan kesin konuşmak olmaz. Kendi üniversitenle görüştün mü amerika da hiç ortak çalıştığınız üniversite var mı yada hocalara sor eğer iyi öğrenci isen zaten seni amerikada ki arkadaşına gönderir
Bu durumda "Amerika'da ne mezunu sayılırım?" sorusunun cevabı yok.
Bunu bilmek için bizzat gitmek, yaşamak ve ilgili yerlere başvuru yapıp sonucu beklemek gerek.
Teşekkürler. -
@optimistic, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Merhaba arkadaşlar son 2 gün artık vakit daralıyor. Eğer şanslıysak %1 lik kısımda olucaz öylemi :slightly_smiling_face:
benim hedefin %0.44 lük kısma girmek :D nasip kısmetse
vize alıp gidenlerin oranı %0.44
-
@abrakadabra Evet yapabilirsiniz. Eğer zaten orada eğitime devam etmekse amacınız, buradaki yüksek lisansın pek bir faydası olmayacaktır.
-
@TughanTug, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@abrakadabra Evet yapabilirsiniz. Eğer zaten orada eğitime devam etmekse amacınız, buradaki yüksek lisansın pek bir faydası olmayacaktır.
Aslında eğitime devam etme gibi bir amacım yok. Sadece sistemi anlamaya çalışıyorum ve orada ne mezunu sayılacağımızı merak etmiştim. Ama bunun net bir cevabı olmadığını anladım :)
-
Kaldı 2 gün bakalım %1 link dilimde olabilecek miyiz ? :D
-
Daha önce 3 gün uyumuşluğum var çocuk olmasa yatıp cumartesi akşamı uyanıcam anlamadan geçsin 😄hani diyette olursun aklın buzlukta ki pizza da olur hani sigarayı bırakcam bu son dersin beynin sigara diye bağırır sanırım bağımlı olduk bizde greenkarta
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum